Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Septum
Nieprzeczytany post autor: isams »
Mam nadzieje, ze pisze w dobrym dziale. Wciąganie narkotyków przez nos podrażnia przegrodę, wiec zastanawiam się czy kilka dni po przebiciu septuma można jeść? Kolczyk w sumie jest dość nisko ale może lepiej nie ryzykować?
  • 2116 / 631 / 0
Wciągać - to nie, ale dlaczego masz nie przyjąć oralnie? ;)

O ile dobrze zinterpretowałam słowo "jeść". Czyli słownikowo.

Miałam septum, przy wygojonym fukałam różne rzeczy i nie było problemów, jednak nawet wtedy niektóre substancje ładnie żarły śluzówkę. Nie wyobrażam sobie wprowadzania ich do świeżej rany.

Wyjęłam z powodów niezwiązanych z ćpaniem ani żadną infekcją.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.