Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 20 / 3 / 0
Na afobam i inne benzodiazepiny tylko e recepta
  • 91 / 24 / 0
A internista, prywaciarz to już benzodiazepin wypisać nie może? Bo miałem dzisiaj rozmowę, gdzie zostałem poinformowany że każdy lek mi przepisać może, oprócz benzo;)

I tak się zastanawiam co robić w mojej sytuacji, ponieważ biorę xanax ( doraznie ), nie ćpam tego leku jednak jest to skuteczna metoda na naprawdę silne lęki które mi towarzyszą. Tylko zapewne przez to, że zawsze korzystałem z prywaciarzy, moja historia IKP jest pusta ( co chyba w tym przypadku działa raczej in minus, niz in +? ). Chodzi mi o e-receptę na powszechnych stronach, tych, co jeszcze do nie dawna nie robiły z tym żadnego problemu. Z zastrzeżeniem, że ja z owych stron brałem tylko pregabaline i to raz na dwa miechy, nigdy nic więcej. Oczywiście jak nie spróbuje to się nie dowiem, jednak zastanawia mnie czy w ogóle warto próbować, bo o ile z wyjaśnieniem tematu w konsultacji telefonicznej problemu nie widze, tak z dokumentacją medyczną może być problem. Bo po prostu jej nie posiadam, choć każdy lekarz psychiatra u którego byłem prywatnie przypisywał mi zaburzenia depresyjno lękowe.
  • 386 / 148 / 0
@Associazione każdy lekarz może wypisać benzo. Niekoniecznie musi chcieć internista, ale wypisać może.
Co do historii w IKP, to masz chociażby historię recept.
  • 1039 / 297 / 2
31 stycznia 2025Associazione pisze:
A internista, prywaciarz to już benzodiazepin wypisać nie może? Bo miałem dzisiaj rozmowę, gdzie zostałem poinformowany że każdy lek mi przepisać może, oprócz benzo;)
czyżby jedna z prywatnych klinik medycznych dwóch największych na całą polskę zaczynająca się na M a kończy na r? Jeśli tak to śmiało dawaj pw, max tydzień i musi szukać kolejnej pracy ten pseudo 'lekarz'

tfu na takie kurwy.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 91 / 24 / 0
Nope, numer dostałem od koleżanki znajomej.

Po gadce odniosłem wrażenie, że on po prostu nie ma kompetencji, a nie, że nie chce tego robić. Zwłaszcza mocne sugestie z naciskiem na "dosłownie wszystko oprócz benzodiazepin", ciekawe, czy jakbym o np. oxy zapytał to by przepisał...:)

Kiedyś może spróbuje, póki co mi w głowie leczenie, nie ćpanie.
31 stycznia 2025ladyinnaightmares pisze:
@Associazione każdy lekarz może wypisać benzo. Niekoniecznie musi chcieć internista, ale wypisać może.
Co do historii w IKP, to masz chociażby historię recept.
W IKP jeżeli chodzi o historie leczenia, zapiski mam tylko o pregabalinie, no i antybiotyk na ropnia zęba. Nigdy nie leczyłem się na na fundusz. To raczej zadziała in minus, niż in plus, aby dostać benzo?
Co za pojebane czasy, czasy, które prowokują do jeszcze większego ćpania. Wszak wystarczą dwa kliknięcia na telefonie aby ogarnąć sobie xany, klony, oxy czy wszystko co się chce, a jak człowiek chce się naprawdę leczyć, jest mu to odbierane. Bardzo tego robić nie chciałem, ale najwidoczniej trzeba działać po swojemu.
  • 386 / 148 / 0
@Associazione wszystkie recepty muszą iść przez P1, nie ważne czy lekarz który daną receptę wystawiał przyjmuje prywatnie czy na NFZ.
  • 91 / 24 / 0
Ok, dość póżno założyłem konto, stądże tak krótka historia.

Cały czas zastanawia mnie, jak to wygląda w oczach lekarza - korzystnie czy raczej niekorzystnie. Mowa tu o e-recepcie i znanie powszechnych nam dwóch bossów. Chodzi mi o to, że choć prawdę pisze o swoich objawach, nie jest ona nigdzie udokumentowana. Ogółem na lekarzy psychiatrów na których ja trafiałem zawsze gadka była ciężka, jeszcze jak chodziłem to z marszu przepisywana była mi depresja oraz leki na nią, gdzie w rzeczywistości głównym moim objawem były zaburzenia lękowe, uniemożliwiające normalne funkcjonowanie. Dopiero jak trafiłem na któregoś tam lekarza z kolei stwierdził, że skoro wcześniejsze leki nie działały, przepisze mi xanax ( nawet po zolpidemie spac nie mogłem... ). Dopiero alpra zadziałała jak powinna, czy na sen, czy na ogromne lęki. A lekarza niestety z nami już nie ma.
  • 318 / 81 / 0
No brak papierów i same recki, to weź to na logikę, wygląda mocno niekorzystnie
  • 3231 / 549 / 0
JP działa jak coś sprawnie, mimo zasranego ikp miałem tam przerwę bodajże 3 miesiące i dopytywane było o ostatni miesiąc. Jakaś historyjka przeszła. Myślę że poszli w kierunku NL bo zasady wyglądają tak samo. Raz w miesiącu przepisze Ci jedno i dwa opakowanie, ale o kolejne dla pewności warto sie starać po miesiącu a najlepiej dwóch.
Wymagane jest podanie IKP, potwierdzenie smsem i lekarka dzwoni na telefon. Nie wiem jak wygląda u osoby uzależnionej ale dwie paczki w miesiącu wydają się być do przejscia.
Więcej - szkoda próbować. Chociaż zawsze jest zwrot kasy tylko ze napewno sobie to odnotują czerwonym krzyżykiem.
Także nie ma tragedii. Miesiąc NL drugi miesiąc JP i na zmiane.
Ale jak wiadomo to nie jest opcja dla uzależnionych którzy zjadają paczkę tygodniowo niestety .
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 3 / / 0
Ja dostałam e recke na 3 opk alpry na jednej ze stron, tylko wymagali dokumentacji lub recepty, to wysłałem im starą receptę z przed 5 miesięcy i po 5 minutach dostałem kod, ale na szczęście nie była to od JP tylko od prywaciarka, bo nie wiem czy w tym wypadku bym dostał, znając nieskazitelną opinie o naszym doktorku.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.