ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Może to Cię przyda te lampy podobno sprawują się bardzo dobrze jak są ustawione według producenta.
https://www.dropbox.com/s/fnke7ozhp59fu ... S.pdf?dl=0
  • 34 / 4 / 0
@moniuszko247 Dzięki, ale staram się reagować na potrzeby kwiatków i się uczyć. Ale w razie co to się przyda :)

Siemanko
29/0/0

W tygodniu zajechałem coś podciąć i dogiąć dziewczyny.

Dzisiaj po przyjeździe

[ external image ]

Zamknąłem boxa i dołożyłem jakieś 5,5-6L gazu Co2 z butli co godzinę, w środku mam 20W i 5W mieszaki żeby mieszały powietrze w środku. Pozbyłem się wiatraków które przeszkadzały, nic już nie doginałem bo w nocy przełączam na indukcję. Dostały troche CalMagu i oprysk z Boom Boom Spray.

[ external image ]

[ external image ]

Lumatek przełączony na 75% i ustawiony jakieś 40cm nad roślinami. Temperatura 23-24 stopnie w nocy, 26-27 w dzień.

Te dwa miniaturowe Critical Ogre x Pineapple Express zaczęły po tych stresach puszczać włochy.

[ external image ]

[ external image ]

Tak wygląda jeden i drugi Dankberry

[ external image ]

[ external image ]

Tego pierwszego jeszcze dociąłem przed wyjściem.

To jest Critical Ogre x Pineapple Exprees o którego zadbałem bardziej.

[ external image ]

No i chyba tyle. Piona!
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2023 przez przepyszny, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 12452 / 2421 / 0
Ładnie to wygląda i zdrowo - nie mogę doczekać się pełnego kwitnienia - będzie na co popatrzeć.
  • 34 / 4 / 0
Nie jest tak tragicznie, ale zadowolony mega jakoś też nie jestem. Ciekawy jestem czy box jest na tyle szczelny, żeby utrzymać tam te Co2
  • 12452 / 2421 / 0
Jeśli w tym pomieszczeniu przebywają ludzie, to przed wietrzeniem CO2 w powietrzu potrafi być grubo ponad 1000 ppm, co teoretycznie w zupełności wystarcza konopiom.
  • 34 / 4 / 0
Spot jest poza domem. Nie przebywają ludzie, a sam box szczelnie pozamykany.
  • 34 / 4 / 0
Siemanko w 30/3/0.

Dziewczyny dostały stresu, bo siadł mi przedłużacz i nie mieszało powietrza + grzejnik też się odłączył. Niestety temperatura spadała do 15,7*C w nocy, w dzień trzymając 26-27*C.

Tak się prezentowały.

[ external image ]
Postanowiłem zrobić sesję na zewnątrz w nietypowym tle tych które są rozpoznane.

Dankberry od Anesia Seeds #1

[ external image ]
[ external image ][ external image ]

Dankberry od Anesia Seeds #2

[ external image ]
[ external image ]

Zadbany Critical Ogre x Pineapple Express od Cube Seeds

[ external image ]
[ external image ]

Mocno zestresowany Critical Ogre x Pineapple Express od Cube Seeds #1

[ external image ]
[ external image ]

Mocno zestresowany Critical Ogre x Pineapple Express od Cube Seeds #2 któremu nie strzeliłem zbyt wiele fotek

[ external image ]

Reszta miała sesję już w boxie bo nie wiadomo co to jest. Prawdopodobne odmiany opisane w postach wyżej.
Noname #1

[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]

Noname #2

[ external image ] [ external image ]

Noname #3

[ external image ]
[ external image ]

Noname #4

[ external image ]
[ external image ]

Tak się prezentują na koniec + mały setup.
Lampa 55cm nad szczytami, moc 75%. Świecę 12/12h.

[ external image ]
[ external image ]

Bonus w postaci eksperymentu, dalej by żyły ale zasłaniają światło.

[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]

Coś podcinać liście teraz jeszcze na indukcji?
Jutro zamierzam wpaść do dziewczyn bo 29 stopni mają haha
Myślałem, żeby je dość mocno ogolić i popcorn też obciąć. Z drugiej strony zostawiłbym je tak jak sobie teraz są.

Dostały po 1L wody/plant z Orgatrexem 85ml/9L, do tego oprysk z Boom Boom Spray 2,5ml/0,5L oraz CalMag 0,5ml/0,5L.

W dzień dostają około 5,5L gazu Co2 przez minutę co godzinę.

Piona!
  • 51 / 18 / 0
CO2 przez rośliny pobierany jest nocą w trakcie fotosyntezy rośliny zajmują się czymś innym, szkoda gazy na dzień
  • 34 / 4 / 0
Co to za bzdura? Podeślij jakiś artykuł lub coś żeby to potwierdzić.

Kompletnie bez sensu. Co2 jest wykorzystywane w procesie fotosyntezy i o to w tym chodzi
  • 51 / 18 / 0
Racja kompletnie bez sensu. Się skułem i coś mi się popierdopapoliło %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.