Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 69 / 1 / 0
Jak to tutaj wygląda? Co aktualnie można kupić w aptekach, jak sprawa z dopalaczami, jak dostępność dragów na ulicy? Zwłaszcza interesuje mnie okręg Siedmiogrodu, np. Brasov.
Uwaga! Użytkownik Lesbia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 158 / 6 / 0
Słyszałem, że dilowaniem na ulicy zajmują się tam cyganie
  • 2874 / 298 / 0
Przejeżdżał/przechodził ktoś granice węgiersko-rumuńską? Jak z przemytem niewielkiej ilości gandzi?
Węgry są w schengen, a rumunia już nie.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 370 / 103 / 16
Rumunia jest w EU.
Uwaga! Użytkownik Banzi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2874 / 298 / 0
Ale nie w schengen a to się ciut różni. Wiem że na granicy będą mieli traktować bardziej jak swojego niż taliba z afganistanu ale czy rutynową kontrolę i tak mi pierdolną?
Wiem że na dwoje babka wróżyła, ale może ktoś był niedawno i się orientuje
  • 992 / 25 / 0
Uważaj, bo węgierska policja potrafi być gorsza niż polska. Węgierscy celnicy są podobni do niemieckich. Plus taki, że lubią polaków.
  • 2874 / 298 / 0
14 stycznia 2017Wildzen pisze:
Uważaj, bo węgierska policja potrafi być gorsza niż polska. Węgierscy celnicy są podobni do niemieckich. Plus taki, że lubią polaków.
Wiesz może czy na przejściu słowacja-węgry (schengen) są kontrole czy przechodzę jak przez swoje podwórko?
  • 294 / 11 / 0
Mogę jedynie powiedzieć że granicę serbsko węgierską przekraczałem 2 razy i bez żadnego problemu, a serbia jest poza ue.
  • 2874 / 298 / 0
Wiozłem ze sobą ganje przez pół europy: Polska -> słowacja -> węgry -> rumunia -> bułgaria i na żadnej granicy nie było problemu, aktualnie tylko sprawdzają paszporty/dowody i nara
  • 70 / 9 / 0
Ja też potwierdzam. Zdarza mi się wozić marynarzy do Warny w Bułgarii (przez Niemcy, Czechy, Słowację, Węgry, Rumunię), nigdy nie było najmniejszych problemów, a co dopiero mówić o przeszukaniach.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.