Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 2596 / 541 / 0
@AngelSentinel To zajebiście, nie ma jak dostawa pod klatkę wprost z rąk celników wraz z bonusem w postaci miłego listu, prawda serku?
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 151 / 23 / 0
A co w Polsce to kontrolowane jest? Pytam poważnie. Bo wydaje mi się że nie..

post3704749.html#p3704749
Uwaga! Użytkownik AngelSentinel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2596 / 541 / 0
@AngelSentinel
Ok, cieszę się, że napisałeś coś konstruktywniejszego - rzeczywiście jest taki temat w rc benzo, ja go nie znalazłem bo wyszukiwałem z literówką. Zaklasyfikuję go jako apteczne benzo, bo w Japonii jest w medycznej dystrybucji. Przerzucam posty z tamtego wątku tutaj.

Nie wypowiem się w kwestii prawnej. Wszystkie benzo są objęte ustawą, ale nie mam pojęcia jak to wygląda w przypadku takiego prodrugu który nie ma nawet pierścienia diazepinowego. Pewnie co najmniej podpada pod środek zastępczy.
  • 151 / 23 / 0
No otóż to. Wygląda na to że nie jest objęte ustawa ponieważ nie posiada pierścienia diazepinowego.
Uwaga! Użytkownik AngelSentinel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2596 / 541 / 0
Zatem być może rilmazafon i inne substancje w tym guście kiedyś pojawią się na rynku europejskim dla krajów jak nasz, gdzie benzo dopadł ogólny ban. Na razie nie wydaje mi się to być prawdopodobne ze względu na możliwość zakupu zwykłych benzosów z NL. W realiach sprzed kilku lat owszem, dziś jednak niemal wszystkie sensowne RC są u nas zakazane więc mało kto zawraca sobie głowę legalnością.

@AngelSentinel Niemniej, gdybyś sobie zamówił tonę tego z Chin to skończyłoby się najprawdopodobniej tak jak napisałem, substancja byłaby zakwalifikowana jako NSP. Za posiadanie ich znacznej ilości grozi do 3 lat. Nasi geniusze pewnie w gramie tego cuda którego w Japonii stosują po 1-2mg, znaleźliby milion działek narkotycznych i dojebali przemyt, handel i chÓj wie co jeszcze.
  • 151 / 23 / 0
No niestety w tym kraju jest wszystko możliwe. Patrzac na obecną sytuację to bym nie ryzykował małego sampla jakiegoś 1-3g bo wiem że takie wysyłają bo przy dawce 1-2mg skończyłoby się tym że uznali by to za 1000-3000 porcji dilerskich :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.