Te kiedyś klepaly, greenouty do nie dawna też ale się zmieniło po akcji z sanepidem xD już tylko nie liczne działają
Niby w jakichś partiach doszukano się THC i te partie wycofano. Mi się coś jednak wydaje że to nie THC w dopuszczalnych stężeniach było składnikiem aktywnym w tych produktach. Wprowadzenie czegoś takiego na rynek byłoby zbyt ryzykowne. Nie ufam swojej pamięci ale coś mi świta w głowie że na stronie dutch therapy nawet widniała informacja że ich szoty THC są pozbawione.
Fajne to i chciałbym wiedzieć co psychoaktywnego właściwie przyjmuję. Mi wystarcza 8-10ml stronga+ żeby było dobrze. Gdyby o THC chodziło to byłyby to jakieś śmieszne jego ilości. Poza tym te szoty nie działają do końca jak rekreacyjne konopie, po nich jestem pobudzony i mam problemy z koncentracją, nie podnoszą mi samopoczucia, czuję dyskomfort, a całe doświadczenie jest jakieś brudne. Z szotami mam inaczej, dźwigają mnie do góry, normalnie myślę, dostrzegając przy tym więcej i widząc swoje codzienne ograniczenia, dają mi nawet możliwość pracy nad sobą dzięki temu, o żadnym brudzie w doświadczeniu nie ma mowy, dla mnie osoby z objawami negatywnymi schizofrenii robi się po tym w końcu normalnie. To jest szczęście w płynie i niestety szczęście na kredyt bo na następny dzień mam mega mocnego kaca i jestem nie do życia. Po THC chyba tak nie powinno być, co? Te 10ml które stosuję od czasu do czasu to nie jest duża dawka i pojęcia nie mam co by się ze mną działo gdybym wypił pół butelki tak jak niektórzy robią. Pewnie byłoby kiepsko bo odczucia po tej odrobinie są dla mnie silne.
Nu, tylko tak jak napisałem, mam chorobę psychiczną w papierach, biorę neuroleptyk więc pewnie nijak moje doświadczenie ma się nijak do tego zdrowej osoby.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.