Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 507 / 194 / 1
@Palkrolik Co ty gadasz? Libido i seksualność jest jedną z potrzeb człowieka i chemiczna kastracja jest strasznym skutkiem ubocznym SSRI.

@R33 Trazodon dla mnie bardziej na erkecje,zawsze jak brałem na sen to nastepnego dnia spontanicznie erekcje występowały aż za często, ale coś za coś.
Na libido bardziej coś na teścia i dopamine i obniżenie prolaktyny którą pewnie od leków masz powyżej normy.Jednak do tego lepiej badania hormonalne zrobić.
Jak chcesz też podwyższyć libido to odstawienie SSRI będzie wskazane, też oczywiście pod okiem lekarza.Bierzesz już 5 lat, dość długo i wszystkie objawy zniknęły.Moim zdaniem,i żeby nie było MOIM czas to odstawić.Chyba nie chcesz do końca żywota być skazany na leki?
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Wiadomo że nie chcę brać całe życie :), ale jednak od tych x lat czuje się świetnie, zero Stanów depresyjnych - ocxywiscie jestem mocno w pancerzu SSRI, czyli całkowity brak emocji, ale mimo to polubiłem ten stan.

Testosteron mam delikatnie poniżej normy, ale w dużym stopniu to przez otyłość. Więc teścia mi endo nie da z tego powodu. Prolaktyna w normie. Mam prolaktynę bodajże 75 CR ? Boje się poprostu, że rozwali mi to sen i nie pomoże na życie seksualne, bo chęć wzięcia trazodonu jest tylko w celu unormowania seksu
  • 761 / 105 / 0
Jak macie partnerki które kochacie to sobie ruchajcie. Ja nie mam i w moim stanie nawet nie chcem mieć. Trazadon nie jest na odstawkę benzo. Przetestowałem. Lekarze to walą prosto z mostu jak nie wiedzą co dać. Fajnie że Wam pomaga. Dla mnie to kapilca, bo jeszcze pogarsza bezno- alkoholowy skręt. Zdrowia życzę ziomki.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1426 / 230 / 0
Mi trazodon wspomagał funkcje fiuta, m.in. lepszy wzwód. Niedługo będę się spotykał z panną to chyba wrócę do niego, pytanie tylko czy 75 mg to wystarczająca dawka na te sprawy?
  • 305 / 40 / 0
Czy lek ten mocno oddziałuje na nastrój i lęki? Przewertowałem 30 stron tematu ale opinie widzę podzielone, ktoś tu może jest w trakcie brania i mógłby się podzielić opinią? Zastanawiam się nad braniem tego specyfiku.
  • 4894 / 853 / 0
Ja biorę 100mg(max nasenna) już z 4 miesiące, nastrój lepszy, lęki wyeliminował ale zjebalem sprawę i zacząłem pić co week jakieś alko i chuj to strzelil, ale nie całkowicie nadal jest ok, ale czasem musiałem się klonem wspomoc. Mam nadzieję że teraz jak nie będę w ogóle pil to znów się ustabilizuje i działanie przeciwlekowe będzie lepsze. Uregulował sen, wstaje rano wyspany, spie 6-7h.

Czyli podsumowując, dawka 100mg na noc dziala dobrze nasennie, przeciwdepresyjnie i dobrze przeciwlekowo, nie jest to mocna siekiera w stylu jakiegos ssri, nie jest się zamulonym i można bum bum bo nie ma problemu ze sprzętem. Nie jest to taki kokon serotoninowy typowy, ja się czuje bardziej trzeźwy, stabilny niż jakbym był na jakimś leku. Także nie wiem czy to czego szukasz, bo nie okreslibym tego jako silne działanie przeciwlekowe i przeciwdepresyjne.

Ponoc dawki na depresję to 150mg i wyzej, kiedyś brałem 150mg i było gorzej niż teraz na 100mg. Ponoc też od 150mg metabolizuje się do mCPP.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 305 / 40 / 0
Dzięki za odpowiedź, będę próbować, pewnie docelowo 150mg.
  • 1426 / 230 / 0
@Nicholas6000 w moim przypadku 150 mg trazodonu (normalne uwalnianie, nie wersja CR) bardzo szybko wpływa na nastrój i zmniejsza lęk, dodaje pewności siebie. Ma też jedną cechę której nie zaobserwowałem na żadnym innym leku, to znaczy powoduje pewną złość, taką zdrową agresję której na co dzień mi brakuje a która jeszcze bardziej zwiększa pewność siebie. To zapewne zasługa tego mCPP słynnego. Kiedyś bardzo chcę spróbować dawki 300 mg.
  • 305 / 40 / 0
No to o ten wpływ na nastrój, zmniejszenie lęków i tej pewności siebie mi właśnie chodzi, fajnie by było uzyskać taki efekt. Ciekaw jestem tej pozytywnej agresji to też brzmi dobrze. Dzięki za dokładny opis. Obecnie Mirtazapina już nie spełnia swojego zadania, kiedyś ścinała mnie z nóg, a teraz nawet nie robię się śpiący i do tego ciągle wybudzenia, dzisiaj o 4.30 wstałem co jak na mnie bardzo wcześnie.
  • 4894 / 853 / 0
Cr tak nie działa, ja się czuje stonowanu, spokojny. Nie ma żadnej agresji, reszta jak już pisałem.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.