Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 2903 / 237 / 0
No to do gardła i do żołądka, chyba że komuś niefortunnie poleci do tchawicy, wtedy jedyną opcją jest odksztuszenie tego. Polecam zobaczyć choćby na wikipedii jak wygląda budowa układu oddechowego a dopiero później się wypowiadać.
Jak ktoś pamięta albo ma gdzieś zapisany mój stary nr gg to prośba o PM-kę.
Dawny nick: tur3k
  • 99 / 30 / 0
17 lutego 2025london5 pisze:
15 lutego 2025Flammeus pisze:
Mi się wydaje że wszystko zażywane nosem może jakoś tam zaszkodzić na płuca/drogi oddechowe. W końcu powietrze którym oddychasz przechodzi przez nos/gardło gdzie masz towar i spływ leci ci w kierunku płuc. Wiadomo że tam dosłownie nie spływa, ale może jakiś wpływ mieć. Chyba nawet w przypadku tabletek metylofenidatu można dostać coś w rodzaju pylicy płuc od wciągania masy tabletkowej.
Nic z prochu co wciągasz do nosa nie dostaje się do płuc !
Od tego jest śluzówka żeby to zatrzymać w nosie.
Nic nie jest napisane o tym że dostaje się do płuc. Napisałem że może mieć wpływ, przez to że przechodzi przez gardło
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Narkotyki z Ameryki Południowej i Europy warte blisko 9 milionów złotych przechwycone

Policjanci ze Śródmieścia zatrzymali 37-latka w jednym z mieszkań na warszawskiej Woli. Mężczyzna podejrzany jest o posiadanie blisko 25 kilogramów narkotyków, o łącznej wartości blisko 9 milionów złotych. Sąd przychylił się do wniosku Prokuratury Rejonowej Warszawa-Wola, stosując wobec podejrzanego tymczasowe aresztowanie na okres trzech miesięcy.

Naukowcy: Marihuana poważnie zwiększa ryzyko schizofrenii. 17-letnie badania

Stosowanie marihuany, nawet w celach medycznych, cały czas budzi kontrowersje. Jest wielu zwolenników takiego rozwiązania, jednak badania naukowe wskazują, że ta substancja może oddziaływać niekorzystnie na mózg.

Straż Graniczna przechwyciła na dnie Zatoki Gdańskiej ponad 100 kg kokainy. Jej wartość to 60 mln

Ponad 100 kilogramów kokainy ukrytej w foliowych workach na dnie Zatoki Gdańskiej przechwyciła straż graniczna. Zarzuty w sprawie usłyszało siedem osób - podała prokuratura. Kokaina mogła osiągnąć czarnorynkową wartość nawet 60 mln zł.