Yto pisze :niestety podróż do NL nie wypaliła:( ale może to i dobrze bo mam czas dla moich roślinek a tak to były by skazane na kogoś "obcego". niestety ostatnio zaobserwowałem 2 dość niepokojące rzeczy: 1 z moich 3 krzaków okazał się męskim chociaż nasiona były feminizowane. często się coś takiego zdarza? 2 sprawa tą męską roślinę to od razu zabrałem do innego pokoju żeby przypadkiem nie zapyliła pozostałych i dziś zobaczyłem że siedzą na niej takie drobne robaki jak na zdjęciu [ Grafika zewnętrzna - wgrywaj jako załącznik aby była widoczna bezpośrednio ]. jak się pozbyć tego paskudztwa? co to w ogóle jest? na żeńskich z tego co patrzyłem nigdzie takich robaków nie ma.
teoretycznie na nasionach fem piszą ze 99,9%są dziewczynki(czyli jedna na1000szt-teoretycznie)ale ten nasiona nasionom nie równe bo te99,9%nie uwzględnia tzw hemaforytów(obojniaków)co zdarza sie często w nasionach bo większosc to odmianyF2(F1 są ale kurewsko drogie i trudno dostępne-robią wałki wysyłajac nam niby F1 a tak naprawde dostajemy F2)(ja co rok na out sadze15krzaków z nasion fem-w tym roku rosną same panie(chyba ze sie skurwiel nie ujawnił)ale rok temu miałem 2 facetów:()srednio widze ze jedna na jakies50roslin wyrasta męska-jezeli mowa o moim oucie)!!!a te99.9%to albo chwyt marketingowy-albo faktycznie tak jest jak rośliny maja idealne warunki w fazie weg-od tego w dużym stopniu zalerzy ich płeć)tych robali niestety zbyt dobrze nie widze-ale ja bym zebrał je w kartkę-poszedł z nimi do ogrodniczaka i zapytał o srodek na takie badziewie(umyj rosliny z tych robaków spryskaj woda i przetrzyj liscie szmatką,potem spryskaj rośline odżywką z woda-moze to je potruje) ale zrób jak ci mówiłem z ogrodniczym-jakiś preparat napewno tam mają.A ten facet zapylił ci wszystkie kobietki?Zabiłes go juz?taki pyłek tez mógłby sie "przydać"
ps-w moim boxie jest zawsze4 krzaki non stop i w boxie(zawsze kupuje nasiona femy)przez ok20pokolen czyli około80nasion nigdy facet mi nie wyrósł-ale na out tak jak pisałem wyżej a nasiona tej samej firmy od lat(tylko odmiana na dwór inna)dlatego twierdze ze zalerzy płeć od warunków
Ps2.polecam nasiona firmy WHIE LABEL