Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 408 / 3 / 0
FrozenSynapse pisze:
Bo beta-blokerów się nie łączy bezpośrednio ze stymulantami - może to doprowadzić nawet do śmierci w skrajnym przypadku :nuts:
Fajnie się daje dobre rady, gorzej z ich przestrzeganiem. Pewnego dnia rano wziąłem 10mg, a na wieczór przyjebałem kota - ogromny skok cisnienia, wrażenie że mi zaraz rozerwie łeb, pierdolniecie gorąca i wrażenie ze za chwile umre. Usiadlem, zaczalem gleboko oddychac i liczyc ze nic mi sie nie stanie - mialem farta. Mimo, ze t1/2 propranololu to 5-6h a od wziecia minelo z 12h do czasu przywalenia kota to bylo bardzo niemilo. Piszę tego posta jako przestrogę (i świadectwo swojej głupoty), bo z tymi lekami trzeba naprawdę uważać żeby nie zrobic sobie kuku.
Uwaga! Użytkownik FrozenSynapse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Wzięłam propanolol i swoje leki na noc i jak zamykam oczy mam jakieś dziwne obrazy przed oczami, widzę okropne marionetki i mój mózg sam układa mi w głowie wiersze o tańcach-przebierańcach. Nie wiem czy to kolejny schizofreniczny atak czy naczytałam sie hyperreala i mam placebo.
  • 125 / 2 / 0
żałuję, że tu wcześniej nie zajrzałam, powieliłam głupotę poprzedników i po 40mg propranololu (minęło jakieś 6h) wzięłam 3-4MMC (25mg), masakra! nie mogę wziąć głębszego wdechu, fatalne odczucie, jeszcze jak się naczytałam, że można umrzeć od tego, to panika mi wjechała i się schizuję okrutnie! nigdy więcej, szkoda że dopiero po szkodzie mądrość zawitała do mojej głowy, bezmyślność totalna, można srogo za to zapłacić, więc po raz kolejny BŁAGAM LUDZIE, NIE ŁĄCZCIE W ŻADNYM WYPADKU BETA-BLOKERÓW (tj. PROPRANOLOL) ZE STYMULANTAMI !!
~.~
ciąg dalszy nastąpi.
  • 1709 / 11 / 0
Może coś tam daje ale raczej na pewno nie jest to przyjemne.

Efekty uboczne:
Bradykardia, nasilenie niewydolności serca, niedociśnienie tętnicze, niedociśnienie ortostatyczne, ziębnięcie i sinienie kończyn, zaburzenia krążenia obwodowego, nasilenie bloku serca, nasilenie chromania przestankowego, choroba Raynauda, uczucie oszołomienia, zmiany nastroju, zawroty głowy, koszmary nocne, omamy, psychozy, zaburzenia snu, parestezje, hiperglikemia, hipoglikemia (u noworodków, dzieci, pacjentów w podeszłym wieku, poddawanych hemodializom, leczonych lekami przeciwcukrzycowymi, długotrwale głodzonych lub z przewlekłą chorobą wątroby), zaburzenia czynności przewodu pokarmowego, plamica, trombocytopenia, łysienie, suchość oczu, łuszczycopodobne reakcje skórne, nasilenie łuszczycy, wysypka, skurcz oskrzeli u pacjentów z astmą oskrzelową, zaburzenia widzenia, zmęczenie, zwiększenie miana przeciwciał przeciwjądrowych, wystąpienie lub nasilenie miastenii.

Dawka dobowa wynosi do 320mg. Ja tam nie będę kombinował ale może ktoś się znajdzie odważniejszy/głupszy ;-)
  • 125 / 2 / 0
lek dobry na lęki i objawy nerwicy (nie trzeba czekać długo na efekty, działa doraźnie), nie ma co szarpać się na większe dawki i liczyć na pierdolnięcie, głupota i marnotrawstwo.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2015 przez ksenocyd, łącznie zmieniany 1 raz.
~.~
ciąg dalszy nastąpi.
  • 1709 / 11 / 0
^ łagodzi lęk nawet nieźle ale tylko objawy fizyczne jak drżenie dłoni czy tachykardia, też dobrze ale brakuje mi w tym chilloutu :*)
  • 124 / 1 / 0
kiedy mogę łyknąć po zrobionej od wczoraj dwójce 3mmc?
Ostatnio zmieniony 15 października 2013 przez h3er, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 429 / 36 / 1
Nie łączyć Propranololu (i innych beta-blokerów) ze STYMULANTAMI - GROŹNE DLA ŻYCIA !!

//

Ile godzin po zazyciu (3-mmc/pentedron), mozna bezpiecznie łyknać propranolol ?.
  • 289 / 4 / 0
Jestem na dawce 3x10mg/dzień, według pubmed.gov
that drug half-life (T 1/2), which varies from 11/2-3 hours among individuals is more prolonged in people with relatively low plasma binding.

Natomiast przy stałym stosowaniu:
With continued administration, the avid removal process becomes saturated, extraction ratio falls and propranolol accumulates some 2-fold. Drug T 1/2 is prolonged to 3-6 hours under these conditions
Tak więc jeśli bierzecie Propranolol codziennie już jakiś czas -> unikajcie stimów te 3-6godzin po ostatniej tabletce. Jeśli jecie Propranolol rzadko - wystarczą 2-3godziny.

PS. Wybaczcie za odkopanie, ale odpowiadam na pytania na które sam szukałem odpowiedzi.
  • 22 / / 0
Zbliżają się matury więc chyba warto odkopac ten temat, moze ktoś przypadkiem się dowie o tym fajnym cukierku. Ja też dowiedziałem się niedawno.

Wcześniej ktoś pytał po jakim czasie propanolol zaczyna działać , odpowiadam ze po 15 - do 30 minut po połknięciu. odrazu jest tzw peak i trwa gdzieś z godzinkę, ale czujesz sie lekko drentwy i wzdychasz w sumie jeszcze i 3 godziny po. co do chilloutu to moim zdaniem jak najbardziej można nazwać ten stan lekkim chillem jak się jebniesz na łóżko no ale nie po to jest ten lek żeby go brać i leżeć na kanapie.
//mowie o dawce 10mg czyli jednej tabletce.
Uwaga! Użytkownik durbanpoison nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.