Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1417 / 227 / 0
Też myślę o dołożeniu sobie tianeptyny do fluwoksaminy, ale w dawkach leczniczych, może się fajnie komponować bo fluwo silnie oddziałuje na receptory sigma, jest szansa na synergiczne działanie, byle nie skończyło się betonowym zatwardzeniem.
  • 586 / 123 / 0
5 tabs coaxilu + 2 piwa + 225mg pregi
Efekt?
Bardziej poczulem prege z piwami i placebo niż rzeczywiste dzialanie tianeptyny ale to może przez moją tolerke
  • 5 / / 0
Cześć! Zarejestrowałam się na tą stronę już w ramach desperacji. Wiem, że tutaj ludzie czasem wiedzą więcej o lekach niż lekarze. Do rzeczy: po 15 latach brania SSRI (sertralina) na zaburzenia lękowe i depresyjne lekarz nagle podmienił mi lek na Coaxil 3×1. No i początkowo przez tydzień brałam na zakładkę z Asertinem a potem już 3 tabletki Coaxilu. I tak już zeszły następne 2 tygodnie. Już nie wspomnę o tym, że musiałam wrócić do najniższej dawki Asertinu bo tak mnie wykręciło po 10 dniach od odstawki że myślałam , że zejdę. No ale biorę te 25 mg i jest ok. ALE za to po Coaxilu nie jest ok, na zmianę albo wybuchy agresji, wrogości do ludzi albo jeszcze większa depresja. Czuję się jakbym wciągała jakieś twarde narkotyki, dźwięki są głośniejsze, bodźce mocniejsze. Zamiast działania antydepresyjnego mam naspeeedowanie. Czy jest możliwe że za kilka następnych tygodni to minie czy powinnam zmienić lek? Wspomnę też że jestem uzależniona od Xanaxu i o ile nie szło mi odstawianie to coś tam odstawiłam ale przez ten pieprzony Coaxil znów podbijam dawki bo już nie wytrzymuje. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak sobie pomóc? Jestem osobą niepełnosprawną i dość mam problemów fizycznych a teraz jeszcze to. Pomocy!
  • 5 / / 0
Cześć! Zarejestrowałam się na tą stronę już w ramach desperacji. Wiem, że tutaj ludzie czasem wiedzą więcej o lekach niż lekarze. Do rzeczy: po 15 latach brania SSRI (sertralina) na zaburzenia lękowe i depresyjne lekarz nagle podmienił mi lek na Coaxil 3×1. No i początkowo przez tydzień brałam na zakładkę z Asertinem a potem już 3 tabletki Coaxilu. I tak już zeszły następne 2 tygodnie. Już nie wspomnę o tym, że musiałam wrócić do najniższej dawki Asertinu bo tak mnie wykręciło po 10 dniach od odstawki że myślałam , że zejdę. No ale biorę te 25 mg i jest ok. ALE za to po Coaxilu nie jest ok, na zmianę albo wybuchy agresji, wrogości do ludzi albo jeszcze większa depresja. Czuję się jakbym wciągała jakieś twarde narkotyki, dźwięki są głośniejsze, bodźce mocniejsze. Zamiast działania antydepresyjnego mam naspeeedowanie. Czy jest możliwe że za kilka następnych tygodni to minie czy powinnam zmienić lek? Wspomnę też że jestem uzależniona od Xanaxu i o ile nie szło mi odstawianie to coś tam odstawiłam ale przez ten pieprzony Coaxil znów podbijam dawki bo już nie wytrzymuje. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak sobie pomóc? Jestem osobą niepełnosprawną i dość mam problemów fizycznych a teraz jeszcze to. Pomocy!
  • 356 / 68 / 0
to na pewno przez coaxil, a nie przez odstawienie sertraliny? ssri tak dzialaja, ze splycaja emocje, wiec pewnie teraz wrocily ze zdwojona sila, zwlaszcza ze tianeptyna troche je podbija, a przynajmniej u mnie zwiekszala ich odczuwanie, ale bardziej pozytywnych niz negatywnych jak w twoim wypadku. moze do tego dorzucisz jakis stabilizator?
  • 5 / / 0
Nie wiem od czego to bardziej, po prostu mi się to bardzo nie podoba. Brałam już kiedyś jakiś stabilizator ale nie działał na mnie w żaden sposób.
  • 501 / 18 / 0
02 lipca 2021ema112 pisze:
to na pewno przez coaxil, a nie przez odstawienie sertraliny? ssri tak dzialaja, ze splycaja emocje, wiec pewnie teraz wrocily ze zdwojona sila, zwlaszcza ze tianeptyna troche je podbija, a przynajmniej u mnie zwiekszala ich odczuwanie, ale bardziej pozytywnych niz negatywnych jak w twoim wypadku. moze do tego dorzucisz jakis stabilizator?
Biorąc Coaxil przy SSRI zwiększa te spłycone emocje przy SSRI ? Czy SNRI też tak samo spłycają emocjonalnie ?
  • 1907 / 181 / 0
@peTek89, nie ma pisanej reguły, bo to kwestia danej substancji, dawki, osobnicza kwestia danej osoby. Ale można powiedzieć, że to SSRI bardziej spłycają emocjonalnie niż SNRI, jednak nie jest to reguła. Na pewno paroksetyna w wysokich dawkach bardzo mocno spłyca emocjonalnie. Przy niej prawie każdy tak samo ma. Mnie SNRI takie jak duloksetyna i wenlafaksyna nie spłycają emocjonalnie tak bardzo. Chociaż wenlafaksyna trochę bardziej.
Take DXM and Be Happy
  • 1037 / 242 / 0
Czy ktoś wie dla czego lek np Coaxil zawierający substancję czynną z tego wątku, zawiera dodatkowo w swoim składzie takie substancje jak np polisorbat 80 który jest zarejestrowany jako substancja silnie trująca dla organizmu i nie powinno się jej przyjmować w żadnym wypadku ani w żadnej ilości, a tu proszę jest w leku który ma potencjał do brania 10 tabletek na raz bo czemu nie, w tedy może coś poczuje.
Lek daje substancję czynną która ma zadanie leczyć i do tego powoli zatruwa użytkownika polisorbatem 80.
  • 5 / / 0
Mnie interesuje to czy mam jeszcze czekać kilka tygodni i liczyć na to, że wkurw minie i zostanie jakieś działanie przeciwdepresyjne czy prosić lekarza o zmianę leku. Dzisiaj jest dokładnie 3 tygodnie jak to biorę. Mam ogólnie za dużo emocji w sobie a to mnie jeszcze bardziej napędza. Już udało mi się zejść do 1,5 mg Xanaxu a przez Coaxil wczoraj wzięłam już 2 mg :/
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.