Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1653 / 298 / 0
Tak, blokuje SERT - ale jako antagonista blokuje receptory serotoninowe, zwiększając poprzez inhibicję wychwytu zwrotnego stężenie serotoniny (która nie ma jak się przyczepić). Ma to zupełnie odmienne efekty niż SSRI.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 234 / 11 / 0
Tak, ale blokuje tylko niektóre z wielu receptorów i to z różną siłą. Zaś jego główny metabolit aktywuje te receptory. Więc nie do końca nazwałbym trazodon lekiem antyserotoninowym.
  • 24 / / 0
Własnie laczylem ten SARI z 4cmc (350mg) jest to bezpieczny mix? Czuje bardzo duzy wyrzut serotoniny, ale jest w sumie przyjemnie.
  • 231 / 6 / 0
Po jakim czasie trittico zaczyna działać ?
Btw. wiesiołek zbija ciśnienie i cholesterol. LECZNICZNA MARIHUNAE
  • 421 / 21 / 0
Niby po tygodniu, acz można wyczuć wszesniej, ja obecnie mam za sobą 24h i czuje jednie derealizacje, albo to przez cukier :v
  • 231 / 6 / 0
Dzięki.
Btw. wiesiołek zbija ciśnienie i cholesterol. LECZNICZNA MARIHUNAE
  • 22 / 4 / 0
Ja trittico używałem tylko jako środek nasenny, jak zajebałem 2x150mg na wieczór często zmieszane z 40mg clorazepanu to na drugi dzień do wieczora nie potrafiłem chodzić tak mnie ścięło z nog %-D
Vlad na Ciebie paczy,
bacznie obserwuje... :cool:
Zacznij tylko fikać, :diabolic:
to Ci w ryj przypierwiastkuje :gun: %-D
  • 4 / / 0
Czy trazodon osłabia działanie rekreacyjne zolpidemu? (Trazodon przyjmowany codziennie od kilku miesięcy, ale z przerwą w dniu przyjęcia zolpidemu.) Ciekawi mnie też, czy trazodon osłabia działanie diazepamu.
  • 410 / 23 / 0
Teabadger pisze:
Zamula niesamowicie, nawet w wersji CR.
Sek w tym, ze Trittico CR to takie przedluzone uwalnianie "dla ubogich", a w sumie chyba tylko z nazwy, bo jak nazwac przedluzonym uwalnianie gdzie przy 24 godzinnym uwalnianiu peak przypada na ok, 2 godzinę dzialania?
Tu masz wykres: http://opieka.farm/lekarz-pyta/trittico ... ittico-cr/
Prawdziwe przedluzone uwalnianie to wersja XR, ale lek w tej wersji nie jest refundowany. CR to na spanie dobre jest, bo stosowanie tego w antydepresyjnych (300-450 mg) dawkach, gdzie jedna musi byc dzienna, to katorga.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1344 / 145 / 8
trazodon na mnie zaczął działać już po paru dniach.
spłyca myślenie, przez co myśli wpływające na samopoczucie stają się do ogarnięcia.
człowiek jest wyluzowany, parę buchów i człowiek spał jak zabity.
sen umiarkowany, często występują realistyczne sny.
kuracja miesięczna przyniesie efekty jeżeli ktoś ma problem ze snem, można powiedzieć że uspokaja jak neuroleptyk.
osobiście polecam. po dłuższym stosowaniu mijają efekty niepożądane czyli gastronomiczne.
w połączeniu z ssri (np. fluoxetyna) pobudza do życia,
zalecam dawkowanie 25mg, zwiększać co 4 dni do 50mg potem do 75mg, snalogicznie tak samo dalej.
wpływa na fazę z opioidami tak na marginesie ;-)
mogą wystąpić zawroty głowy, nawet przyjemne.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.