leiche pisze: Fluoksetyna jest lekiem psychiatrycznym, inhibitorem wychwytu zwrotnego serotoniny, o czym na pewno wiesz. Stosowana jest w depresji, ale też w depresji lękowej z lękiem uogólnionym albo napadowym. Beta-blokery natomiast są lekami stosowanymi w kardiologii, a w terapii przeciwlękowej stosuje się je objawowo, dla zwalczenia typowych objawów kardiologicznych (dawniej mówiło się o czymś takim jak "nerwica serca", nie wiem, czy ten termin jeszcze funkcjonuje). dcm pytał o zbicie konkretnych fizjologicznych reakcji na THC, nie miało to nic wspólnego z zaburzeniami lękowymi i deprechą. W tym przypadku chodziło o zastosowanie doraźne, żeby uspokoić serce. Prozac ma się do podragowej tachykardii mniej więcej tak jak leki przeciwko nadkwasocie do depresji.
To było subiektywne zdanie dotyczące leków i jarania trawy.
Nie truj się.
Nie ma sensu.
Zostaniesz lekomanem.
Ja kiedyś jarałem i brałem prozac.. to znaczy polską odmianę prozaku.
Fajnie było.
Jednak nie ma sensu.
Jeśli chodzi już o specyfiki, które pomogą naszemu forumowemu koledze w paleniu marihuany.. ta.. to polecam walerianę bo jeśli chodzi o propranolol to już bardziej tachykardia napadowa.
Pozdrawiam
From ass to face pisze: Ostatnio przeczytałem we "Wproście", że to gówno nadaje się do ćpania.
From ass to face pisze: Jeśli chodzi już o specyfiki, które pomogą naszemu forumowemu koledze w paleniu marihuany.. ta.. to polecam walerianę bo jeśli chodzi o propranolol to już bardziej tachykardia napadowa.
Dobra, myślę, że w temacie propranololu odpowiedziałam już wyczerpująco, więc umywam ręce.
A co do waleriany.. to polecam nervomix- on ma tam jeszcze inne badziewia. W większych niż poleca farmaceuta ilościach powinno stykać na zbyt dużą paranoję i tachykardię.
Btw. Wiesz może co jest powodem tego, że występuje u mnie takie zjawisko? Pewnie uczulenie na jeden ze składników [ dla ciekawostki - po jaraniu spice golda miałem to samo :-D ], czy jest opcja, że to mi przejdzie?
Dziękuję z góry, Leiche.
PrezesSkt pisze: Biorę to od kilku miesiecy i nie zauważyłem żeby działało to przeciw lękowo . Organizm szybciej się męczy bo serce biję wolniej podczas wysiłku tym samym spada nasza wydolność. Więcej można przeczytać o tym na wikipedi.
to maż nieźle zrytą bańkę, że już musisz łykać codziennie takie gówno
masz za swoje wpierdalanie dxmu cipacza i metkata hahahaha
i co warto było wpierdalać ten syf w hurtowych ilościach?
nie zdziwię się ze napiszesz iż warto w końcu lubiłeś te fazy po kaszlakach
zaraza
dcm pisze: Jutro udam się po ten atenolol do apteki. Mam nadzieję, że pomoże, bo to, co się ze mną dzieje podczas lekkiego "przejarania" [tak, wyznaczam sobie limit] jest bardzo nieciekawe.
Btw. Wiesz może co jest powodem tego, że występuje u mnie takie zjawisko? Pewnie uczulenie na jeden ze składników thc [dla ciekawostki - po jaraniu golda miałem to samo ], czy jest opcja, że to mi przejdzie?
Powodem na pewno nie jest "uczulenie". Po prostu, niektórzy mają predyspozycje do takich reakcji. W najgorszym wypadku możesz też mieć taką małą kosmetyczną niedyspozycję serca, czyli "wypadanie płatka zastawki mitralnej". To nie jest groźne, ale skutkuje różnymi tego typu sensacjami.
leiche pisze: Powodem na pewno nie jest "uczulenie". Po prostu, niektórzy mają predyspozycje do takich reakcji. W najgorszym wypadku możesz też mieć taką małą kosmetyczną niedyspozycję serca, czyli "wypadanie płatka zastawki mitralnej". To nie jest groźne, ale skutkuje różnymi tego typu sensacjami.
A co do kołatania serca- chyba każdy tego doświadczył kto pali.
Myślę jednak, że ma to podłoże bardziej psychiczne niż fizyczne- na pytanie musisz odpowiedzieć sobie przed sobą. Jeśli jesteś paranoikiem to takie akcje mogą mieć miejsce bardzo często.
Jeśli chodzi o niedomykalność zastawki mitralnej to chyba nie powinno być problemu? Gorzej z aortalną, prawda?
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/9/96dec42d-9362-4a1d-9a1f-5ebb1346c09d/kratom.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250428%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250428T050202Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=79bde885de8dff6cd18145371b2da23b29c08b4885071e834ee05757a148e80e)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jrt-treated-cortical-neuron.jpg)
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/profesor.jpg)
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku
Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.