uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: klev »
6
  • 34 / / 0
7
  • 34 / / 0
8
  • 34 / / 0
9
  • 34 / / 0
10
  • 34 / / 0
11
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
1) ta szyba jest nic nie warta

2) ta rura tez jest nic nie warta
  • 34 / / 0
Ziolo pisze:
1) ta szyba jest nic nie warta

2) ta rura tez jest nic nie warta
toś mi pomógł......... mówiąc szyba masz na myśli brytwanne czy tą plexe ? A dlaczego jedno i drugie nic nie warte ??
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
bo :

1) jest odstep od szyby a brytwanki, a nie powinno
2) otwór w brytwance jest za mały, wręcz minimalny
3) jest przestrzen miedzy wentylatowem a rurą
4) w brytwance powinien byc jeszcze otwor na wentylator wtłaczajacy
5) szyba powinna byc 2 "warstwowa"

ot, dlaczego, moze sie starałes, ale twoje starania są nic nie warte.
  • 34 / / 0
Zioło: Widze ze nie czytałeś tego maiula który jest wcześniej....... wiec Ci go skopiuje dla ułatwienia :)
Co do przestrzeni między brytwanną a odbłyśnmikiem to przecież musi być jakieś bo musi być przepływ powietrze przez lampe.... to tak jak byś wciągał powietrze przez słomke i nie zostawił otworu na końcu tylko zatkał palcem - to dopiero by nie miało sensu. Poczytaj podspodem:

Więc widz że sie zainteresowali specjaliści :)

Po krutce opisze moją szafe - wymiar 50x50x150 czyli 0,24 metra. Niestety zdięcia wrzuce w jednym do kazdego posta bo nie umiem wiecej na raz.....

a teraz zmiany jakie są zrobione po zrobieniu zdięć:

1. są dwa wiatraki 120mm (jeden wyciąga powietrze z lampy a drugi z boxa) do tego co jest na fotkakch szczelnie przymocowałem tą róre aluminiową i powiększyłem otwór w odbłyśniku na jakieś 80mm i przymocowałem do niego szczelnie drugi koniec róry aluminiowej - coś na wzór cool tube.
2. Pod lampą jest przyklejona na przeźroczysty silikon ta brytwanna którą sfotografowałem jeszcze przed sklejeniem.( niema juz tej pleksy) Od strony gwintu zarówki ma przerwe jakiś 1cm zeby wciągało tendy powietrze. od strony końca zarówki jest bez szpary i od tej strony jest dzióra w odbłyśniku (nie widac jej na fotce, jakoś tak sie światło odbiło). Więc powietrze przelatuje przez środek lampy i jest wyciągane przez róre i jeden wentylatorek 120mm.
3. Na suficie zamontowałem drugi wentylator (na fotkach go niema)

Szafa jest szczelna bo musiałem ją uszczelnić ze względu na światło.....

Chłopaki - przeanalizujcie moje błędy i doradźcie co z tą temperaturą... dodam ze cała lampa sie nagrzewa mocno mimo ze ciepłe powietrze jest wyciągane.. moze od tego jest ta temperatura ?

podspodem zamieszczam fotki

Jeszcze raz dzieki i pomocy (szkoda ze forum haszysz.com nie dziala bo link by działal z fotkami)
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?

Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.

Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.