Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
  • 297 / 30 / 0
Pozwoliłem sobie założyć ten temat-agregat ponieważ od dawna wiele sklepów z rc sprzedaje liquid'y do e-papierosów z różnymi kanabinoidami. Są one niestety nieproporcjonalnie drogie w stosunku do robionych własnoręcznie maczanek, a i wysyłka takiego płynu o nieznanym składzie i proporcjach to zawsze większe ryzko niż kupno prochu i wykonanie liquidu o pożądanych właściwościach. Próbowałem znaleźć informacje na temat ich produkcji za pomocą forumowej szukajki, ale nie bardzo mi szło, wszelkie wskazówki są rozproszone po masie różnych postów a technicznych porad jak się do tego zabrać po prostu brak. Ponieważ taki sposób zażywania kanna jest zdecydowanie bardziej elegancki i zwyczajnie mniej przypałowy od dłuższego czasu planuję zrobić taki liquid na własny użytek %-D
Ze strony technicznej chciałbym dowiedzieć się jakie powszechnie dostępne kanna się do tego nadają i jak się do tego zabrać? Czy cały proces sprowadza się zwyczajnie do rozpuszczenia pożądanego kanna w gotowej bazie? Czy powinienem postępować zgodnie z wskazówkami z tematu o produkcji maczanek i tylko zmienić podkład z roślinnego na gotowy liquid? Wszelkie informacje będą bardzo przydatne, oczywiście gdy już uda mi się zrobić własny c-liquid podzielę się wszelkimi radami.

Edit: stworz-wlasny-liquid-kannabinoidem-t43630.html tutaj jest trochę sensownych rad, można by scalić te tematy.
Spoiler:
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.