Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Kanna działa?
1.TAK
26
67%
2.NIE
7
18%
3.W miksach
6
15%

Liczba głosów: 39

ODPOWIEDZ
  • 89 / 1 / 0
Co za refleks :) !
Jednak mam 0.5 tej kanny, więc pole manewru się poszerza - jaką droge podania wybrać ? Sniff/bombeczka/pod język/doodbytniczo ( :) )
  • 139 / 16 / 7
wilknamikrofonie pisze:
Co za refleks :) !
Jednak mam 0.5 tej kanny, więc pole manewru się poszerza - jaką droge podania wybrać ? Sniff/bombeczka/pod język/doodbytniczo ( :) )
Przy takiej ilości polecam sniff 200mg a później resztę. To najlepsza metoda administracji. Per oral trzeba wielokrotnie więcej. Troche szczypie w nos ale działa jak należy.
The fact is, we have lost more knowledge than we ever had.
  • 63 / 1 / 0
Koledzy wytlumaczcie mi bo nie moge tego zrozumiec - Kanna jest inhibitorem SSRI - czyli nie mozna łączyc jej z innymi SSRI ani MAOI prawda?
Dlaczego? czy ona wzmacnia efekt działania SSRI czy cos z czyms sie gryzie? czego ABSOLUTNIE nie mozna spożywać przy zażywaniu kanny ? ( wnioskuje ze hydroxyzyna odpada? co z ogolnie dostepnych extraktow rowniez odpada?) Ile po czestym zazywaniu kanny, trzeba odczekac zeby zażyc cos z tych substancji aby sobie nie zrobic krzywdy?
Sorry ze lamerskie pytanie ale po prostu tego nie ogarniam :)

thnx :)
  • 139 / 16 / 7
Nie znam się za bardzo na inhibitorach ale według mnie kanna nie jest zbyt silnym SSRI. Co prawda blokuje wychwyt zwrotny serotoniny co skutkuje poprawą nastroju i ogólnie hajem i dlatego w połączeniu z silnymi MAOI może powodować zespół serotoninowy ale nigdy go nie uświadczyłem więc nie wiem jakie dawki są bezpieczne a jakie nie.

Zależy jaki miks masz na myśli. Jeśli chodzi o pożywienie to wydaje mi się, że możesz szamać sery i inne cuda bez ograniczeń.
Z psychodelikami kanna współgra całkiem dobrze więc nie wiem skąd te obawy.

Jaki miks masz w planach?
  • 63 / 1 / 0
ee sery jem - nawet nie wiedzialem ze nie mozna :>
chodzi mi o inne substancje dostepne w MO albo SS, albo wymieniona wyzej hydroxyzyna - chciałbym spróbować jakie to ma działanie :)

czyli SSRI nie mozna łączyć z MAOI. ale z innymi SSRI mozna?

Scalono + usunięto zbędny cytat posta wyżej. || 909

Efferalgan Codeine mozna sobie chlapnąć? W ulotce napisane jest zeby nie łączyc z MAOI - a kanna to slaby SSRI - czyli wszystko ok czy moge sie spodziewać atrakcji?
  • 89 / 1 / 0
Panowie, 2 g 2:1 czy 1 g 4:1 - tutaj która wersja ? Chodzi mi o energię, pozbycie się senności, zniesienie zamulenia po mj/kompozycjach/browarach (wiadomo, lupulina + sam w sobie etanol) + szereg innych pozytywnych odczuć jeśli to możliwe. Pytam, bo z tego co czytałem różne sorty były odmienne w działaniu - niektóre działały "pluszowo", z kolei inne typowo stymulująco. Sniff vs zapakowanie w kapsułki i połknięcie - są jakieś większe różnice poza efektem wejścia sniffu i dłuższym działaniem oral ?
  • 139 / 16 / 7
4:1 daje więcej energii niż 2:1
Zauważyłem też, że kanna znosi uczucie głodu.
Oprócz pierdolnięcia przy sniffie i dłuższym działaniu bombek chyba nie ma różnic. Kanna fajnie sprawdza się przy miksach z psychodelikami, kolory jakieś bardziej w hd i włosy się jeżą na głowie i mrowienie na skórze.
  • 34 / / 0
Ja kupiłem ostatnio zwykłą kanne w proszku i dosyć słabo działa. Następnym razem kupie 2:1, albo 4:1. Przy sniffie nie czuć euforii, b, słabo też stymuluje.
  • 53 / 1 / 0
skeletron pisze:
Kanna fajnie sprawdza się przy miksach z psychodelikami, kolory jakieś bardziej w hd i włosy się jeżą na głowie i mrowienie na skórze.
Zastanawiam się nad miksem kanna (ta zwykła, nie ekstrakt) + grzyby (jakieś 25 dużych łysic), jest sens?
Silence is better than bullshit
  • 63 / 1 / 0
wilknamikrofonie pisze:
Panowie, 2 g 2:1 czy 1 g 4:1 - tutaj która wersja ? Chodzi mi o energię, pozbycie się senności, zniesienie zamulenia po mj/kompozycjach/browarach (wiadomo, lupulina + sam w sobie etanol) + szereg innych pozytywnych odczuć jeśli to możliwe. Pytam, bo z tego co czytałem różne sorty były odmienne w działaniu - niektóre działały "pluszowo", z kolei inne typowo stymulująco. Sniff vs zapakowanie w kapsułki i połknięcie - są jakieś większe różnice poza efektem wejścia sniffu i dłuższym działaniem oral ?
4:1 jak kiedys wrzucilem pol gieta na raz bo nie wiedzialem co to jest, to po pewnym czasie wyginał mi się obraz przed oczami :) mega pierdolnięcie bylo.
faktycznie nie chce sie jesc po kannie - mowie o 2:1.
tylko kanna cos robi z instalacją moczową w organizmie bo w moim przypadku chce mi sie sikac ale nie za łatwo to przychodzi po 2-3 doładowaniach dziennie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.