Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 33 / 3 / 0
Ja mogę Wam przedstawić nieco substancji na odchudzanie, może komuś okaże się pomocne te info:

T3 - hormony tarczycy, przyśpieszają metabolizm (ale zarówno tłuszczów, węglowodanów oraz białek, dlatego nie wolno przesadzać z dawkami oraz mieć odpowiednio zbilansowaną dietę, żeby nie doszło do kaheksji czy nadmiernego katabolizmu) (np. grecki cytomel)

Sibutramina - należy do grupy SNRI, bardzo mocno hamuje łaknienie, z Polski wycofana, jedynie zagraniczny dostęp. Dość mocny środek, należy używać z rozsądkiem bo bardzo mocno wpływa na pracę serca (tachykardia, wzrost ciśnienia itd)

MySimba - dostępna w polskiej aptece, połączenie bupropionu oraz naltreksonu. Niestety dość droga - ponad 400 zł za opakowanie. Fajnie działa na początku, jednak szybko rośnie tolerancja
  • 923 / 165 / 0
@kriston87 , taki stan może nastąpić właśnie przy ostrym odchudzaniu. Tak naprawdę sam przez to przeszedłem jedząc jakieś 1900 kcal przy treningach biegowych praktycznie codziennie przy wadze 90-100 kg. Miałem 89 kg na blacie, biegałem, malutko jadłem, no średnio się czułem i dostałem korony, potem urlop i po dwóch miesiącach na nowo 98 :D Powód prosty, typowa głodowka i potem co jadłem to mi się odkładało :D Teraz juz podszedłem do tego z rozumem i jem o wiele więcej, chudnę, nawet rośnie mięsień delikatnie, obwody maleją, testosteron czuje że skoczył i ogólnie jest pozytywnie :) No ale to nie jest to co ty opisujesz. Wydaje mi się że jeśli coś takiego występuję to naprawdę musi być coś spieprzone w organizmie.
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 9299 / 1807 / 2
04 maja 2022kriston87 pisze:
Ja natomiast natknąłem się ostatnio na materiały, że jest taka część populacji, że deficyt kaloryczny na nich nie działa i luj. Tłuszcz trzyma się stołków i nawet kilka kcal w złą stronę i cheat day i 2 miesiące odchudzania w plecy.
Podobno tacy ludzie żeby schudnąć muszą naprawić gospodarkę hormonalną. To ich hormony powodują, że nie chudną. Chodzi o insulinę, grelinę, leptynę, glukagon. Gdzie indziej pisali o kortyzolu.
Także w skrócie tacy ludzie powinni jadać rzadziej, mniej cukrów, więcej spać i nie stresować się itp.
Co myślicie? Jakaś nowa moda, że deficyt nie jest totalnym wyznacznikiem, czy jest w tym jakiś sens?
Jak deficyt kaloryczny nie działa to skąd organizm pobiera energię ? Wiadomo zaburzenia hormonalne są różne ale od tego są badania.
03 maja 2022Mefistofeles1945 pisze:
No famas ja od lutego robię średnio 90km na miesiąc kijki nording walking co drugi dzień przychodzę szybkim krokiem już jest maj prawie na sportowym stylem szybkim już umiem z kijkami chodzić przyjdę do domu podkoszulek mokry dwie godziny szybkiego marszu robią robotę całemu ciału. Choć dużo nie zrzuciłem wagą co jakiś czas leci w dół o te kilo.
Powiem Ci, że ja 1.5 roku temu chciałem zrzucić kilka kg.
Skupiłem się na kilku rzeczach.

Jedzenie niskoenergetyczne. Zakupiony glukometr i badania swojej diety pod tym kątem. Hitem był pomiar jak zjadłem śledzie w oleju i zapilem piwkiem 0.
Przez ponad 2 godziny cukier trzymał się na poziomie 150 🤦

Wyjebalem wtedy chyba z 20 pasków bo myślałem, że to błąd
Niestety to nie błąd.

