...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
post pod postem bo inna sprawa

czy jak dostane skierowanie na detoks to moge wybrac termin i szpital? powiedzy, ze chce pojsc na detoks 23 kwietnia, na 10 dni i przed tym pojsciem zaklepac miejsce w osrodku ( na 3 maja )

bardzo wazne sa te terminy na mnie i wybor szpitala bo chce isc do szpitala do torunia( detoksykuja tam? ) bo tam chce isc do osrodka.

dziekuje za odpowiedzi
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 3176 / 367 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Jak już masz skierowanie to termin sobie sama ustalasz z detoxem (wybierasz go sobie sama) oczywiście jeśli mają wolne miejsca.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 1047 / 22 / 0
podajcie najblizsze osrodki detoksykacyjne w okolicach torunia lub wroclawia

ide szybciej na to leczenie, mam tak jakby zaklepane miejsce w osrodku w toruniu juz, mam dzwonic i potwierdzac,ze bede. Chce isc w sobote na ten detoks ( a po skierowanie jutro )

czesto nie ma miejsc na detoksach? Czy raczej lajcik. Chce isc gdzies najblizej torunia na ten detoks bo jak sie juz raz spakuje i pojde sie leczyc to nie chce wracac po detoksie na chate po rzeczy niezbedne do osrodka , od razu chce smigac sie prostowac na terapie
AHA i tu

WAZNE

ja jestem wpisana w ksiazeczke ubezpieczeniowa babci ( nie mam swojej, lol, nie wiem jak to mozliwe, sa inne dokumenty ktore potwierdzaja to, zem ubezpieczona? Lekarz moze takie cos wystawic? )

i mam na dowodzie osobistym stary adres ( zmienilam miejsce zamieszkania, przemeldowalam sie ale nie wymienilam dowodou, ale mam prawko i na prawku jest juz nowy adres, to samo legitka szkolna )

o leczeniu nikt nie wie, tylko przyjaciolka ktora tez nikomu nie powie. Rodzinie powiem o tym gdzie jestem dopiero jak bede w osrodku i pogadam z terapeuta ( moze on za mnie powie, hehe ) po prostu teraz nie potrafię powiedziec " ćpam jak pojebana, ide się leczyć, wale w żyły, okradam was i sprzedaje to co na chacie wartościowe, ide się leczyć i nie wiem kiedy wrócę, nie dzwońcie bo będę bez komórki. Wracam jak sie naprostujee "
one two fuck you!

• 3176 / 367 / 0
banshee pisze:
podajcie najblizsze osrodki detoksykacyjne w okolicach torunia lub wroclawia
ŚWIECIE
Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie
Chorych, Odział Detoksykacyjny nr 14
86-100 Świecie, ul. Sądowa 18
(52)-33-11-031 wew.324

To jest duży i słynny oddział detoksykacyjny blisko Torunia. W samym Toruniu to nie wiem ale znalazłem takie adresy gdzie możesz zadzwonić i się dowiedzieć.

TORUŃ
Całodobowy Młodzieżowy Oddział
Leczenia Uzależnień
87-100 Toruń, ul. Wrocławska 233
(56)-621-61-27

TORUŃ
Wojewódzki Ośrodek Terapii Uzależnień
I Współuzależnienia, Ośrodek Terapii
Odwykowej Uzależnień
87-100 Toruń, ul. Tramwajowa 2/4
(56)=623-62-14
www.wotuiw.torun.pl

TORUŃ
Odział Krótkoterminowej Terapii Uzależnień
87-100 Toruń, ul. Szosa Bydgoska 1
(56)-654-91-08
oktu@wotuiw.torun.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
www.wotuiw.torun.pl
banshee pisze:
ja jestem wpisana w ksiazeczke ubezpieczeniowa babci ( nie mam swojej, lol, nie wiem jak to mozliwe, sa inne dokumenty ktore potwierdzaja to, zem ubezpieczona? Lekarz moze takie cos wystawic? )
i mam na dowodzie osobistym stary adres ( zmienilam miejsce zamieszkania, przemeldowalam sie ale nie wymienilam dowodou, ale mam prawko i na prawku jest juz nowy adres, to samo legitka szkolna )
Nie powinno być problemu, sporo ćpunów i tak nie ma żadnego ubezpieczenia a dowody pogonili dawno za towar. ;-)
  • 1047 / 22 / 0
Blu, dziekuje przeslicznie. Mi wlasnie terapeuta z ktorym rozmawialam przez telefon mowil o Swiecie ale zapomiaman bo bylam/jestem nabenziona :blush: jutro mam dzwonic i bedzie wiadomo czy maja miejsca, oby byly.

dzieki ze mi odpowiadasz :)

AHA a w Toruniu nic nie ma bo jak rozmawialam z facetem z osrodka to mowil, ze najblizej w Swiecie wlasnie, wiec w toruniu nic bankowo nie ma.

co do papierow to wezme ksero tej babcinej ksiazeczki ( jestem u niej wpisana bo jestem u niej w rodzinie zastepczej ) i mysle, ze styknie, jeszcze popytam jak bede dzwonic.
one two fuck you!

• 99 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: bzium »
dalej nie łapie czemu nie można pić kawy. przecież jak ktoś nie speedował tylko brał opiaty/opioidy to kawa nie jest dla niego żadnym substytutem narkotyku, bo hera raczej nie działa pobudzająco. poza tym kawy pić nie można, a biegać każą. przecież uprawianie sportów pobudza, podnosi ciśnienie.
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
cwiczenia dzialaja naturalnie pobudzajaco ale w sposob pozytywny ze tak powiem.

a kawa roznie -raczej unika sie substancji ktore w jakikolwiek sposob wplywaja na organizm.
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 3176 / 367 / 0
Obostrzenia dotyczące kawy i fajek są po to żeby oduczyć uzależnionego myślenia typowego dla każdego ćpuna typu "chce spać zajebie coś na sen, chce być aktywny zajebie coś na aktywność". Sam rodzaj substancji nie ma tu znaczenia chodzi tylko o oduczenie pewnych nawyków. Kawa nie jest niezbędna do życia w zasadzie to jest nawet szkodliwa, wypłukuje witaminy z organizmu i mimo chwilowego kopa potem szybciej się meczysz.
  • 29 / / 0
Nieprzeczytany post autor: maly1 »
Mam pytanie, jak to jest w ośrodkach z antydepresantami ? można przyjmować jeśli sie ma stwierdzoną chorobe ? a co jeśli jak masz problemy ze spaniem ? można coś szamać na sen ?
  • 3176 / 367 / 0
Z tego co wiem jest różnie, są ośrodki gdzie nie można brać nic zmieniającego świadomość/nastój i są takie gdzie można wszystko jeśli jest przepisane przez lekarza.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.