Realność snów 9/10
Jakość snu: ciężko powiedzieć bo z jednej strony spalem 16 godzin ale obudzilem się tak zszokowany koszmarami ze pewnie nie jestem w stanie zrobić nic
Niezle gowno jak na neuroleptyk
Proszę o scalenie
I jak działa z kodą? Bo ten temat jest trochę bezużyteczny skoro większość wpisów to przećpani debile, którzy pomylili ten lek z prometazyną xD.
No offence.
Po to dostałeś promazynę do bupropionu, żebyś mógł właśnie wieczorem zasnąć, bo inaczej mogłoby być ciężko. Co do wzajemnych interakcji, nie powinieneś jedynie szaleć z dawką bupropionu, ponieważ promazyna zwiększa toksyczność tego związku i w skrajnych przypadkach może dojść do napadów padaczki. Generalnie jest to bezpieczne połączenie.
Jeśli chodzi o długofalowe działanie promazyny, po kilku latach możesz zacząć odczuwać objawy pozapiramidowe, których ja dorobiłem się po czterech latach leczenia głupiej bezsenności na przemian promazyną i kwetiapiną (parkinsonizm), bo taka jest prawda, że neuroleptyki ryją beret. To wcale nie są bezpieczne leki, chyba że stosowane krótkoterminowo. Promazyna tak w ogóle ma większą tendencję od kwetiapiny do wywoływania takich paskudnych objawów. Będziesz ją wtedy musiał koniecznie odstawić i wszystko powinno wrócić do normy.
23 maja 2023deoodeoo pisze: Czy 200 może zmuliic w ciągu dnia? Odkładać bo za mocno a nie mam schizofreni tylko. Nasennie
Ja chyba biorę promazyne taka czerwona
Tak wygląda najczęściej używany Promazin Jelfa 100 mg Jeżeli już bierzesz 200 mg to dlaczego pytasz w tym i temacie perazyny, czy taka dawka muli w dzień? Promazyna to taki sam zamulacz jak kwetiapina, tylko 200 mg promazyny = ok. 275 mg kwetiapiny i do tego ma mniej więcej 2x dłuższy czas rozpadu, więc jest to trochę większy kaliber.
Promazyna głównie mocno zamula. Kwetiapina tak samo, ale ma silniejsze właściwości przeciwpsychotyczne i nawet jakieś przeciwdepresyjne. Perazyna natomiast bardzo słabo "zamula"/uspokaja i działa przede wszystkim przyciwpsychotycznie, więc nie nadaje się do stosowania nasennego, tym bardziej że celujesz w dawki rzędu 200 mg. Siła działania leków wygląda następująco:
promazyna>kwetiapina>perazyna
Ludzie chwalą sobie lewomepromazynę (Tisercin) jako dobry usypiacz. Może spróbuj z tym lekiem.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.