Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 47 / / 0
Pamiętaj, że szałwię nie tylko się pali. Można ją tez przyjmować doustnie, przez żucie liście albo w postaci tynktury, robionej na bazie alkoholu (to podobno najskuteczniejsza forma przyjęcia doustnego, ale niestety nie próbowałem, więc się nie wypowiem szerzej). Tak przyjęty salvinorin działa znacznie łagodniej, spokojniej i dłużej, a w odpowiednich warunkach (cisza, spokój, mało światła) - może wprowadzić w interesujący medytacyjny nastrój, w sam raz żeby pomyślec o tym czy o tamtym.
Działa też bardzo krótko, więc możesz strawić cały trip na próbach odzyskania kontroli, nie przepracowując, jak to mawiają, żadnych istotnych treści -trip szałwiowy zresztą raczej na strukturze, osi twojego ego się obraca, tak szybko, że jakiś film może sobie i lecieć, ale klatki w locie się jakby rozmazują.
Tak. Da się szałwię kontrolować, ale to wymaga pewnego doświadczenia, po ppierwszym czy drugim paleniu raczej się teo nikt nie nauczy. A i później potrafi zaskakiwać.
Uwaga! Użytkownik Chmurnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
Wcale nie działa tak krótko jak może się to z pozoru wydawać. Dobrym przykładem jest post hennessy781.
Uwaga! Użytkownik cancer mass nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 228 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nautic »
@Chmurnik bardzo polecam rzucie szałwii! Może to być dla Ciebie coś odpowiedniego na początek.
Oida ouden eidos.
  • 47 / / 0
nautic pisze:
@Chmurnik bardzo polecam rzucie szałwii! Może to być dla Ciebie coś odpowiedniego na początek.
Dla mnie?

Straszna posucha na tym podforum, nikt juz szałwii nie pali? :-( Niby delegalizacja i te sprawy, no ale że aż tak wszystkich wymiotło...
Uwaga! Użytkownik Chmurnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 368 / 6 / 0
Paliłem ekstrakt x20 wymiotło mnie w inny wymiar. Pamiętam że rozmawiałem z drzewami a kiedy schodziło śmiałem się jak opętany.
I była tam też trzecia grupa więźniów. Ci patrzyli się na ciebie. Patrzyli się na ciebie jakby nie tylko chcieli wciągnąć cię do swojej celi i zrobić z tobą rzeczy patrzyli jakby chcieli zjeść i wysrać twoją duszę jakbyś był niczym.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: luztr »
Paliłam ekstrat x10 i dom zamienił się w dżunglę, przy tym opnował mnie taki śmiech, że ledwo oddychałam, a kumpel rozmawiał z lodówką. Zdarzało mi się tez rzuć, ale wolę efekty po paleniu
  • 1854 / 215 / 37
Mieszkam w Szkocji, gdzie np. mefedron jest class B drug, ale szałwię można na legalu sobie kupić. Kiedyś paliłem susz i niby coś tam teges poczułem, ale wszystko zmieniło się gdy ostatnio kupiłem sobie 1g SD x20 i wziąłem JEDNEGO bucha-śmierdziucha. Nie zdążyłem wypuścić do końca dymu i wyjebało mnie w inny wymiar, nie, to inny wymiar przyszedł i wplątał się do mojej głowy. Straciłem poczucie czasu, splątałem się strasznie i zacząłem z tym walczyć. Dzięki Bogu po około pięciu minutach lekko odpuściło i jakoś dotrwałem do końca. To był atak paniki. Nigdy więcej tego nie tknę. Promis ! Kocham starą poczciwą MJ i RC. Będzie to leżeć aż zwietrzeje. Niebezpieczne dla mnie Coś tam siedzi...
Contra vim mortis non est medicamen in hortis
  • 111 / 2 / 0
Ostatnio kupilem x35 i jak dla mnie bylo za mocno Wciagnalem wiadro 2l Masakra Zlalem sie z lozkiem na ktorym lezalem, halucynacje bardzo realne Mroczny klimat mi sie wlaczyl choc nie nazwe tego bad tripem Z wczesniejszych doswiadczen z ekstraktami 5 i 10 nie moge tego w zaden sposob porownac Ciezka zabawka..
Wierze w "Bogusia" i jest mi z tym lekko
  • 2310 / 11 / 0
Paliłem Szałwię wiele razy, ale większość z nich była bez intencji . Efekty bywały różne : od srogich bad tripów przez szaleńcze śmiechawy aż po mistyczno-euforyczne doświadczenia z wyraźną wizją . Wnioskuję, że największy wpływ na lot ma nasz stan umysłu zaraz przed paleniem . Jeśłi jest się niespokojnym, przestraszonym lub/i ciążą na nas jakieś problemy z zycia codziennego toteż przełozy się na całokształt doświadczenia . Osobiście lubię wszelakie nauki tej rośliny . Każdy " wpierdol " wychodzi na dobre, tak czy siak i czegoś uczy . Patrząc w przeszłość, śmieję się z mojego braku przygotowania i poszanowania przed tripowaniem . Prawie zawsze dostawałem nauczkę . Przytoczę tu : wielokrotne palenie mocnego ekstraktu na szybko we własnym pokoju gdy za ścianą byli starzy, pycha i żądza " niewiadomo jakich efektów wizualnych " ; która zawsze skutkowała moralniakiem . Wielokrotnie paliłem susz z puszki i w jointach . Tego akurat nie uważam za profanację bo taki joint daje mi mocny 1 lub drugi poziom ( zależnie co chcę osiągnąć ) i łatwiej wczuć się w doznania . Na prawdę, dla niedoświadczonych osób już te początkowe efekty mogą być nieco za mocne a na pewno zbyt bardzo dziwne . Jednakże samo " posmyranie " receptorów Salviowych w mózgu niewieką ilością Salvinorinu ma długo-dobroczynny wpływ na psychikę i ciało .

Całkiem inna bajka to palenie Szałwii będąwszy pod wpływem DXM - to już całkiem inna bajka . Doznania są wtedy na prawdę konkretne, bo jak wiadomo obie substancje sa dysocjantami i wzmacniają się nawzajem . Jeśli ktoś dobitnie uważa, że Szałwia na niego nie działa to niech spróbuje chociaż suszu na DXM . Żadna to profanacja jeśli późniejsze efekty są kształcące i pozytywne .

Podsumowując : paliłem jakiś miesiąc temu jointa i osiągnąłem tylko 1wszy poziom, ale też taki chciałem osiągnąć by sobie przypomnieć efekty . Już niedługo będzie próba po DXM i tym razem z uwczesnym przygotowaniem się .

Pozdrawiam wszystkich i zyczę udanych stosunków z tąmże rośliną !
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MopMan »
Mam takie pytanie, czy jest jakaś szansa że szałwia zamówiona np w sklepie http://azarius.net przejdzie przez naszą granice i dojdzie szczęśliwie do mnie ? chodzi mi o ekstrakt, susz i sadzonke ewentualnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.