koprus pisze: Oprócz Asertinu biorę 2x30mg mianseryny wieczorem, 2x5mg relanium* i lek przeciwbólowy*.
*nie mają na 100% związku z opisanymi skutkami ubocznymi ponieważ brałem je na długo przed kuracją SSRI i mianseryną
Samo relanium mogło tak właśnie działać brane dostatecznie długo - ja po 3 dniowym ciągu na alprazolamie miałem wieczorem napad paniki i histerii, ktos na forum nawet tez pisał, że pare dni po ciągu może się nasilić niepokój, wiec benzo to leki do brania, kiedy potencjalna korzyść (egzamin długo oczekiwany) przekracza ryzyko, to raz. Tymbardziej ze jak napisałeś - brałeś je długo - a tu pies jest pogrzebany, że relanium długo sie nie powinno stosować
Dwa: Słyszałeś o tym jak interakcje? Czasem to jest tak, że przy już 2 medykamentach jeden wypiera lek z osocza z 95 na 90% i działanie może być 2 razy silniejsze, czasem że pewno działanie (terapeutyczne/niepożądane) sie nasila.
Nie będe wnikał czy to fentanyl, buprenorfina czy tramal, ale ponoć sam tramal może nasilić depresje/lęki (u mnie to zrobił, albo to przez nadmierny stres)
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
że relanium to właśnie "ratuje mi dupę" - byłem wrąbany w mega ilości klonazepamu i teraz schodzę z benzo na relanium - bez niego bym rady nie dał - ale to jest osobny temat (znam od podszewki zespół odstawienny benzo)
Lęki ewidentnie pojawiły się jak zacząłem brać asertin, a potwierdzeniem było nasilenie kiedy zwiększyłem dawkę z 50 do 100 mg
Ja bardziej pytam czy to mija z czasem ?
ktoś wcześniej mi odpisał że dopiero po odstawieniu, a mi sertra pomaga dlatego wolałbym dalej brać ją - bardzo dobrze aktywizuje.
a z skutkami ubocznymi liczyłem się tylko mam nadzieję że miną
PS. leki mam dobrane przez psychiatrę i mam nadzieję uwzględnił takie kwestie jak wypieranie jednego leku przez drugi. mój cel to uporać się z depresją spowodowanym ćpaniem - w tym wrócić do normalnego funkcjonowania i sertra jest trafiona u mnie 95% - 100% będzie jak miną lęki i mocne bicie serca.
Mocne bicie serca - poproś lekarza o B-bloker, mój propranolol od tak sobie wypisuje.
Widziałem rękę jego
[...]
Widziałem rękę jego
[...]
Dół i lęki jeszcze większe, objawy grypopodobne, od 3-ch miesięcy codziennie od rana do wieczora czuję się jak na zjeździe po jakiejś fecie, bezsenność zawsze i tylko od równo 5 rano, oraz uwaga: zanik pamięci, nie wiem co robiłem wczoraj.
Prawdopodobnie zjebałem to przez to, że kilka razy zdarzyło mi się wypić parę piw. Po tym zawsze było gorzej, a muszę przyznać, miewałem jakby takie przebłyski dobrego samopoczucia. Także nie pijcie w ogóle podczas kuracji sertraliną mimo że na ulotce napisane jest, że można!
Albo alkohol, albo sertralina. To ze we wiekszosci połączeń jest ze SSRI'e wysikasz, to jeszcze nie znaczy że można, bo to morderstwo na 200mg kiedy masz wychwyt zwrotny dopaminy napieprzać "pare piw", o wątrobie juz nie wspomne
Widziałem rękę jego
[...]
Tylko nie wiem czy jest sens bo zapewne jeszcze nie raz zaćpam, a przerywanie kuracji na kilka dni żeby poćpać jest chyba gorsze niż ćpanie przy równoczesnym braniu asertinu?
wiem że nie powinienem ćpać w ogóle ale tak nie idzie
brooklyn1 pisze:Podczas kuracji innymi ssri nie zauważyłem nigdy jakichś szczególnych interakcji z alkoholem. Sertralina jest jakaś szczególna pod tym względem? 3 piwa potrafią wyzerować działanie leku? Jaka szansa, że jeszcze zaskoczy?
Lecze się = Nie pije, chodź na sylwestra pare lat temu po sertralinie (tyle ze to było z 6,25-13mg) nie zdarzało mi się specjalnie mieć jazdów z wyjatkiem chęci siłą wpierdolenie sie na impreze która była wybitnym niewypałem.
Jezeli już chcesz podkręcać działanie alko, to mogę polecić TLPD - po tym czułem "jak to było być najebanym za dawnych lat", jednoczesnie alkohol takiej amitryptyline wzmocni działanie
Widziałem rękę jego
[...]
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/fentanyl_hp.jpg)
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku
Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/thcliquors.jpg)
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków
Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.