Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 51 / 2 / 0
  • 128 / 50 / 0
Super, ale we mnie nostalgiczne uczucia wywołałeś. Szałwia to była pierwsza roślina, o którą dbałem jak o dziecko.

Pamiętam ukorzenianie, potem trzymanie w takich mini szklarniach jak te Twoje, a potem one się tak rozrosły, że nie wiedziałem co z liśćmi robić.

@phasma dziękuję!
  • 51 / 2 / 0
Dziękuję @aecher za miłe słowa
Widzę że jesteś ze starej szkoły. Dawniej propagator z butelki to podstawa po wysyłce sally jak i przy klonowaniu. Skupiam się teraz na podstawie tj przy uprawie np konopi czyli dbam o jak najlepszy rozwój bryły korzeniowej. Im zdrowsze korzenie tym lepszy plon! Niedługo kolejne foty. Dostają papu w postaci biohumusa i zastrzyk witalności co jakiś czas w postaci Asahi SL dolistne co kilka tygodni.
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?