Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
  • 171 / 2 / 0
dostałem niedawno z polskiej strony z siedzibą w NL trochę kamyków. Ma ktoś doświadczenie z tymi grzybami? Zna ktoś skład/proporcje tryptamin w środku?
Pytam bo jestem zdziwiony ich działaniem, choć nie mogę jednoznacznie go określić bo jadłem je w miksie. Generalnie zjadłem pewną ich ilość (przed podsuszeniem ~15g) ale, że niestety w trakcie podróży albo suszenia lekko się podpsuły (pokryły się białym nalotem -prawdopodbnie pleśń) to po ok 30 minutach je zwróciłem. Uznałem że załadowały się częściowo więc wąchnąłem ~25mg aco-DMT żeby nie marnować dnia.
No i tak: podróż wizyjnie była raczej słaba, porównując tak 2/3 platoł cubensisów. Za to w głowie totalny pierdolnik, zapętlające się myśli w takim tempie, że trudno je było zrozumieć, coś jakby puścic nagranie jakiejś rozmowy 100x szybciej, zabierało mnie "na drugą stronę" tyle że prawie bez efektów wizualnych.
Ani to nie było zwykłe działanie aco-DMT ani działanie dotychczas jedzonych przeze mnie grzybów (łysice, cubensisy) które z resztą nie jest takie znowu różne. Zastanawiam się czy może nie mają one głównie baeocystyny, czy jakichś innych tryptamin. Może to tylko osobnicza reakcja albo coś z tolerką (tydzień temu jadłem ~1mg LSD) albo przez palenie etkatynonu (dostałem w gratisie a mam niestety słabość z dawnych lat do takich gówien, ale palony prawię nie działał a było go też niewiele). Może to też jakaś reakcja psychiczna na zatrucie, fizycznie cały czas mi towarzyszył straszny dyskomfort, niewiadomo czy chciało się srać czy sikać czy rzygać, tak jakbym chciał a nie mógł.

Będę jeszcze je testował bo mam ich jeszcze trochę, więc się zobaczy.

Zatem piszcie co wiecie
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.