Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Septum
Nieprzeczytany post autor: isams »
Mam nadzieje, ze pisze w dobrym dziale. Wciąganie narkotyków przez nos podrażnia przegrodę, wiec zastanawiam się czy kilka dni po przebiciu septuma można jeść? Kolczyk w sumie jest dość nisko ale może lepiej nie ryzykować?
  • 2115 / 626 / 0
Wciągać - to nie, ale dlaczego masz nie przyjąć oralnie? ;)

O ile dobrze zinterpretowałam słowo "jeść". Czyli słownikowo.

Miałam septum, przy wygojonym fukałam różne rzeczy i nie było problemów, jednak nawet wtedy niektóre substancje ładnie żarły śluzówkę. Nie wyobrażam sobie wprowadzania ich do świeżej rany.

Wyjęłam z powodów niezwiązanych z ćpaniem ani żadną infekcją.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.