...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Znacie jakieś sprawdzone ośrodki detoksykacji organizmu które znajdują się w Warszawie lub okolicach? Jestem na półrocznym ciągu na oksykodonie/heroinie. Z ciągu na helupie już wyszłam i tylko po wypłacie se jaram max 2 pestki, ale niestety przerzuciłam się na oxy. Na szczęście nigdy nie wchodziłam na duże dawki i przez cały ten okres jadłam max ¾ tabletki 80mg (mam niską wagę, najpierw nie chcialam ryzowac przekręceniem ale zorientowałam sie ze taka dawka mi starczala by czuć się spoko i nie chciałam niszczyć sobie tolerki. miałam nadzieje że łatwiej uda mi się wyjść w taki sposob samodzielnie, ale psychicznie nie dam rady tego zrobić sama, nie mam nikogo kto by mi pomógł+ nie chce być ciężarem, szczególnie nie chce stracić w oczach rodziny). Mam 2 prace na zlecenie i kończę semestr w szkole policealnej więc mogę poświęcić na to część wypłaty i czas, coś tam wmówie rodzicom że jade na wakacje ze znajomymi. Nie chce jakiegoś drogiego detoksu, nie chce być traktowana jak księżniczka, ale chce być traktowana jak człowiek, dlatego pytam. Bo słyszałam straszne historie z pierwszej ręki i nie chce się dobijać. Z góry wszystkim dziękuję, przepraszam jeśli był taki wątek (bo obstawiam ze napewno gdzieś się pojawił), ale nie mogłam go znaleźć (może to było łatwe i jestem debilem, może źle szukałam? kto wie)
  • 7 / / 0
Cześć! Macie jakiś sprawdzony ośrodek detoksykacyjny od kodeiny? W pobliżu dolnegoslaska gdzie można mieć telefon? Dokładnie chodzi o sam detoks bez terapii
  • 1 / / 0
siemanko, szukam sprawdzonego oddziału detoksykacyjnego najlepiej w Wielkopolsce bądź okolicach, który pomoże mi odtruć się z morfiny, naprawdę mam determinację i chęci - jestem dogadany z moim ośrodkiem terapeutycznym, że po detoksie idę bezpośrednio do nich na terapię, więc git
  • 12 / 3 / 0
15 lipca 2024Zielu2012 pisze:
Cześć! Macie jakiś sprawdzony ośrodek detoksykacyjny od kodeiny? W pobliżu dolnegoslaska gdzie można mieć telefon? Dokładnie chodzi o sam detoks bez terapii
Podłączam się do pytania, w Bolesławcu odesłali mnie z kwitkiem, że nie leczą opiatowców chyba najbliżej we Wrocław będzie... nadal szukam
  • 3 / 2 / 0
Witam. PILNE! mam pytanie a mianowicie co sądzicie o Detoksykacji w Szpitalu - Kraków Rydygiera? Pytam gdyż Szpital Rydygiera został mi polecony tu na Forum / za co raz jeszcze dziękuję, tj. za samą dobrą wolę i odpowiedź /. Co do mojej historii. --------- Zaczynałam od benzo, później tramadol, buprenorfina, Oxycontin i morfina, wszystkie trzy wymienione opioidy/opiaty zarówno doustnie jak i i.v. oprócz tramadolu. DODATKOWO CODZIENNIE przez 1,5 roku /czego nie napisałam w poście na innym dziale - kryształ i amfetamina, co do kryształu, również wstrzykiwany domięśniowo, ps; nie pytajcie skąd miałam fundusze na stymulanty SZCZEGÓLNIE W MOJEJ SYTUACJ FINANSOWEJ ale miałam je/. Aktualnie -8 miesięcy czysta od kryształu i amfetaminy. buprenorfina, Oxycontin i morfina - 4 miesiące czystości. Ze wszystkiego schodziłam sama w domu tramadolem, Pregabaliną, baklofenem, Clonazepamem i Kwetiapiną, na, których to lekach wciąż jestem. Organizm - wykończony do granic możliwości zarówno psychicznie jak i fizycznie. Ponad 30 odwyków za mną; sześć Szpitalnych, reszta w warunkach domowych z marnym skutkiem co równało się
--- szybkim nawrotem. PRZYCZYNA ĆPANIA?; możecie to negować ale wszystkie nałogi zaczęły się po śmierci Taty, równolegle z rozwodem przez kryminogenne KŁAMSTWO ex'męża /manipulacja z jego strony? to ślub tylko i wyłącznie dla uzyskania mieszkaniówki/ Potem utrata mieszkania, samochodu, całego dorobku, Komornik Sądowy na koncie i finalnie powrót do UltraToksyczycznej plus Psychotycznej Matki oraz brak funduszy na Życie głównie ze względu na moją chorobę neurologiczną, nie licząc śmiesznych pieniędzy z Mopsu/. To w skrócie. SYTUACJA TERAŹNIEJSZA ZWIĄZANA Z NAŁOGIEM I LEKAMI? - tak jak powyżej, AKTUALNIE -------------------------------------
200mg tramadolu /gdzie podczas ostatnich tygodni z ponad 1gr Tramalu zeszłam na wspomniane 200mg / ZDROWOTNIE? Kacheksja, czyli totalne wyniszczenie Organizmu.
Od około miesiąca tylko łóżko, bardzo silna depresja w tym ja zupełnie sama bez jakiegokolwiek pomocy. OBSTAWA LEKOWA przy 200mg tramadolu, czyli dawka do, której udało mi się zejść - /odrazu zaznaczam, że wszystko na własną rękę bo na prywatną poradę psychiatryczną i kontynuację leczenia prywatnego mnie nie stać 'wzw' z tym recepty na wszystkie leki od lekarza dostaję od lekarza rodzinnego, dla mnie? łatwo dostępne gdyż dodatkowo cierpię na ciężką nieuleczalną chorobę neurologiczną/ . Kontynuując/DZIENNIE -ponad 1g. Pregabaliny, około 8/10mg Clonazepamu, 60mg baklofenu, 25/50mg Kwetiapiny. Reasumując - LECZENIE PO SWOJEMU - PO GŁUPIEMU.
STAN PSYCHICZNY? - beznadziejny, wciąż myśli samobójcze, bardzo silne wynikające z depresji potramalowej ale przede wszystkim z tego W JAKIEJ SYTUACJI ŻYCIOWEJ SIĘ ZNALAZŁAM.
Co do funkcjonowania, tak jak wspomniałam wcześniej, wciąż leżę, zero kontaktu ze światem, dodatkowo bardzo nieprzyjemny dyskomfort żołądkowo-jelitowy co kompletnie zwala mnie z nóg, reszta? reszty nie ma bo praktycznie wciąż śpię. Uruchamiam się tylko w Sytuacjach Wyjątkowych, czyli - TAKICH JAK TA ----- WOŁANIE O POMOC A DOKŁADNIEJ POLECENIE DOBREJ DETOKSYKACJI NA NFZ W POLSCE. Wspomnę raz jeszcze, że został mi polecony tu na Forum SZPITAL RYDYGIERA W KRAKOWIE. zatem końcowo po dokładnym opisaniu mojej sytuacji lekowo/psychologiczno/somatyczno/egzystencjonalno/zdrowotnej ------------
PYTAM o Opinię odnośnie Krakowa? a jeżeli nie Kraków, prosiłabym o polecenie innego Szpitala, mając na uwadze odtrucie, które nie będzie wiązało się z cierpieniem; czyli dobrze wyspecjalizowana kadra lekarzy, adekwatne podejście do pacjenta i rozsądek podczas detoksykacji a nie; ---! 4'ry tygodnie na oddziale i OUT ! z wydrukiem - "Pacjent wypisany w stanie bardzo dobrym", gdzie tak naprawdę Pacjent będzie w stanie krytycznym co dzieje się dosyć często i jest karygodne. To wszystko. Na koniec pozdrawiam serdecznie Wszystkich Forumowiczów i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 14 września 2024 przez ilasteez21, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 646 / 187 / 2
@ilasteez21 napiszę Ci coś na pw, zrobisz z tym co chcesz, podowiem tyle, że warto, nie będę Cię przekonywał do tego wyboru, bo to Twoje życie.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 17 / 5 / 0
Ktoś wie ile się czeka na możliwość rozpoczęcia leczenia na dzienny oddział terapii uzależnień od DCZP we Wrocławiu? Chodzi o tą opcje od 8 do 14 codziennie.
  • 646 / 187 / 2
@KewinCzerwiec
h.png
a dzwoniłeś nim wpadłeś na pomysł zapytać się na forum? xD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 4150 / 680 / 2117
@KewinCzerwiec obecnie około 4-6 tygodni. Najbliższe terminy z tego co widzę to druga połowa października.

