Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 6 / 3 / 0
Siema

Mam do was pytanie, jak poradzic sobie z objawami schizofrenii, biorę leki przeciwpsychotyczne (Amisan, Zolaxa i teraz zmieniony na nowy pramolan 50mg)

Leki zmieniałem juz około 10 razy i nadal nie daję rady z objawami, ciągle halucynacje głosowe coś typu, odejdz z tego świata, jesteś niepotrzebny i tak to w kółko gdy wstaje rano, dziś było gorzej bo zaczęły się halucynacje wzrokowe - widziałem obraz matki bożej, białe dziwne postacie przypominające kosmitów, mam dosyć, boje się powiedziec o tym lekarzowi bo wsadzi mnie do psycha a tego nie chcę, Proszę pomóżcie!!!

teleport do właściwego wątku /Mx
  • 3 / / 0
Witam użytkowników
Też mam problem rok temu się przecpalem władem dostałem psychozy zignorowałem to później się dojebałem kamieniem i dostałem głosów to co było rok temu ciężka sprawa już mi zeszło zostało aby nie czucie się sobą chociaż mnie to dwa razy puściło dodam że jarałem zielsko codziennie do tego i czasem te głosy może ktoś mi powiedzieć czy to nadal psychoza czy już schizofrenia. Byłem u psychiatry miesiąc temu z ciekawości bo zrobić detox mi trochę ciężko jako takiej mi jej nie wpisał nie pamiętam co dokładnie. Mam zapisaną zolaxe 10 mg początkowo 5 mg miałem chciał mi dać 15 mg ale jak zarzuciłem lek i nie pomagało to odstawiłem na 3 dni bez nich czułem się świetnie ale rano łeb kwadratowa miałem wziąłem z powrotem lek bo jednak się boję tego gówna chciałbym wrócić do siebie i stąd mój wpis na tym forum nigdy nie myślałem że doprowadzę się do takiego stanu
  • 3164 / 363 / 0
To psychoza. Jak raz jej dostałeś później już jesteś na to podatny. Jaranie ją aktywuje, więc jak chcesz się od tego uwolnić to musisz przestać. Innej drogi nie ma.
13 marca 2025emleemle pisze:
Leki zmieniałem juz około 10 razy i nadal nie daję rady z objawami
Jeśli leki nie pomagają to zostaje psychoterapia. To ci nie wyłączy halucynacji ale pomoże je kontrolować i sobie jakoś z tym radzić w życiu codziennym.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Areszt za ciasteczka z THC i znaczki z LSD

Kryminalni z gdańskiej komendy zatrzymali podczas kontroli 22-latka, który przewoził w samochodzie znaczną ilość różnych narkotyków. Wśród zabezpieczonych nielegalnych substancji znalazły się m.in. kokaina, ecstasy, piktogramy nasączone LSD, elektroniczne papierosy i ciasteczka z zawartością THC.

Nocna prohibicja coraz bliżej. Decyzja w rękach radnych

W porządku czwartkowej sesji Rady Miasta Gdańska znalazł się projekt uchwały wprowadzającej nocną prohibicję w całym mieście. Zakaz sprzedaży alkoholu miałby obowiązywać w godzinach 22-6 w sklepach i na stacjach benzynowych, jednak nie obejmuje on lokali gastronomicznych, takich jak restauracje, puby czy bary.

GIS ostrzega przed nową niebezpieczną substancją narkotyczną

W 2024 roku odnotowano kilka przypadków zgonów, w których w materiale biologicznym wykryto substancję pod nazwą N-etylonorpentedron (NEP). Przypadki śmierci związane były z użyciem wyłącznie NEP lub w skojarzeniu z innymi substancjami działającymi na ośrodkowy układ nerwowy.