Za to pare razy się zdarzało, że mnie chcieli z lotniska wyrzucić myśląc że to jakiś menel przyszedł się ogrzać.
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
Miałem go w plecaku który poszedł normalnie jako bagaż, a nie że w podręcznym. Samolotem leciałem z 20 raz i nie jestem debilem żeby po WTC wchodzić z motylkiem na pokład, choć z gazami pieprzowymi w kieszeniach w 2017 z Burgas w Bułgarii do Amsterdamu przelecieliśmy normalnie
No i przed wejściem na pokład przed odlotem usłyszałem na głośnikach swoje imię i nazwisko i zaczęło się zwiedzanie lotniska od zaplecza :D
Smutni Panowie w odblaskowych kamizelkach zaprowadzili mnie do małego pokoiku gdzie leżał na stole mój plecak, zapytali się czy to moje i czy mam tam jakieś noże czy coś takiego, więc ja normalnie mówię no że tak, w tej i tej kieszeni (tu kazali mi wyjąć) mam tego motylka. Nie spodziewałem się że w bagażu zwykłym to będzie problem bo przecież już go oddałem i co ich kurwa obchodzi że dostanę go z powrotem dopiero na Okęciu i tam komuś poderżnę gardło.
Pierwsze co do mnie powiedzieli jak go wyjąłem to "You go to the jail." i zaczęła się jazda, pierw jakieś spisywanie protokołów i tak dalej. Ostatecznie samolot zaraz odleciał beze mnie, koleżanka która była ze mną też została (z własnej woli - o ironio ona miała też scyzoryk w plecaku, ale jego chyba nie zauważyli, przy drugim locie jak mi o nim powiedziała to od razu go wyjebałem do kosza).
Finalnie z lotniska po godzinie spisywania przez nich jakiś protokołów zawieźli nas suką do pobliskiego sądu gdzie na szybko sprowadzono Polaka, który tam mieszka od 20 lat żeby robił za tłumacza i na szybko miałem normalnie wyprowadzoną sprawę, więc mogę się pochwalić w CV że kiedyś miałem 3 miesiące zawiasów w Portugalii za przewożenie noża w zwykłym bagażu :D + 300 uero kary, które trzeba było zapłacić na już więc jeszcze byli kurwa tak bardzo uprzejmi że zawieźli nas do pobliskiego bankomatu.
Po 3h papierologii w sądzie, wydaniu dokumentów i odebraniu przez nich 300 euro kary zostawili nas z koleżanką pod tym bankomatem jak gdyby nic i tak zostaliśmy z dodatkowymi 2 dniami wakacji na Maderze i przymusem ogarnięcia kolejnego lotu, ale pierw to jeszcze w ogóle noclegu :D
Ale jak gadałem z tym Polakiem to po prostu oni w Portugalii (czy może tylko na tej Maderze) mają takie prawo (zresztą pokazywali mi przykłady w sądzie) że każda "broń biała" nawet w postaci 3cm nożyka w scyzoryku jest karana jakby Cię z nim policja losowo trafiła na ulicy.
Ten Polak też mi opowiadał, że do tego sądu w takich sprawach to przyjeżdża średnio raz na tydzień
po prostu "Dura lex, sed lex."
i tak sobie golą takich frajerów jak ja :D
więc na Maderze uważajcie.
-----
Za to z innej beczki już parokrotnie przewoziłem normalnie w gaciach schowane pod jajami zawinięte w chusteczkę i owinięte gumką żeby się nie rozleciało jakieś tabletki potrzebne mi do przeżycia (czasem był to ładny ładunek wielkości dziecięcej pięści). Po Europie jak i do Gruzji i z tym akurat zawsze przechodziłem przez bramkik bez problemu.
Tabletki akurat niczym nie śmierdzą, ale myślę że dobrze opakowane jeszcze np. próżniowo to tym sposobem przeszło by i parę gram koksu czy zioła, choć tak jak mówią poprzednicy zależy od lotniska i zrządzenia losu - więc dzieci, nie róbcie tego w domu
I tak wiem, te tabletki to mogłem pewnie w blistrze normalnie wrzucić do bagażu i elo, ale jako że metodę mam już opanowaną od jakiegoś czasu, a jak leciałem do Gruzji w 2019 to wyczytałem tu że z lekami to tam różnie bywa i potrafią paracetamol ludziom wypierdolić do kosza (byłem już dwa razy, nic nie trzepali w podręcznych w Kutaisi) to jednak wolałem to trzymać pod jajami niż w podręcznym
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
A i ,żeby nawet móc nosić legalną wersję nożna musisz mieć dobry powód posiadania go przy sobie, tłumaczenie "o tak o" może skończyć się bardzo źle :)
a tutaj lista wszystkiego co w żadnym wypadku i miejscu nie można posiadać, ktoś nie zna angielskiego niech wrzuci w translator:
flick knives (also called ‘switchblades’ or ‘automatic knives’) - where the blade is hidden inside the handle and shoots out when a button is pressed
butterfly knives - where the blade is hidden inside a handle that splits in two around it, like wings; the handles swing around the blade to open or close it
disguised knives, eg where the blade is hidden inside a belt buckle or fake mobile phone
gravity knives
sword-sticks
samurai swords (with some exceptions, including antiques and swords made to traditional methods before 1954)
hand or foot-claws
push daggers
hollow kubotan (cylinder-shaped keychain) holding spikes
shuriken (also known as ‘death stars’ or ‘throwing stars’)
kusari-gama (sickle attached to a rope, cord or wire)
kyoketsu-shoge (hook-knife attached to a rope, cord or wire)
kusari (weight attached to a rope, cord or wire)
zombie knives - these knives are defined as 'any bladed weapon over eight inches in length with a plain cutting edge and sharp pointed end that also has either a serrated cutting edge, more than one hole in the blade, or multiple sharp points like spikes'
machetes
Więc jak wybieracie się o UK to nawet żyletek nie bierzcie bo dopóki nie będą dobrze schowane ale i z konkretnego powodu to macie dość mocno przejebane
Za miesiąc lecę z Polski do Chorwacji.
Chce przewieść trochę leków.
Duloksetyna i mianseryna od psychiatry na receptę. Ale dodatkowo potrzebuje zabrać blister Pregabaliny i MST continus.
Zabieram tylko bagaż podręczny mały plecak.
Może być przypal jeśli wyłożę to legitnie razem z kosmetykami i powiem, że mam leki ze sobą? Ewentualnie może wziąć jakiś kwit od psychiatry że się leczę na depresję itp.
Będą drążyć temat czy raczej nie?
Z MST mogę zrezygnować ale pregabaline raczej muszę zabrać. Jeden blister.
Może być jakiś problem?
Proszę o pomoc.
Lotniska Krk-split
Tak, zalecamy spakowanie leków w bagażu podręcznym. Leki powinny być przewożone w osobnej torbie, najlepiej w oryginalnym opakowaniu. Należy także pamiętać o tym, by zabrać ze sobą recepty oraz zaświadczenie lekarskie
Tylko chciałbym zabrać to co pisałem - prege i mst. Albo samą prege ewentualnie bo raczej z tym mniejszy przypal niż z morfiną - mst continus.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/e/e6cf083c-09fa-4edd-b573-1efd022d8268/luminastil6.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250515%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250515T055702Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=9ed626181f1c093c7f0acd8a9a32295496efc6b95d454514a03f6094d38f4a3e)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/fent400.jpg)
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej
Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/medmjaustralia.jpg)
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów
Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/politie.nl_.jpg)
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych
O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.