Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 1293 / 329 / 12
W zasadzie to nie jest aż tak imponujące - Dobry pyłek powinien być znacznie jaśniejszy a tu mamy miodek wielokwiatowy gdzie zdarzało sie tez tyty czasem wjebac %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 12462 / 2421 / 0
Te sitka w młynkach nie są aż tak drobne, żeby taki ładny pyłek był, albo ja takiego nie miałem, bo u mnie pyłek wygląda identycznie. Przedostają się tam też pręciki i stąd może taki ciemny kolor. Na pewno nic to takiemu pyłkowi nie ujmuje moim zdaniem - tak na prywatne potrzeby.
  • 1 / / 0
Siema,

Próbował ktoś kiedyś wsypać trochę pyłku do vapka "Fenix mini +"? Boje się, że tak drobny miał może zatkać elementy ustnika.
  • 12462 / 2421 / 0
Ja bym pyłku nie sypał.
  • 314 / 38 / 0
Oglądałem na yt jak ziomek mieli większą ilość bo mieszka w holce, ale do rzeczy. Widziałem/mówił żeby zmielić dobrze potem trzymać susz w tym zbiorniku z sitkiem przetrząsnąć troche i do zamrażalnika na 15min potem wyjąć znów przetrząsnąć i więcej się zbiera. Ostatnie parę razy jak jarałem baty przeszło może tam z 10g i nie wiem czy faktycznie to ma sens, bo wydaje mi się, że faktycznie zebrało się trochę więcej, ale może to po prostu buszek był bardziej oblepiony.
  • 1293 / 329 / 12
@Ukurwiony420 ale, że jak… co ty chcesz z tym zrobić? Jarać lody z zamrażarki? Fuck Logic %-D wstaw ten filmik z YT bo jedyne co mi sie kojarzy, ze jak typy złowieszcze trzymają większe ilosci fety w lodówce to po wyjęciu też to wygląda ślicznie i puszyście a potem wielkie zdziwienie.
  • 1293 / 329 / 12
08 grudnia 2023jezus_chytrus pisze:
Te sitka w młynkach nie są aż tak drobne, żeby taki ładny pyłek był, albo ja takiego nie miałem, bo u mnie pyłek wygląda identycznie. Przedostają się tam też pręciki i stąd może taki ciemny kolor. Na pewno nic to takiemu pyłkowi nie ujmuje moim zdaniem - tak na prywatne potrzeby.
Pokuszę się jednak o tezę, że odmiana konopii może mieć tutaj walory estetyczne. Miałem w posiadaniu taki jebitny czterokomorowy shatter i przepierdalałem przez niego trochę chujowszego odpadu konopnego. O ile ten z samego dołu był podobny do wcześniej wspomnianego:
IMG_2993.jpeg
To ten z samej góry był już odcieni bardziej bagiennych:
IMG_2994.jpeg
JPRDL JAK SIE OBRACA TE ZJEBANE ZDJĘCIA??!! %-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 5774 / 1182 / 43
Sporo tego kolego.
Ja ostatnio czyściłem młynki i nazbierałem szczyptę.
Spaliłem to w meth papajce i ujebałem się, co mnie zdziwiło.
Najlepsza metoda palenia małych ilości.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 12462 / 2421 / 0
Z młynka to ten pyłek raczej nie jest, tylko pewnie sporo trymu, albo tematu.
  • 605 / 156 / 0
24 grudnia 2023Czoug pisze:
@Ukurwiony420 ale, że jak… co ty chcesz z tym zrobić? Jarać lody z zamrażarki?
Chodzi o to, że żywica w zamrażarce się zestala i robi bardziej krucha. Jak zaczniesz trzepać takim schłodzonym miałem, to powinno odpaść z niego więcej pyłku niż normalnie. Tylko nie wiem czy to gra warta świeczki, no chyba że się przerabia ilości przemysłowe.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.