Jak coś, między godzinami 11:00 a 13:00 odbywają się konsultacje w każdy wtorek i czwartek. Oczywiście po wcześniejszym umówieniu (chociażby telefonicznie).
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 18 / / 0
Był ktoś może na detoxie w Człuchowie i może mi mniej więcej powiedzieć jak to wygląda? Chodzi mi o obstawę lekowa i ogólnie ludzi. Czy są tam same ćpuny czy leżysz obok alkusow? To będzie mój drugi detox. Wcześniej byłem w Świeciu. Trafiła się świetna ekipa i było ogólnie elegancko, z tym że od 13! Lat nikt tam nie umarł. Ja przyjechałem na swój pierwszy detox w życiu i po 8 dniach koleś umarł we śnie. No, totalny szok. Szczególnie że lubiłem typa, na palarni opowiadał, że dopiero od roku ma żonę, a here walil ponad 20 lat. No mniejsza. Teraz mam Człuchów bo jest szybciej miejsce. 6 lat wale benzo, klona głównie. Dziennie 8 do 14 mg. Często całą porcje za jednym razem. Ogólnie mam taką tolerke że mogę zjeść pół paki i iść normalnie w miasto. Do tego ostatnio zacząłem żreć szalone dawki pregabalina dochodzące do 1500 mg! Jem ja od jakichś 4 miesięcy. Ogólnie w swoim życiu zzarlem kilogramy każdego świństwa od aptek po spidy, metkaty. Ale nie ćpam niczego innego już od jakichś dwóch lat. Został klonazepam i ta pieprzona pregabalina. Pytam o ten Człuchów bo mało on się tu przewija, a może ktoś był i coś mi opowie o tym miejscu. Nie zabiją mnie? 😅
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.

14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy

- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.

Mediolan: od początku roku koniec z paleniem tytoniu w przestrzeniach publicznych

Władze Mediolanu poinformowały, że od 1 stycznia 2025 roku wejdzie w życie zakaz palenia tytoniu w otwartych przestrzeniach publicznych, także na ulicy. Wyjątkiem będą odizolowane miejsca, w których będzie możliwe zachowanie odległości 10 metrów od innych osób. Zakaz nie dotyczy papierosów elektronicznych.