twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 18 / / 0
Roślinka rosła sobie w ziemi, miała się bardzo dobrze, trzeba było niestety ją przesadzić w inne miejsce.
Przy takich rozmiarach roślinki system korzeniowy napewno został uszkodzony, a parametry ziemi nieznacznie się różniły.
Odrazu po przesadzeniu roślnę podlałem (jakieś 1,5L wody).
Po 2 upalnych dniach od przesadzenia wszystko jest opadnięte, niektóre liście powysychały. Roślina marnie wygląda.

1. Co zrobić, żeby jej pomóc?
2. Czy sama sobie poradzi?
3. Poobcinać uschnięte listki?
4. Poobcinać listki które są w połowie uschnięte?

Z góry dzięki za odpowiedź.
Uwaga! Użytkownik lukas2288 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 70 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kayaman »
Lukas , powiem tak :musiałeś ładnie upierdolić korzenie i jeszcze jak piszesz
parametry ziemi nieznacznie się różniły.
to roślina dostała szoku , i podlałeś ją
(jakieś 1,5L wody).
nie za dużo mogłeś troche więcej na wieczór , później były jeszcze te upały no i chuj . Ja to bym zrobił tak : wykopał ją i wsadził do dużej doniczki z dobrą ziemią i nie na słońce w cieniu zeby roślina mogła sie przyjąć ,a dopiero później na dobrą miejscówke .
Co zrobić, żeby jej pomóc?
teraz to juz chyba nie ma sensu nic robić chyba ze podlewać zeby nie usychała , a tak to musisz czekac i sie modlić zeby do końca nie uschła
Czy sama sobie poradzi?
miejmy nadzieje ,ze TAK (trzymam kciuki)
Poobcinać uschnięte listki
po co ? jak juz do konca uschną to same odpadną
Poobcinać listki które są w połowie uschnięte?
tez nie , nic nie ruszaj ,nie ma sensu
PEACE i zycze ze przeżyje
  • 18 / / 0
Ok dziięki, mam nadzieję, że wytrzyma. Kolejne 2 dni suszy przetrwała i wygląda troche lepiej - pare małych nowych listków wyrosło i nie schnie już tak mocno. Dziś w środku dnia podlałem ją 5L, pojutrze sie okaże w jakim kierunku to idzie.
Uwaga! Użytkownik lukas2288 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
wyluzuj lukas....miałem ten sam problem.musiałem przesadzić już dosyć konkretne krzaczki.normalka ze przy tej czynnosci niszczy sie korzenie...ale to jednak mocne bestyje są więc poprostu daj im wody i czasu na odnowe systemu korzeniowego...narazie nie podlewaj nawozami tylko samą wodą... powodzenia... pis
  • 155 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kombajn »
a twoja ta roslina byla?
Uwaga! Użytkownik kombajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
no ba ......
  • 18 / / 0
Faktycznie są to mocne bestie, przez jakiś czas była praktycznie samiuśka łodyga, a teraz ma już poprzednie rozmiary i dużo listków, co prawda nie takie duże, jak poprzednie, ale jest ich więcej ;)

Przybliżę wam ten przypadek bo jest dosyć ciekawy.
Roslinka rosła sobie na totalnym zadupiu, dookoła w promieniu 100metrów jakieś pokrzywy, krzaki itp - nieużytki. W tym roku ktoś wykupił teren i wszystko skosił, a roslinkę specjalnie ominął.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
W tym roku ktoś wykupił teren i wszystko skosił, a roslinkę specjalnie ominął.
jakze milo z jego strony :D tylko musisz teraz maxymalnie uwazac, w koncu ktos juz wie o twojej miejscowce. ja bym jak najszybciej przesadzil. tak dla pewnosci. moze ominal zeby dac psom znac i cie udupic??
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 18 / / 0
Rastuchu, właśnie dlatego musiałem ją przesadzić, teraz jest bezpieczna i ma się dobrze. Najgorsze było uczucie w drodze na spota, bo już z daleka było widać, że cały teren jest skoszony ;)
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Cinkowy »
ciekawe czym to skosił? Skoro mowiels ze krzaki pokrzywy i inne knieje, mzoe snopki robił? :D
ODPOWIEDZ
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.