W pewnym momencie doszedłem do takiej perfekcji, że po śniadaniu miałem cukier 75-85.
Do tego. Do pracy brałem sałatki warzywne (bez ziemniaków i z minimalną ilością majonezu). I do tego minimum tłuszczu.
Aczkolwiek generalnie jadłem normalnie. Tzn 5 posiłków.

Poza dietą. 6-7 wypadów w góry/miesięczne a tam w zależności od wypadu ( były 1, 2 i 3 dniowe) trasy od 20-50km. Choć starałem się trzymać te 15-20km / dziennie. No ale były wypady, że zrobiłem i 35km .
W górach jak to w górach jadło się to co można było wziąć ze sobą. Jogurt, chleb jakiś serek.
Do tego jakiś rower choć niewiele. W przypadku rowera w grę wchodziły interwały.

Efekt. Po 5-6 tygodniach 7kg w dół.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 923 / 165 / 0
@Stteetart , 7 kg w 6 tygodni to nie żaden wyczyn patrząc jak bardzo musiałeś się zaangażować w ten proces chudnięcia :D a w jakim celu mierzyłeś cukier i nie jadłeś ziemniaków? Jesteś chory czy tak po prostu?
  • 3455 / 555 / 2
Ktoś z Was napisał, że Holisten i Burnrizer zawierają średniawka składniki. To co Wy polecacie z kapsułek? To że Hepatil na wątrobę działa i prawidłowo trawi tłuszcze to wiem a co jeszcze z kapsułek polecacie? Macie jakiś złoty środek jakiś spalacz do diety i ćwiczeń poza Thermoline forte hm??

Fuzja - 909
04 maja 2022kriston87 pisze:
Ja natomiast natknąłem się ostatnio na materiały, że jest taka część populacji, że deficyt kaloryczny na nich nie działa i luj. Tłuszcz trzyma się stołków i nawet kilka kcal w złą stronę i cheat day i 2 miesiące odchudzania w plecy.
Podobno tacy ludzie żeby schudnąć muszą naprawić gospodarkę hormonalną. To ich hormony powodują, że nie chudną. Chodzi o insulinę, grelinę, leptynę, glukagon. Gdzie indziej pisali o kortyzolu.
Także w skrócie tacy ludzie powinni jadać rzadziej, mniej cukrów, więcej spać i nie stresować się itp.
Co myślicie? Jakaś nowa moda, że deficyt nie jest totalnym wyznacznikiem, czy jest w tym jakiś sens?
Proszę o scalenie.

No i uj na mnie deficyt kaloryczny plus treningi i solidne ćwiczenia na spalanie tkanki tłuszczowej nie działa masz rację i uj jak ważyłem 115kg tak ważę 115kg przy 1300kcal na zapotrzebowaniu 2085kcal. nie wiem czemu uja dieta i treningi mi pomagają brzuch jak stoi tak stał i waga też stoi prawda to jest u niektórych ZBITYCH DOBRZE osób uja pomaga. znacie jakieś magiczne kapsułki z fajnym składem?? help?
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9299 / 1807 / 2
No to sobie porób badania 😅 najprościej napisać, że ćwiczenia nie działają.
A zbyt duży deficyt kalorii spowalnia metabolizm a to spowalnia spalanie tłuszczu.

Kolega wyżej. Ściągnij apke fitatu i policz WSZYSTKIE kalorie z wczoraj.
Kiedyś @DexPL wspominał historię jak jego znajome czegoś nie liczyły do diety bo to pierdola a okazało się, że.to ponad ileśset kcal 😅

Ba nawet piwo 0 to potężna ilość kcal.
Jak jeszcze śledziłem profil jednego z trenerów na insta to pokazał wykres jednej z podopiecznych która 5 dni w tygodniu trzymała dietę ale w weekend wyskoczyła na pizzę, piwko czy kebsa.
W rozbiciu na 7 dni okazywało się, że jej dieta była na -100kcal/dziennie.
A momentami na +100 (zwłaszcza jak szła na imprezę rodzinna, urodziny) no wtedy wpadały ciasta, słodycze i inne gówno.

