ODPOWIEDZ
  • 1680 / 266 / 0
Przypowiesc bedzie krotka bo troche mi lzy zalewaja klawiature. Dziewczyna bioraca od czasu do czasu opio, wiec majaca jakas tam tolerke,1 stycznia zechciewa sobie zaszalec i strzelic cale 200 co stanowczo jej odradzam, skuteczcnie zreszta (odkroilem jej kawalek tabsa gdy nie widziala). Brala tez alpre, Bromazepam. Podala sobie 150mg w czasie t0. Poszła spać od razu. W czasie t+5h zaczęła mieć jakby drgawki i charczeć (to zapewne trudność w złapaniu oddechu), tylko skąd drgawki? Podjąłem się reanimacji, usta-usta i uciski, w ciągu 15-20min przyjechał ambulance, podali nalokson, adrenalinę, tlen... Jednak ciężko było złapać u niej tętno. Pojechała do szpitala 1 stycznia o 7 rano. Do teraz jest w śpiączce.

I teraz wszelakiej maści medycy niedoszli acz oczytani, bez ogródek. Wyjdzie z tego? Ja wiem, że to wróżenie z fusów. Ale 150mg majki to nie 5mg fenta hcl. Normalnie oddychała przez 5h.
Raczej już się nie wybudzi prawda?

Opiaty to nie wyścigi.
Największy przegryw na forum
  • 1889 / 72 / 3
W życiu bym nie powiedziała, że coś takiego wyjdzie spod Twoich palców.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 1874 / 96 / 127
Drag i ty na to pozwoliles? Zawiodlem sie.
wolna molekula
#mops
  • 1680 / 266 / 0
Oklamala mnie z tolerka. Wiem, ze to moja wina, ale ona kilka dni wczesniej podawala okolo 60mg i mowila ze tak sobie a zapewne mocno sie ujebała, czyli tolerkę miała max na 80-90mg może... Ale co miałem zrobić? Sama sobie załatwiła, sama chciała...

Jak się nie wybudzi to deklaruję, że również walę złotego strzała. 100mg fenta, propranolol powinno załatwić sprawę. Ale to nie temat o mnie, możecie do tematu? Co sądzicie? Co tutaj odegra największą rolę? To jak długo mózg był bez dostępu do tlenu czy jak?
  • 3854 / 314 / 0
Jak mawiał klasyk - tak kończą frajerzy.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 266 / 0
Spływa po mnie to, że ciśniecie we mnie bo jestem na alprze i klonach. Ale ona nie zasłużyła na to. BlueBerry, ty przecież kończysz medycynę, wypowiedz się... Tylko bez zbędnego hejtu. Co tam wiesz? Po ilu dniach śpiączki nie ma już raczej szans na odratowanie?
  • 1874 / 96 / 127
Jezeli przez 5godzin mozg nie otrzymywal wystarczajacej ilosci tlenu to ona juz nigdy nie wroci do formy o ile sie wybudzi... Stworzyles warzywo... Jednak domyslam sie co czujesz...trzymaj sie draag

Ps. Nie ma limitu, ze po jakims czasie nie ma szans lecz one znacznie maleja.a i komfort zycia po takim przebudzeniu jest raczej nikly nawet jak na cpunskie standardy
wolna molekula
#mops
  • 1680 / 266 / 0
Przez te 5h jak spala to oddychala, plytko ale oddychala normalnie. Przeczytaj jeszcze raz.
  • 1874 / 96 / 127
To ty przeczytaj moj post domyslam sie, ze jakby 5 h nie oddychala to zgon... Ja mowie o niedotlenieniu...
wolna molekula
#mops
  • 1680 / 266 / 0
No ale nie raz bylem swiadkiem takich geniuszow, ktorzy mieli 6-8 oddechow na minute po zbyt duzych dawkach. I powoli godzina po godzinie dochodzili do siebie. A tu wrecz odwrotnie. Oddychala plytko ale oddychala. Nigdy takiego czegos nie widzialem. Ja raz w zyciu przedawkowalem do utraty przytomnosci i to bylo 5 sekund po zapaleniu fenta po raz pierwszy. Tez podobno charczalem i piana ze mnie leciala. Kumpel mnie uratowal. A tutaj takie cos sie zadzialalo 5h po iniekcji!
ODPOWIEDZ
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.