Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
wordów? :-(
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Władek »
Dla mnie też ćpun brzmi dużo lepiej niż narkoman. Powiedziałbym nawet, że ćpun=pijak, a narkoman=alkoholik. Może i głupie skojarzenie, ale tak mam, że tak powiem.
  • 5299 / 103 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Word (ang.) słowo. Pozwoliłem sobie zapożyczyć bez odsetek od ręki za nieokazaniem dowodu. Przepraszam za paskudne zbezczeszczenie zwłok języka polskiego
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 915 / 4 / 0
ale z ciebie gęś
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 103 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Napisałbym chyba ty ale mi się nie chce
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 915 / 4 / 0
za to chce ci się napisać, że ci się nie chce - bardzo nieostentacyjna ostentacja, brawo!

po prostu, kolego, twój post
o, ten pisze:
Osobiście raczej nie stosuję tego słowa, wolę nazywać kogoś ćpunem - zdaje mi się to być mniej obraźliwym okresleniem. Ludzie nie teges na ogół używają zamiennie tych dwóch wordów i czasem mnie to wkurwia w duchu.

w pewnym kontekście jest zabawny; rozpisujesz się na temat słów, zaniedbując słowo "słowo".
  • 298 / / 0
Nieprzeczytany post autor: qqq111 »
Mam w dupie kto jak mnie określi. Czy to ćpun, narkoman czy idiota. Ludzie chcą cię tylko wykorzystać, dlatego z nimi nie utrzymuję kontaktów. Tym samym szczam na ich opinie. Tylko ja i moje narkotyki. :-)
  • 305 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ogar »
"on jest narkomanem" - mówi osoba która nie w temacie i wręcz brzydzi sie dragami - dlatego nie lubimy tego określenia...

"z niego taki cpun/ćpunek" - mówi osoba w temacie dla której to nie jest nic nadzwyczajnego

no i to wszystko zależy od osoby od której sie to slyszy...
"(...) moze to uchroni nas od normalnosci... "
  • 809 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: eis »
narkoman to brzmi tak naukowo i profesjonalnie, jak jakiś profesor, ćpun to tak dziwnie ale jakoś swojsko
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 3523 / 50 / 0
ja nie jestem ani narkomanem ani ćpunem tylko lekomanem %-D
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Ta pizzeria odniosła gigantyczny sukces. Polegał na sprzedawaniu pizzy z… kokainą

W Duesseldorfie policja rozbiła dużą sieć dilerów narkotyków. Wszystko zaczęło się od zaskakujących wyników rutynowej kontroli żywności w jednej z pizzerii. W lokalu sprzedawano nie tylko pizzę, ale i narkotyki. I to w bardzo kreatywny sposób. Klient, zamawiając pizzę numer 40, otrzymywał dodatkowo małą paczkę kokainy. Pomysł był skuteczny, bo czterdziestka jako pizza z kokainą szybko stała się jedną z popularniejszych pozycji w menu.

Sąd Najwyższy uznał, że stanowe przepisy są niekonstytucyjne. 1200 sklepów może pozwać miasto

Sędzia Kevin Kerrigan uznał za niekonstytucyjne przepisy, pozwalające na natychmiastowe zamykanie sklepów, podejrzanych o nielicencjonowaną sprzedaż produktów konopnych. W imieniu Sądu Najwyższego Nowego Jorku Kerrigan orzekł, że prawo jest „potencjalną farsą”, naruszającą zasady uczciwego procesu.

Wpływ legalizacji marihuany na młodzież w Kolorado. Spadek użycia i zmiana percepcji

Raport z 2024 roku dotyczący używania marihuany wśród młodzieży w stanie Kolorado pokazuje, że legalizacja marihuany przyniosła pozytywne rezultaty w kontekście młodych użytkowników. Według najnowszych badań, poziom użycia marihuany wśród młodzieży w wieku szkolnym (szkoły średnie) spadł do najniższego poziomu od 2013 roku, wynosząc mniej niż 13% uczniów, którzy zgłosili używanie marihuany w ciągu ostatnich 30 dni.