Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Kanna działa?
1.TAK
27
68%
2.NIE
7
18%
3.W miksach
6
15%

Liczba głosów: 40

ODPOWIEDZ
  • 1203 / 21 / 0
@up nie wiem Stary czemu tak masz. Ja wrzucam bombkę z 250mg ekstraktu 4:1 i mam aż za mocno ;)
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 698 / 171 / 0
Ocet: Ale od szamana miałeś proszkowane ziele, czy ekstrakt? Bo mi, podobnie jak przedmówcy, wydaje się niemożliwe, żeby nie poczuć dawki powyżej 200 mg ekstraktu, nawet tego 2:1.
I jeszcze nasuwa się jedno pytanie: czy może masz aktualnie zbudowaną bardzo wysoką tolerancję na jakąś grupę substancji psychoaktywnych?
  • 139 / 16 / 7
Ekstrakty od shamana działają jak należy. Sniff 100mg ekstraktu 2:1 daje wyraźną fazę, dużą poprawę nastroju, znaczny przypływ energii, trochę euforii i empatii. Tak z godzinę. Tolerancja nie rośnie zbyt raptownie, dociąganie sprawdza się nieźle. Spokojnie można posiedzieć nawet całą noc przy woreczku kanny. Zjazdu nie uświadczyłem.
Serducho troche głośno wali jak się przyjebie zbyt dużo.
The fact is, we have lost more knowledge than we ever had.
  • 31 / / 0
Nie zrozumieliscie mnie... Sprobowalem sproszkowanego fermentoeanego ziela. Zarowno z shaman shopu i magicznego ogrodu, roznymi formami podania,zaden nie zadzialal. Natomiast ekstrakt faktycznke dziala. A ten pierwszy raz z kanna ktory opisywalem byl kilka lat temu, jakas mala sciezka sfermentownego ziela zadziala. Tylko wlasnie ten jeden jedyny raz, kolejne z tvo samego worka nic nie dawaly. A tolerancji raczej na nic nie mam, cpunem juz jie jestem, chcialem sobie przypomniec stare czasy w wersji lajt :p
  • 4 / / 0
Ja natomiast mam całkowicie inną sytuacje z kanna. Kupowałem z SS wielokrotnie, jako produkt, jako dodatek, ale działanie zawsze takie samo... problemy ze snem. Po załadowaniu, nie zależnie od ilości, bądż sposobie dawkowania, zawsze mam lekkie uczucie spokoju i całkowicie wyłączoną możliwość snu. Z jednej strony dobrze, jak trzeba coś przez noc porobić, z drugiej, zastanawia mnie dlaczego tak jest.
  • 698 / 171 / 0
^up: A ile zarzucasz jednorazowo? Ta kanna ma bezdyskusyjnie działanie stymulujące, 200 mg 2:1 działa podobnie jak 25 mg etylofenidatu, tylko trochę krócej. Pytanie, czy to normalne dla tej rośliny?
Kanna podobnie jak EPH nadaje się do pracy/nauki, chociaż początek po wejściu jest jednak trochę zbyt rekreacyjny :-D Stymulacja nie jest bardzo uciążliwa, w moim przypadku zapodanie wcześniej niż 2 godz. przed pójściem spać nie niesie problemów z zaśnięciem.
  • 236 / 10 / 0
Kanna jest stymulantem i to dość konkretnym (nawet zakładając pełną naturalność), więc to naturalne, że ciężko zasnąć.
Jak tam obecne sorty 4:1? Te z okolic jesieni w mniejszych dawkach rano dawały fajny clear head i odmulenie, jakich EPH nigdy mi nie dał.
Natomiast sort zamawiany jakiś czas temu to bardziej plusz i pływanie w serotoninie.
  • 4 / / 0
Po 150mg kanny 2:1 sniffem, zero reakcji. Czasem próbowałem podwójnych dawek, czasem jadłem zmieszaną z wodą lub sokiem, badź po prostu kładłem na język. Pomimo tego, że bardzo rzadko działa i jeżeli już to mnie zmula to jednak jest coś co mnie do niej ciągnie. Jestem nią na tyle zainteresowany, że nawet sobie posadziłem :D Może jeszcze spróbuje z 4:1 z SS'a.
Co do tego typu roślin to zauważyłem, że albo coś działa strasznie dobrze albo w ogóle, bo próbowałem wielokrotnie kompozycji z natury i one mnie niszczyly po kilku buchach, a kanna, combretum quadrangulare itp. zero efektu...
  • 63 / 1 / 0
A próbował ktos zrobic nalewkę z kanny ? jezeli tak to jaki przepis i czy działa jakos przyjemnie?
  • 40 / 5 / 0
Nie wiem, czy jest sens męczyć się z nalewką, skoro ekstrakty robią jak należy. Co nie zmienia faktu, że kanna + alko to bardzo rozrywkowe połączenie. A jeśli ktoś lubi bawić się w nalewki, do kanny polecam tę z damiany (przepis dałem w wątku o tej ostatniej). damiana oddziaływuje bardzo synergicznie ze sceletium, a gdy zapoda się ją w formie nalewki, robi się konkret, mogący rywalizować ze środkami cięższego kalibru. 200mg ekstraktu 4:1 + 150ml wspomnianej nalewki daje u mnie całkiem niezły body high, przyjemną empatię i uczucie ogólnego upierdolenia. Mocno podbija też libido. RC o analogicznym działaniu byłby prawdopodobnie bestsellerem, szczególnie że brak tu efektów ubocznych i zjazdu. Tylko zasnąć po tej kannie ciężko.
W imię naóki
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.