Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3206 / 175 / 0
Nie, to wręcz ma działanie arekreacyjne. Workaround na schizofrenię nowej generacji.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1053 / 75 / 0
Ziomkowi 1mg risporedonu znacznie zlagodzil zjazd metamfetaminowy, nie oslabiajac przy tym dzialania marihuany, ktora rowniez sie raczyl na zjezdzie.
  • 600 / 1 / 0
czy można to mieszać z alkoholem?
Where's your will to be weird?
  • 102 / / 0
ohlaa pisze:
czy można to mieszać z alkoholem?
nie
Uwaga! Użytkownik Minimalny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 600 / 1 / 0
nawet jedno piwo mogłoby źle wpłynąć? zero alkoholu, tym bardziej innych dragów?
jestem zielona w temacie. przyjaciółka bierze ten lek i jeszcze Anafranil, prosiła żebym spytała, bo bardzo tęskni za odmiennymi stanami świadomości. :-D
Where's your will to be weird?
  • 611 / 16 / 0
Rispolept to stary lek na schizofrenię/epizody psychotyczne (neuroleptyk) oba związki się nasilają. Ja do dzis mam kropelki z risperidonem. 2ml po wypitych wcześniej 2 piwach pozamiatały mnie skutecznie. Nie polecam. Zresztą średnio co 3 dni na tej stronie ktoś pisze, że neuroleptyki nie nadają się do ćpania... Risperidon blokuje wychwyt zwrotny dopaminy w pewnym stopniu z tego co pamiętam, jednak nie powoduje jej dłuższego "pobytu" w przestrzeni międzysynaptycznej. Ja bym to określił jako starej generacji warzywniak... (wiadomo chyba o co chodzi). Istnieją neuroleptyki WZMACNIAJĄCE działąnie pewnych substancji, jednak nigdy na odwrót... I napewno nie nadaje się do tego tak silny lek przeciwpsychotyczny.
Pozdrawiam.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 205 / 1 / 0
Dorwalem jedna paczke Rizporidenu 1mg i mam pytanie npomaga usnac jak benzo czy calkiem inny profil dzialania?
http://www.youtube.com/watch?v=yiwek6SDl7w
  • 520 / 18 / 0
Chłopie! Mało masz o tym napisane gdziekolwiek w Internetach?! Chociażby tutaj?! Nie masz potrzeby to tego nie bierz, to jest kur.. neuroleptyk, a nie jakaś rekreacyjna benzoska!
  • 3 / / 0
siema.
odstawiłam rispolept jakiś tydzień temu. dawka jaką brałam to 0,75ml dziennie. za dwa dni chcę zjeść kwasa i nie wiem czy to nie za krótki czas po odstawieniu rispoleptu? o ile w ogóle LSD przeszkadza neuroleptykom. nigdzie nie mogłam znaleźć takiej informacji.
będe wdzięczna za pomoc,bo sobota już niedługo :heart:
  • 478 / 21 / 0
ajczikiriki pisze:
siema.
odstawiłam rispolept jakiś tydzień temu. dawka jaką brałam to 0,75ml dziennie. za dwa dni chcę zjeść kwasa i nie wiem czy to nie za krótki czas po odstawieniu rispoleptu? o ile w ogóle lsd przeszkadza neuroleptykom. nigdzie nie mogłam znaleźć takiej informacji.
będe wdzięczna za pomoc,bo sobota już niedługo :heart:
u mnie skutecznie zlikwidował wszelkie halucynacje do 4 dni po zaprzestaniu brania.
a propos tematu, nie wiem, kurwa, jakim cudem można studiować medycynę X lat, do tego psychiatrię kolejne pare lat, dawac komukolwiek ten lek i zyc w przekonaniu, ze sie go leczy. no ja pierdole, w czym to gowno ma niby pomagac? w otumanianiu, wkurwianiu czy w wywolywaniu depresji?
Uwaga! Użytkownik szalonykot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.