Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BlessJah »
Halik pisze:
lol, jaki zwiazek z psychodelikami ma herbata?
Przeczytaj sobie ''LSD. Moje Trudne Dziecko'' A. Hofmann'a, tam znajdziesz definicję psychodelików (dawniej: fantastików), herbata się do nich zalicza. I kiedy pije się DOBRĄ herbatę wyraźnie to czuć.
Uwaga! Użytkownik BlessJah nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Kurwik pisze:
Słuchać jogurta. Zdrowy jest, zwłaszcza ten naturalny. I ma rację.

Angielska wiki:

Tak kurwik wszystkim chce się czytać po angielsku i go znają, aby z nudów poczytać...
Streść w skrócie
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Działanie tujonu to ściema, wszyscy w nią wierzą bo przez lata obrosło to już legendą, naukowcy badali, badali i nie zauważyli, żeby tujon cokolwiek dawał. Jeśli już absynt działa inaczej niż zwykły alkohol to tujon nie ma tu nic do rzeczy.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 59 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: yuppy »
Kurwik pisze:
Jeśli już absynt działa inaczej niż zwykły alkohol to tujon nie ma tu nic do rzeczy.
A co ma? Placebo?
To nie moje są słowa...
<><><>><<><><><><>
Mogłem być kałem albo kosmosem...
>>>>>>>>>>>>>>
mr. don igrkupe we własnej osobie !!!
  • 762 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Magicien »
[quote="BlessJah"]herbata również jest narkotykiem z grupy PSYCHODELIKÓW (dawniej]
na moje ściema, jak z tujonem.
herbata zawiera teinę, która wedle jednych badań jest tożsama i to bardzo z kofeiną, a wedle innych jest zwyczajnie od niej mocniejsza.
gdzie tu psychodeliczne działanie?
może umysł otwiera? wrota percepcji kurwa?
jak się nafuram, to też mam wrażenie, że mi się umysł otworzył.
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2007 przez Magicien, łącznie zmieniany 1 raz.
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 14 / / 0
Demoon pisze:
może umysł otwiera? wrota percepcji kurwa?
Pewnie, kurwa, tak.
Przynajmniej mój.
Uwaga! Użytkownik BlessJah nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 370 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Halik »
BlessJah pisze:
Halik pisze:
lol, jaki zwiazek z psychodelikami ma herbata?
Przeczytaj sobie ''LSD. Moje Trudne Dziecko'' A. Hofmann'a, tam znajdziesz definicję psychodelików (dawniej]

czytalem, zia. chociaz herbate utozsamiam raczej ze stymulantami, i jak juz deemoon napisal, nie widze zwiazku.
Na własnej stypie można robić już tylko jedno.
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
  • 14 / / 0
Jeżeli czytałeś, to zapewne wiesz, że według ''starego'' podziału herbata była zaliczana do FANTASTIKÓW, dziś mówi się już o PSYCHODELIKACH. Nie ja to wymyśliłem, jeżeli chcesz polemizować z nauką to proszę bardzo, ja się do tego nie zabieram, ponieważ nie jestem naukowcem. Przeczytałem, przyjąłem do wiadomości, empirycznie potwierdziłem. Tyle.
  • 160 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: dysocjat »
m nie ma w opium zaraz wam wyjasnie
Pobrane z wikipedjahttp://pl.wikipedia.org/wiki/DXM Najwazniejsze Pogrubione na czarno

dekstrometorfan jest prawoskrętnym izomerem lewometorfanu - agonisty receptorów opioidowych, sam nie wykazuje działania przeciwbólowego. Jest metabolizowany w wątrobie przez dwa enzymy: głównie CYP2D6 poprzez O-demetylację do dekstrorfanu (DXO).

Lewometorfan (eter metylowy leworfanolu), C18H25NO - jest syntetycznym środkiem przeciwbólowym działającym agonistycznie na receptory opioidowe (działanie około dwa razy słabsze od morfiny). Czyli nie słabe Przetwarzane DXM w naszej watrobie na chlopski rozum jest to ta substancja tyle ze zmieniona poprzez odwrocenie polaczen na tym obrazku czyli to polaczenia miedzy atomami sie zmienaja jakos i moim zdaniem pewnie sprawja to ze ten lewometofran staje sie slabsza substancja zeby mogli to sprzedawac w aptece

intreseujaca jest tez ta substancja ktora az mnie przeraza skutecznoscią działania :O
Leworfanol, C17H23NO - opioid, lewoskrętny komponent racemorfanu. Wykazuje silne działanie przeciwbólowe. Jest od 6 do 8 razy silniejszym opioidem od morfiny i prawie 3 razy od heroiny. Średnia całkowicie znieczulająca dawka substancji wynosi 3 mg przy podaniu doustnym (równe 60-70 mg siarczanu morfiny) i 1,5 mg przy podaniu dożylnym (równe 10-15 mg siarczanu morfiny). 1.5 MG :O LEWORFANOL chyba nazwali to tak bo zabija jak strrzal z rewolweru tak mi sie skojarzylo jakos hahaha ale tox ku*** co To Ci lekarze nie wymysla[b

I TERAZ NAJROSZE TE WSZYSTKIE 3 SUBSTANCJE SPOJRZCIE NA BUDOWE ICH MAJA PRAWIE TAKA SAMA WIEKRZOSC !!!!!!!! AAAAAAAAAAAAA!!!! CO MY BIERZEMY ZASTANOWCIE SIE O MATKO !!!!!!!!!!!!!!! TO NARKOTYK PRZYSZLOSCI KIEDYS WSZYSCY BEDA JEDLI LEWORFANOL BO WYMYSLA SPOSOB NA JEGO OTRZYMANIE Z Acodinu ..... DOBRZE BY BYLO JAKBY WYDZIELAL SIE PRZY WYPICIU SOKU Z GRAPEFRUITA NAZWA REWOLFANOL KOJARZYC SIE MOZE ROWNIEZ Z REWOL I FAN ZABAWA OGOLNIE DOBRANOC

RESZTA LINKOW DO INFROMACJI http://pl.wikipedia.org/wiki/Leworfanol
[b]!!!!!!!!!!!!!JESTEM DYSOCJAT NIE DYSOCJANT TO RÓŻNICA !!!!!!!!!!! :|[/b]

[]------[][]    
     |_0 _|
        /       
      _/\_
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.