4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1521 / 73 / 0
forest666 pisze:
Ja do paki Neo daję 400mg i wychodzi dobry :D
W czym przeszkadza PVP? Ja nigdy nie miałem problemu z filtracją NA
Powidon najzwyczajniej przeszkadza w syntezie, mniej kota w kocie kosztem większej ilości syfów.
tekst powyżej =/= prawda
  • 1259 / 10 / 0
surveilled pisze:
Wydaje mi się, że te jony w głównym punkcie reakcji redukują się do MnO20. Stawałyby się zatem neutralne dla środowiska, w którym się znajdują (czyli pojemnika z roztworem metylokatynonu).
Obecnośc tych jonów wskazuje zabarwienie fioletowe, tutaj wlasnie nadmiar jest celowy- dodaje wiecej KMnO4 niz wynika to ze stechio, wlasnie aby nie dochodzilo do rozpadu produktu (o ile to mozliwe)

Tak się zastanawiam, skąd pochodzą te wodory. Z wody? H2O dzieli się na H-OH.
woda naturalnie dysocjuje na jony H+ i OH- w ilości 55mol/litr (iloczyn jonowy wody)
Jeśli przyjmiemy bezwarunkowo, ze powstaje efedryna, to co z jonami -OH? Podejrzewam, że łapią się z jonami K+.
jesli srodowisko bylo obojetne, to jony OH- zostana w roztworze obnizajac pH
Edit: Tak przy okazji, co się dzieje z jonami Cl-, które były składnikiem chlorowodorku pseudoefedryny?
zostaja tam gdzie byly, utrata jonow chloru spowodowalaby spadek rozpuszczalnosci kota i jego strącenie
Uwaga! Użytkownik wintermute jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6162 / 433 / 12
wintermute pisze:
Edit: Tak przy okazji, co się dzieje z jonami Cl-, które były składnikiem chlorowodorku pseudoefedryny?
zostaja tam gdzie byly, utrata jonow chloru spowodowalaby spadek rozpuszczalnosci kota i jego strącenie
Czyli produktem reakcji jest chlorowodorek metylokatynonu? Ocet służy tylko zakwaszeniu środowiska reakcji? :huh:
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 124 / 1 / 0
Jak zakwaszasz octem to powstaje octan metylokatynonu. A jak kwasem solnym HCl to powstaje chlorowodorek metylokatynonu. Pozniej mozna wytracic krysztaly do wciagania nosem. Ja tak zrobilem, choc nie wiem jakim cudem moj snuff jest lekko rozowy O.o chyba dlatego ze przekwasilem roztwor do pH 2 a nie do 6 <lol2>
  • 3449 / 122 / 8
Na pewno nie dlatego, różowe zabarwienie dają związki manganu obecne jako zanieczyszczenia.

Octan metylokatynonu raczej nie ma szans powstać, bo kwas octowy ma stałą dysocjacji o kilka rzędów mniejszą niż kwas solny. Wszak nigdzie tam nie przeprowadzamy metkatu do postaci freebase.
wintermute pisze:
woda naturalnie dysocjuje na jony H+ i OH- w ilości 55mol/litr (iloczyn jonowy wody)
Drobny błąd, woda jest słabym elektrolitem - więc te jony nie powstają w takiej ilości, lecz w ilości około 10-7 mol/dm3 każdy. 55 mol/dm3 to stężenie wody w wodzie
  • 124 / 1 / 0
Ale po przefiltrowaniu po syntezie roztwor byl krystalicznie przezroczysty. Ewentualnie mogly jakies syfy przejsc z rozcienczalnika acetonowego przy wytracaniu krysztalkow:] no co? Nie mialem czystego acetonu xD
  • 3449 / 122 / 8
Nieważne, że był krystalicznie przezroczysty. Związki manganu nawet w nim są obecne.
  • 6162 / 433 / 12
Obecne - na pewno tak. Pytanie - w jakim stężeniu?
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 124 / 1 / 0
Z dwoch paczek Acataru otrzymalem ok 1 gram snuff'u ale i tak sobie wale po 150mg od swieta:) dzialanie spoko najpierw gorzkie splywy a po 20 minutach stajesz sie filozofem i cieszysz sie chwila po 1-1.5h przechodzi faza. Zostaje tylko rozdraznienie i szczekoscisk (nie wiem dlaczego?) i na pewno duzo w tym jonow potasowych bo pikawa ledwo co nie wyskoczy a np kilka dawek jednego wieczoru i zareczam ze wylew murowany:/
  • 90 / / 0
Synteza z octem, na ciepło
a.k.a. jona metoda na otrzymywanie najbardziej klepiącego metylokatynonu

Co potrzebujemy?
-pseudoefedryna
-ocet
-manganian (VII) potasu
-wodę do iniekcji
-watę/chusteczki
-strzykawki 5ml + igły wg. upodobań (0.4 najlepsze)
-strzykawka 10ml

Właściwy przepis:
a. umyj ręce do kurwy nędzy!

b. lejemy do małej buteleczki/kieliszka 2ml wody do iniekcji. dodajemy 1cm3 octu na każde 360mg sproszkowanej pseudoefedryny, tak by łączna objętość płynu wyniosła 4cm3. wstawiamy do zamrażarki.

c. w małej ilości wrzącej wody rozpuszczamy nadmanganian w ilości 3,5 tabletki na każde 360mg (to jest 350mg KMnO4) z p-efedryną (720mg p.).

d. mieszamy oba roztwory i wstawiamy do lodówki

e. po godzinie wyciągamy, filtrujemy przez strzykawkę z watą/chusteczką (dajemy warstwę grubości około 1,5ml na skali strzykawki i moczymy wodą do iniekcji) do kolejnego kieliszka. podajemy dożylnie.
Próbowałam kilka razy i nie mogę zrobić dobrego kota z tego przepisu.

ad. b Mieszamy wodę z octem i chłodzimy, tak?
ad. We wrzątku (ma być wrzątek czy woda powinna chwilę postać?) kalium i p-efka, pomieszane i zalane wrzącą wodą. Na paczkę Acataru wychodzi w tym przepisie 700 mg kalium (" rozpuszczamy nadmanganian w ilości 3,5 tabletki na każde 360mg), podczas gdy w innych przepisach podawana jest połowa tej ilości. Jset ku temu jakiś szczególny powód?
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2012 przez Eresia, łącznie zmieniany 1 raz.
YAY, PATRZY!
https://www.wikiwand.com/en/Machine_learning
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...