Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Przeniesiono z: "Knajpa pod metkatowym żurem" - 02
zmż pisze:Mój sposób to:
40 ml wody i 3 ml octu mieszam razem
pokruszony Sudafed/Acatar mieszam z pokruszonymi tabletkami nadmanganianu potasu (300mg)
proszek wsypuje do roztworu octu z wodą
nic nigdy nie pęcnzieje ani nic
filtruje
i gotowe
czy ten sposób polecają inni użytkownicy hyperreala? :-D
czy tak zjedzona pseudoefedryna skuteczniej wspomoże koncentrację studenta niż zwykłe wpierdalanie tabletek sudafetu?
nie mam dojścia do czystej efki co doprowadza mnie do kurwicy systematycznej, chyba muszę to skonsultować z lekarzem lub farmaceutą
Skoro 2/3 metkata powstaje w postaci freebase, ktory jest nierozpuszczalny w wodzie,to czy przypadkiem nie zostaje on podczas filtracji na filtrze razem z tlenkiem manganu? Bo jesli tak to tracimy sporo kociaka :-/ Mozna by sprobowac dodac octu po zakonczeniu reakcji, jednak jeszcze przed filtracja. O ile dobrze pamietam to jak kiedys mierzylem ph roztworu po syntezie, mial on odczyn lekko zasadowy, choc glowy za to nie dam.
Czy ocet, ktory dodajemy przy reakcji octowej nie sluzy przpadkiem (oprocz zakwaszenia srodowiska aby nadmanganian utlenial wiecej wodorow) do przeprowadzenia kota do postaci soli rozpuszczalnej w wodzie, aby wlasnie wolna zasada nie zostala na filtrze?
Jesli sie myle to niech ktos madry mnie przeprostuje.
Ot takie chore przemyslenia ucpanego scierwem mozgu
@up
Pytanie za 100pkt. Jesli na 12 tabletek dajesz 3 tabsy KMnO4, to ile nalezy dodac na polowe mniej? ;-)
Ciapciak pisze: 2/3 metkata powstaje w postaci freebase, ktory jest nierozpuszczalny w wodzie,to czy przypadkiem nie zostaje on podczas filtracji na filtrze razem z tlenkiem manganu?
to znaczy to są moje spostrzeżenia a chemii nie studiuje więc mogę się mylić.
Ciapciak pisze:Skoro 2/3 metkata powstaje w postaci freebase, ktory jest nierozpuszczalny w wodzie
edit: Hmm, przyszlo mi do głowy, że w FAQ była kiedyś taka informacja. No cóż, ono zawiera niestety wiele mitów.
Pisal tak swego czasu jon w watku "jona metoda na otrzymywanie najbardziej klepiącego metylokatynonu". Z czasteczki chloru z soli PE PODOBNO powstaje rowniez KCl, wiec.. Zreszta nie wiem nie znam sie ;-)
Całość to chlorowodorek
Robilem krysztaly, przeprowadzajac do wolnej zasady i wysalajac nastepnie HCl. Proszek po dwoch tygodniach nie stracil na mocy ani troszeczke.
Roztwor po Zwyklej syntezie octowej przechowywany w zamrazarce po 4 dniach dal tylko efedrynowa pusta stymulacje..
Z reszta tak jak juz pisalem nie znam sie, pisze to co zaobserwowalem\przeczytalem wczesniej na tym forum.
@FunThomas
Czyli freebase jest rozpuszczalna w wodzie?
Kurwa gubie sie. Wsrod informacji panuje jeden wielki chaos.. a bylo isc studiowac chemie :finger: :-D
A tak wogole przymierzam sie do syntezy z dichromianem potasu. Musze tylko uzbierac fundusze na wieksza ilosc PE.
Nie twierdzę, że chlorowodorek metkatynonu w roztworze wodnym jest trwały. Wręcz przeciwnie. Rozłoży się po mniej niż 4 dniach ;) Octan w roztworze to już w ogóle nietrwała struktura.
Freebase nie jest rozpuszczalny w wodzie, nie wiem o jakiej fazie organicznej pisał FunThomas. Ekstrakcja kwas-zasada? To chyba że wtedy...
Dichromian potasu? Jesteś pewien, że wiesz co robisz? Zatrucie związkami chromu owocuje w chuj nieciekawymi efektami, między innymi... wypadaniem przegrody nosowej. Dla pewności, małe pytanie egzaminacyjne: jak wyrzucić z roztworu poreakcyjnego jony chromianowe?
Zauważyłem, że masa ludzi z tego forum chciałaby studiować chemię. Nie wiem co Was tak do tego ciągnie. Sądzicie, że na studiach chemicznych ktoś wbije Wam do głowy wiedzę i nagle będziecie się orientować w tym, co robicie w swoim "laboratorium"? Nic podobnego, studia chemiczne to przekładaniec śledzi ze smalcem i dżemem, przeplatanka dziedzin wiedzy, które nigdy Was nie zaciekawią. Jeśli interesujesz się chemią organiczną czy nieorganiczną - weź sobie dowolny podręcznik akademicki i poczytaj. Wykłady akademickie i tak nie polegają na tłumaczeniu studentom "jak krowie na rowie" - to jedynie wskazanie kierunku rozwoju. Służą temu, byś wiedział, które rozdziały z książki przeczytać (niewiele spłyciłem). Studia chemiczne to mnóstwo ciężkiej pracy, która nie ma nic wspólnego z ogólną problematyką narkotyków. Jeśli nie interesujesz się budową świata, chemią fizyczną czy inżynierią materiałów przemysłowych, to nie marz o studiach chemicznych, bo Twoje wyobrażenie bardzo się mija z rzeczywistością :) Chcesz wiedzieć, co powstaje w reakcji utleniania efedryny KMnO4? Musisz to sam rozkminić, na wykładzie tego nie usłyszysz (chyba że zapytasz). Mogę polecić mnóstwo materiałów, choćby internetowych.
Czeslaw pisze:jak wyrzucić z roztworu poreakcyjnego jony chromianowe?
Czeslaw pisze:Jeśli nie interesujesz się budową świata, chemią fizyczną czy inżynierią materiałów przemysłowych
Czeslaw pisze:Mogę polecić mnóstwo materiałów, choćby internetowych.
Pandaeb pisze:Ludziska, powiedzcie mi - dlaczego mi wyszedł brązowy kot, skoro robiłem kropka w kropkę według przepisu "ciężkiej bomby"? Z paki Acataru i ~400mg nadmanganianu. 30 minut w lodówce, 15 minut bez lodówki, ekstrakcja robiona z zimnej wody. Po wyjęciu z lodówki roztwór był mocno brązowy, a po przefiltrowaniu niemal zupełnie nie zmienił odcienia. Mam to filtrować po kilka razy czy jak? :x
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jelitko.jpg)
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego
Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.