Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
Wygotowałam 50 g sassafrasu w mleku 3,2% przez godzinę, potem postał jeszcze z pół. Dosłodziłam solidnie, bo gorzkie, wypiłam całe, nic nie poczułam. alkohol ostatnią nadzieją.
sniff and fly
  • 1 / / 0
a kto ma pewnosc ze kora zawiera nadal safrole? kora mogla byc uzyta do ekstrakcji olejku eterycznego.
tylko majac kore bez ekstracji mozna bedzie stwierdzic roznice, np zapach, inaczej tez beda sie palic.

jesli gotowac w tlustym to smietanka uht do kawy taka 12 czy 30% bedzie ok na malym ogniu.

Moze lepiej olejek eteryczny kupic?
  • 525 / 55 / 0
Na MO w komentarzach porównują do MDMA (co jest zapewne grubo przesadzone), a tu nikomu nie działa. Dziwne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.