Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 286 / 5 / 0
u mnie agoniści dopaminy, bromokryptyna, efedryna

U Was? ...
;)
  • 253 / 5 / 0
Zależnie od potrzeb. Gdy brakuje mi noradrenaliny wybieram Desoksypipradrol, a gdy dopaminy - etylofenidat. Niekiedy konieczne jest połączenie obu razem. Wcześniej jako lekarstwo na lenistwo stosowałem niektóre dopaminergiczne amfetaminoketony, lecz jednak stwierdzam, że te benzylpiperydyny bardziej mi odpowiadają w tym zakresie.

Poza tym zielona herbata. Mam wrażenie, że dosyć fajnie podbija działanie dopaminergików. Ale sama w sobie również przyjemnie pobudza i poprawia humor.
METAFIZYKA BETA-KETONÓW
  • 452 / 2 / 0
może to zabrzmieć dziwnie ale dla mnie takim środkiem jest opio.
ale to jest dość prosta zasada: opio = zajebiste samopoczucie, dobry nastrój = chęć do życia, otwartość na wszystko i zapał.
głównie mam tutaj na myśli kodeinę, bo PST o wiele bardziej zamula.
po kodzie mogę robić praktycznie wszystko z zapałem, nawet jak nie sprawia mi to przyjemności.

stymulantów nigdy nie brałem, więc porównania nie mam ale na pewno mogę stwierdzić, że opio bardzo dobrze niweluje u mnie lenistwo.

może jeszcze dodałbym tutaj mj, chociaż to zależy kto i jak definiuje lenistwo.
zjarany jestem cholernie ciekawy świata i bardzo chętnie czytam książki, oglądam filmy, przeglądam jakieś artykuły (o wiele intensywniej oddaje się każdej czynności).

no ale z drugiej strony to wiadomo, że zielsko raczej zbytnio nie pobudza czy nie stymuluje i u znacznej większość wywołuje lenistwo... :>
myślę, że to zależy od osoby i jak kto do tego wszystkiego podchodzi, bo czasami też zdarza mi się zgrzać i zjarać i po prostu leżeć na łóżku słuchając muzyki czy oglądając Trudne Sprawy.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2012 przez ponololo, łącznie zmieniany 2 razy.
The Smiths - Pretty girls make graves

kontakt tylko i wyłącznie przez gg - 5306912
  • 286 / 5 / 0
czyli celować w noradrenaline i dopamine?...

po kodzie u mnie to dopiero lenistwo,z tych rzeczy totylko tramal troche motywuje, ale ma jakies tam działanie na noradrenaline
;)
  • 286 / 5 / 0
Zielona herbata jest inhibitorem comt stąd moze tak działać
;)
  • 433 / 1 / 0
Dobra sativa sprawia że ochoczo wstaję z kanapy i nawet ogarnianie ćwiczeń na uczelnię oraz inne nieprzyjemne zajęcia jak np sprzątanie idą dość gładko.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2012 przez Vombat, łącznie zmieniany 1 raz.
Legalise drugs and murder.

Moje posty to fikcja literacka.
  • 253 / 5 / 0
ponololo pisze:

stymulantów nigdy nie brałem,
Nawet herbaty, kawy, tytoniu? :)
METAFIZYKA BETA-KETONÓW
  • 286 / 5 / 0
hormony tarczycy pewnie by działały lepiej od neuroprzekaźników
;)
  • 452 / 2 / 0
Asinus pisze:
ponololo pisze:

stymulantów nigdy nie brałem,
Nawet herbaty, kawy, tytoniu? :)
no dobra, dobra, przyznam się Wam.
czasami zdarza mi się wypić kakao, kawę czy herbatę. nawet kurkumy z pieprzem parę razy próbowałem :<

chodziło mi jednak bardziej o jakieś beta-ketony, efedryny, metkaty itd. ;-)
The Smiths - Pretty girls make graves

kontakt tylko i wyłącznie przez gg - 5306912
  • 586 / 8 / 0
z doświadczenia wiem, że wszystko zależy od tego jakiego typu jest to lenistwo

jeśli nie masz motywacji, to metylofenidat będzie idealny, do tego suplementy, witaminki i jedziesz. natomiast jak masz motywację, a mimo wszystko nie możesz się zabrać do roboty (ale możesz do czegoś innego, równie albo bardziej wymagającego), to bardziej do terapii się nadaje sprawa niż wspomagania środkami. na wspomagaczach po prostu będziesz jeszcze bardziej zapierdalał z tymi alternatywnymi rzeczami, a nie z obowiązkiem.
szatan
Zablokowany
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.