No i dziewczyna zamiast chudnąć stała w miejscu lub nawet przybierała 🤣😂

Jak przy masie możesz sobie folgować z dietą tak przy redukcji NIE.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2022 przez Stteetart, łącznie zmieniany 1 raz.
Wchodzić i głosować
  • 923 / 165 / 0
@Mefistofeles1945 , ty sobie sam robisz krzywdę :D Zaczynasz odchudzanie od dupy strony czyli magiczna tabletka. ŻADEN SPALACZ tobie nie pomoże jak nie ogarniesz diety i treningów. 1300 kcal przy tkaiej wadze i treningach? Dajesz radę jeszcze trenować? Ja jem 2400 kcal przy wadzę 90 kg i 6 treningach tygodniowo (3 biegowe i 3 siłowe). Od momentu włączenia siłowni waga zwolniła, ale poziom tkanki i obwody idą w dół, a mięśnie trochę rosną. Na początek jak chcesz wyjść z tego gówna to musisz wyliczyć na nowo zapotrzebowanie i tutaj proponuję ci pojechać na równym bilansie czyli jeść tyle kcal aby utrzymać wagę. W tym czasie dostarczaj jak najwięcej dobrego i wartościowego jedzenia w tym dużo warzyw i trochę mniej owoców, ale też nabiał, dobrej jakości mięso i wszystko co jest pełnoziarniste i wtedy znowu oblicz zapotrzebowanie i zejdź te 100-200 kcal na dzień i jedziesz z tą wagą. Ściągnij fitatu i tam ci ułatwi sporo rzeczy. Moja dziewczyna co waży jakieś 50 kg i ćwiczy na siłce je więcej od ciebie :D
  • 3455 / 555 / 2
Fajna ta aplikacja Fitatu dziękuję za polecenie. No u mnie krucho ze schudnięciem ostatnio ale za to przez treningi spadły mi trochę nogi i ogólnie się dobrze czuję. Wiadomo że nie ma magicznej kapsułki ale jakieś pastylki wspomagające odchudzanie moglibyście mi polecić.

U mnie ostatnio dużo zielonej herbaty leci a jak wiadomo takowa dobrze wpływa przy diecie i ćwiczeniach.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9299 / 1807 / 2
@Mefistofeles1945 możesz spróbować yohimbine. Jedyne co ma jakiś tam sens. Reszta jakieś wyciągu z pieprzy czy czerwonej pomarańczy są dość słabe. Ew, żeby mieć więcej mocy to możesz wrzucić jakiś stack na DMHA

I pod żadnym pozorem nie łącz węgli z tłuszczami. M.in przez to ja w sałatce warzywnej nie dawałem ziemniakow.
Wchodzić i głosować
  • 923 / 165 / 0
@Stteetart , wyjasnij dlaczego nie łączymy węgli z tłuszczami? Daj jakies konkretne uzasadnienie poparte jakimś badaniami lub jakimkolwiek dowodem, bo serio takiej bzdury to już dawno nie słyszałem. Jeszcze dodaj że w jednym posiłku max do 20 g białka, bo powyżej 20 g już się nie przyjmuje i jemy do max godziny 20 i dostajesz order szura dietetycznego :D
@Mefistofeles1945 , fitatu ratuje dupę :D w ustawieniach określ swoją wagę, wiek, aktywność itp. i ci obliczy w miarę twoje zapotrzebowanie :Dtabletki i pastylki zastosuj dopiero jak już dopniesz dietę, bo tak to ci nic nie da. No i nie słuchaj "dietetyków" aby nie łączyć węgli z tłuszczami, bo to takie totalne bzdury że na każdej grupie o treningach wyśmialiby gościa ;) pełnowartościowy posiłek to białko, tłuszcze i węglowodowany w odpowiednich dla siebie proporcjach z porcją witamin i minerałów plus błonnik.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.