Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 47 / 10 / 0
Pozwoliłem sobie założyć temat, by usystematyzować i poznać opinie na temat dwóch najpopularniejszych sposobach podania.

Plusy, minusy, własne przemyślenia, złote rady i srebrne też.

Pytam, bo mam dość rozwalonej kichawy i tygodniowej dysfunkcji po odkurzaniu, a niestety nie każdy keton nadaje się do oralnego przyjmowania.
  • 1011 / 135 / 0
Większa część dawki oral i na wejściu jakieś 30% w nos u mnie działało lepiej nawet przy czystych dopaminergikach które teoretycznie powinny działać lepiej w całości sniffowane.
Brzuch też lepiej się regeneruje niż nos.
  • 13 / / 0
@hipermarkeciarz co się dzieje dokładnie z nosem? Czy byłeś z tym u otolaryngologa?

@Kochanek heleny a problemy z nosem, żołądkiem, jelitami są przy takim podawaniu? Na moje oko to zapakować to w żelatynową kapsułkę i wiadomo per oral. Z nosem bym nie ryzykował bo ciężko potem naprawić taki nos czy zatoki.
  • 47 / 10 / 0
14 grudnia 2025Kochanek Heleny pisze:
Większa część dawki oral i na wejściu jakieś 30% w nos u mnie działało lepiej nawet przy czystych dopaminergikach które teoretycznie powinny działać lepiej w całości sniffowane.
Właśnie istnieje pewna teoria, że niektóre specyfiki lepiej wchodzą snifem - właśnie dopaminowe - a inne oralem - zwłaszcza serotoninowe, co potwierdza np. forma konsumpcji MDMA. Ostatnimi czasy miałem do czynienia z 3 - CMC, bo akurat w tę stronę mnie ciągnie w ketonach, i muszę przyznać, że faktycznie działa oralnie, ale trzeba dawką powiększyć przynajmniej podwójnie. Jest nieekonomicznie, słabszy wjazd i bez mocnego peaku, ale za to dłużej no i nie powoduje degradacji śluzówki i kolumbijskiego kataru, a to męczące na dłuższą metę.

Zastanawiam się właśnie, czy powyższą technikę, czyli zero nosa i podwójny oral da się zastosować do każdego ketonu, czy jednak niektóre trzeba wciągnąć, analogicznie jak np. kokainę, któej nikt nie aplikuje w bombki, no ale to powód jest pewnie także ekonomiczny, choć nie słyszałem, żeby ludzie bogaci jedli :)
  • 137 / 11 / 0
Zamiast oralu dobrzusznie polecam podjęzykowo, albo niędzy wargą a dziąsłem. Nie połykać śliny. Prawie jak sniff i można na pełny brzuch. Przy stimach należy na pełny brzuch....
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.