Środki powodujące przyspieszenie dzielenia się komórek tworzących określone tkanki organizmu. Obejmowane skrótem SAA. Głównie pochodne testosteronu, m.in. metandienon i stanazolol.
ODPOWIEDZ
  • 311 / 53 / 3
Nie no te ich energole nie są najgorsze. 200 mg kofeiny, w mojej opinii całkiem smaczne, testowałem tylko smakowe, bo zwykłych, czystych energetyków nie znoszę. Fakt, duża cena, ale według mnie to smaczniejsze od reigna, który też ma 200. Wiadomo, nie jest to idealna przedtreningówka, ale czasem można się pobawić. Wiele energoli piłem i te są jednymi ze smaczniejszych. Napewno lepsze niż przesłodzone monstery czy walące sztucznością reigny. Dziki też jakoś naturalnie nie smakują, ale bardziej mi siedzą. Tylko fakt, że dostało się to do szerszej społeczności niż trenujących na siłowni, jest słaby. Nastolatkowie bez tolerki pijają to podczas wypadów na miasto. Po takiej dawce się powinno ćwiczyć albo ewentualnie uczyć, a nie marnować te kilka złotych. Mimo wszystko nadal preferuję blacki jako energole, a przed treningiem to jakieś preworkouty.
  • 74 / 8 / 0
Nie szukałem uber dokładnie przy ostatnim zakupie, ale Pharmovit ma spoko przedtreningówke w proszku.
"Kompletny" skład w przeciwieństwie do wielu konkurentów.
Tak tylko się dzielę, może komuś się przyda info xD
  • 9342 / 1813 / 2
26 czerwca 2024omertakwit pisze:
14 czerwca 2024forum pisze:
12 czerwca 2024mlander pisze:
90% suplementów ma działanie znikome, jeśli nie żadne.
Oczywista bzdura.
Co najwyżej możesz mówić za siebie...

Albo kupujesz dziadostwo
i/lub
masz niską wrażliwośc na suple/zmiany fizjologiczne
i/lub
Twoje rozumienie "działania" suplementów jest zakrzywione

Ale to nie powód/powody, żeby własne doświadczenia ujmować jako rzekomo obiektywne cyferki %.

Równie dobrze ja mogę napisać:
90% suplementów (dobrych jakościowo) wyraźnie działa i pozostaje tylko kwestia poeksperymentowania na sobie i dobrania stacka optymalnego do potrzeb.
Dokładnie tak jest i kreatyna jest najlepszym przykładem tego. Nie polecam stosowania kofeiny na siłowni bo prowadzi to do nikąd i nie sugerujcie się jakimś tam owca wk i jego "energetykami" bo to głównie dzieci/nastolatki/widzowie piją.
Kofeina na siłowni powoduje złą prace serca. Potwierdzone przez EKG w moim przypadku.
Ja już dawno pisałem, że wszystko co na bazie kofeiny to gówno. Szybki wzrost energii, ciśnienia ale i kortyzolu. Do tego w większych dawkach odwadnia, bo blokuje hormon antydiuretyczny - wazopresyna.
Najzabawniejsze, że jak to piszesz to wieksosc używa argumentów na zasadzie - Ty ale mnie pobudza. XD
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 196 / 61 / 0
@hruser melatonina jak najbardziej działa. Ułatwia zasypianie i czasem powoduje bardzo realistyczne sny. Od siebie mogę też polecić trazodon, czyli lek przeciwdepresyjny Tritico. Chyba najlepszy środek nasenny z tych nie uzależniających. Tylko to na receptę.
  • 196 / 61 / 0
@hruser
Człowieku, przecież to forum dla ćpunów. 100 razy bardziej niebezpieczne rzeczy ludzie tu sobie polecają, a ryzyko związane z przyjmowaniem trazodonu jest bez porównania mniejsze od tego związanego z przyjmowaniem leków z, benzodiazepin, o RC uspokajaczach nie wspominając.
  • 9342 / 1813 / 2
05 lipca 2024mlander pisze:
@hruser melatonina jak najbardziej działa. Ułatwia zasypianie i czasem powoduje bardzo realistyczne sny. Od siebie mogę też polecić trazodon, czyli lek przeciwdepresyjny Tritico. Chyba najlepszy środek nasenny z tych nie uzależniających. Tylko to na receptę.
XD trittico pomaga tak, że zalewa mózg serotonina. Mój kolezka to stosował i nie nadawał się do życia.
Co do melatoniny - stosuje się minimalne dawki, im większe będziesz stosować tym gorzej. Melatonina to hormon, podając syntetyczny hormon z zewnątrz rozregulowujesz endogenną syntezę i dystrybucję melatoniny.
Wchodzić i głosować
  • 75 / 8 / 0
06 lipca 2024mlander pisze:
@hruser
Człowieku, przecież to forum dla ćpunów. 100 razy bardziej niebezpieczne rzeczy ludzie tu sobie polecają, a ryzyko związane z przyjmowaniem trazodonu jest bez porównania mniejsze od tego związanego z przyjmowaniem leków z, benzodiazepin, o RC uspokajaczach nie wspominając.
Wiem o tym ale to nie jest żadne tłumaczenie. Ogólnie benzodiazepiny można w małych dawkach przyjmować przez 14 dni według każdego psychiatry.

@Stteetart źródło co do tej melatoniny?
  • 9342 / 1813 / 2
Tzn na co źródło ? Na to, że jest hormonem ? Czy moze na to, że zbyt duże dawki źle działają ?
Wchodzić i głosować
  • 75 / 8 / 0
@Stteetart " Co do melatoniny - stosuje się minimalne dawki, im większe będziesz stosować tym gorzej. Melatonina to hormon, podając syntetyczny hormon z zewnątrz rozregulowujesz endogenną syntezę i dystrybucję melatoniny."
Skąd to wiesz?
  • 9342 / 1813 / 2
Tak działają hormony podawane z zewnątrz np testosteron. Z tego co mi mówiła lekarz to melatonina nie jest wyjątkiem. Możnaby poszukać.
Wchodzić i głosować
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.