Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 984 / 5 / 0
W moim wypadku pochodzenie szumów w uszach, niedosłuchu i zaburzeń błędnika wynikają z wazokonstrykcji przy spożywaniu sympatykomimetyków (stmulantów), co w konsekwencji powoduje zmniejszony dopływ krwi do głowy, a co za tym idzie i do uszu. Z tego powodu umierają komórki w uszach środkowych odpowiedzialne za odczytywanie sygnałów dźwiękowych oraz zachowanie równowagi.

Myślę że u wielu osób jest podobnie, tylko to zjawisko ma łagodniejszy przebieg niż u mnie. Często się pojawiały posty, że przy przesadzeniu z mefedronem czy czymśtam komuś się pojawiły tego typu szumy.

Tak na prawdę kiedyś o tym pisałem i prosiłbym moderatora o połączenie wątków.
głupio wyszło...
  • 1177 / 138 / 0
Mi tez szumi w uszach mam tak od 16 roku zycia. Wzielo sie to od stresu i glosnego sluchania muzyki przez sluchawki.
  • 35 / / 0
Mój brat kiedyś też miał szumy i piski w uszach (nie ćpa, pojawiło mu się to po wysiłku, a przynajmniej tak mu się wydawało) po jakimś czasie się do tego przyzwyczaił. Kilka miesięcy później wybrał się na jakiś masaż (w ogóle nie związany z piszczeniem w uszach). Masażystka tylko go dotknęła i zapytała czy mu przypadkiem nie szumi w uszach, bo ma strasznie spięte jakieś mięśnie. Po masażu wszystko przeszło.

Pozdrawiam
  • 157 / 1 / 0
Ciapo, powiedziałbyś coś więcej o tym? Powiedziała może jakie to mięśnie, czy to może obojętnie jakie? Albo namiary na tą osobe. Mi też to dokucza i mam tak że moge to kontrolować, tzn. jak skupiam uwage na czymś innym to przechodzi, a jak myśle o czymś niepokojącym/strasznym to się nasila. Przeważnie piszczy w nocy, albo np. teraz jak siedze i jestem wyciszony przed kompem. Zazwyczaj odciągam uwage na coś innego i zapominam o tym, czasem ciężko jest odwrócić uwage kiedy napierdala pisk po uszach jak przez megafon. Mam na to sposób;P ściągnąłem sobie filmy z kabaretami na telefon i oglądam przed snem aż się oczy same zamykają, pomaga naprawde dużo;D albo muzyki słucham zamiast tych filmów.
  • 858 / 18 / 0
u mnie tez piszczy odkad pamietam

i zauważyłem ze nie piszczy w ogóle jesli danego dnia nie wypije kawy i nie zapale papierosa

miałem tak kilka dni i piski szumy ustapily calkowicie
jak przedawkuje kofeine to pisk niedaje mi doslownie zasnac jest tak glosny
imo - cisnienie

i szumy znikaly mi tez po haloperidol`u ktory kiedys bralem 100mg co 2 tyg depot
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
  • 327 / 4 / 0
Mi piszczy od czasu nieprzyjemnego tripa. I do teraz czasami wlacza sie taki ostry pisk ze poza nim prawie nic nie slysze i zastanawia mnie to do teraz. Bo cisnienie jak mierzyli mi w lapie to zawsze mam podrecznikowe 120/70.
  • 15 / 2 / 0
Zrób sobie badanie słuchu (darmowe). Prawdopodobnie masz uszkodzony słuch - ja mam to samo. Tego już nie cofniesz i będziesz miał do końca życia. Musisz unikać słuchawek, koncertów i ogólnie hałasu bo może się tylko pogorszyć.
  • 394 / 10 / 0
Mi przeszło a wkurwiało strasznie, zwłaszcza przy zasypianiu.
Uwaga! Użytkownik BetterThan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 476 / 13 / 0
Ja kiedys po przedawkowaniu lekow mialem takie intensywne piski w uszach, inna sprawa ze bylem blisko zejscia. Bylo zle, nie moglem przebywac w ciszy, kurwa piszczalo jak chuj, zeby zasnac zakladalem sluchawki z muzyka. Trwalo to rok lub nawet ponad. Myslalem ze wariuje ale zaczalem sie przyzwyczajac a potem minelo, w twoim wypadku prawdopodobnie zostanie, przyzwyczaisz sie z czasem. Co do badan sprobuj badania na nadczynnosc tarczycy, jesli to cie dotyczy piski moga pojawiac sie stad.

Destrukcyjnie na organizm dziala tez stres, wez to pod uwage
  • 427 / 43 / 0
06 lutego 2012Redver pisze:
Kiedyś mi powiedział, że to od słuchania głośno muzyki z mp3 przez te małe douszne słuchawki.
Mi piszczy-szumi od ładnych paru lat, jakoś "dziwnym" trafem od momentu kiedy zacząłem używać słuchawek dokanałowych.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.