...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3170 / 364 / 0
1.Wojewódzki Szpital Psychiatryczny
Oddział/Ośrodek leczenia zespołów abstynencyjnych po substancjach psychoaktywnych (detoksykacji)
Adres:
ul. Szpitalna 9
59-500 Złotoryja

2.Specjalistyczny Zespół Psychiatrycznej Opieki Zdrowotnej we Wrocławiu
Adres:
ul. Korzeniowskiego 18
50-226 Wrocław (woj.dolnośląskie)
Telefon:
071-3291460

3.Oddział Leczenia Zaburzeń Funkcjonowania
Adres:
ul. Ostroroga 47
52-421 Wrocław (woj.dolnośląskie)
Telefon:
071-3643324

4.Ośrodek Leczenia Osób Uzaleznionych "Biały Dworek"
Adres:
ul. Piastów 85a
52-424 Wrocław (woj.dolnośląskie)
Telefon:
071-3645023
  • 475 / 17 / 0
Kurde nigdzie nie ma miejsca w osrodkach. Jeszcze podzwonie , ale trace juz nadzieje...... Czy do osrodka wystarczy skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu??? Wczoraj bylem u pani mgr. terapeutki i mowila mi , ze takie Skierowanie wystarczy.
  • 3170 / 364 / 0
Wystarczy. Dzwoń codziennie bo ludzie którzy mieli zaklepane miejsca często rezygnują, poza tym możesz spróbować w innych województwach.
  • 475 / 17 / 0
Dostalem sie do osrodka w Zlotoryi. Mam termin na 19 stycznia. Byl tam ktos moze? Z tego co mi babka mowila przez telefon , to jest tam ostry rygor. A sproboje dzwonic jescze tam , moze , tak jak pisze Blu , znajdzie sie miejsce szybciej. Dzieki za info. Pozdrawiam all.
  • 1 / / 0
Byłem w Złotoryi ostatnio z 6 lat temu i było tam spoko. Klimat i tak zależy od ludzi, którzy tam akurat będą (ja zawsze miałem szczęście do ludzi na detoksie). Życzę powodzenia.
  • 475 / 17 / 0
Wczoraj wrocilem z detoxu w Zlotoryji. I co i kupa blada. Troche mnie odtruli i tyle. Slaba obstawa lekowa . Bunodol urywaja juz po tygodniu i to z duzej dawki. W sumie bez sensu. Ale jak na razie nic nie bralem. Nie wiem jak bedzie dalej. Pozdrawiam all.Jedyne co to ludzie byli spoko.
  • 59 / 1 / 0
Osobiście na detox w Wojewódzkim Szpitalu w Olsztynie nie mogę narzekać ( w porównaniu do piekła w Gnieźnie, chyba każdy w miarę normalny detox przypadłby mi do gustu). Obstawa lekowa dla opiatowca w ciągu (np. dla mnie, która używałam już na koniec 32 mg fenta na jeden strzał)- 800 mg Tramalu/dobę + rolki + neuroleptyki+ nitrazepam. Gorzej po odstawieniu leków - wtedy niestety skręt wraca, jednak jest już znośny, taki powiedzmy jak pierwsze skręty po helu. Po wyjściu jednak ledwo się doczłapałam na przystanek, po tygodniu nie byłam w stanie odkręcić sama butelki z wodą i ta przeklęta bezsenność. Aczkolwiek - nie ma na co narzekać. W ogóle, personel bardzo w porządku, bo przyjęli mnie o 1 w nocy na oddział obserwacyjny ( tzw. Piekiełko - onegdaj widniał nad drzwiami do niego wielki napis "PIEKŁO"). Po kilku dniach lub tygodniu, lub wcale, przenoszą cię na część ogólną detoxu i tam już jest luz blus. W ogóle nawet mnie nie przeszukiwali, nie zaglądali do kieszeni, nic. Czasem trzeba dmuchać w alkomat. Wymiana lekami jest stety niestety jednak powszechnym zjawiskiem, co uratowało mi tyłek w bezsenne noce. Ale tak na prawdę na ogólnym można robić co się chce, jak się człowiek zakręci wokół odpowiednich ludzi to załatwi wszystko. Kiedy w pierwszy dzień przyszedł do naszego pokoju facet z flaszką, przypomniałam sobie kawałek "detox" dżemu - na detoksie wcale nie jest tak źle. No ale potem wyleciał - zatem nie ma co kombinować, tylko grzecznie łykać co ci dają, a będzie lepiej niż jak sam sobie zaczniesz wydzielać dawki np. to dzisiaj zjem 200 Tramalu, przeskrętuję, ale za to za 3 dni uzbieram tyle, że się ujebię - nie- bez sensu, bo i skręt będzie nieprzyjemny i dłuższy, zatem słuchać lekarzy, oni wiedzą lepiej. W ogóle myślałam, że Riedel się tam przekręcił, bo ktoś mu przyniósł towar, jednak miało to miejsce w prywatnej placówce niedaleko stamtąd.
Niech pan uważa, bo pan umrze. I będzie pan chodził zabity.
  • 840 / 26 / 0
o nie wiedzialem ze w olsztynie jest taki detoks i dają takie leki ... ale w przyszłości skorzystam z niego napewno .. ; ) troche mam do olsztyna ale damy rade .. zawsze to wybierałem Radom albo Warszawa ul. Nowowiejska .. W Radomiu i na Nowowiejskiej podobało mi sie .. ale leki jak dla mnie lepsze w Radomiu ... lepiej podchodzi mi bunondol niz metadon ;p ale wiadomo ze i syrop dobry od biedy ; ) lepsze to niz nic ;p
ale w Radomiu dają Dormikum a ponim sie spi elegancko ;p raz tak mnie przyjebalo po nim ze rano obudzilem sie z rozjebanym łukiem brwiowym zabandarzowanym .. ale nic kompletnie nie pamietalem .. pozniej chłopaki mi opowiedzieli co odpierdalałem .. ;)
na nowowiejskiej zawsze mialem chojowy skład na detoksie nie wiem czemu ale tak zawsze trafiłem .. ; / za to w Radomiu zawsze elegancka ekipa była ... no i Radom zawsze konczyłem a nowowiejskiej nie ... - towar blisko to po co siedzieć ;d hehe a z Radomia zawsze jest kawalek drogi do Wawy ;p
pozdro
Uwaga! Użytkownik czarny3211 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1196 / 10 / 0
Czy to prawda, że w Olsztynie jest dostępne leczenie substytucyjne metadonem? Wiem od dobrego psychiatry, zapisywać już chce.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012 przez Ugh, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 122 / 8
Wyszukiwarka i listy placówek metadonowych mówią, że nie ma nic takiego.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.