Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 44 / 9 / 0
Generalnie ja po pregabalinie przez pewien czas zacząłem sporo tyć i robić się okrągły na twarzy bo generalnie jestem dosyć standardowej postury ciała, aczkolwiek po zejściu z niej calkowicie apetyt wrócił mi taki jak normalnie, a brzuchol wraz z treningiem straciłem a mialem sporawy :D
  • 381 / 119 / 0
25 czerwca 2024calonex pisze:
a w ogóle działanie przeciwlękowe jest dla mnie zastanawiające, niby jest, ale wysłowić się po tym nie da i nic się nie pamięta.
Taka przeciwlękowa, ale nie jestem po tym do ludzi.
gdzie sens?
W dawce.
  • 8 / / 0
Mam pytanie , jeśli mikrodawkuje aktualnie amanite, która działa na receptory GABA jak nasza kochana prega to czy będzie miało jakieś większe skutki jeśli zarzucę przy weekendzie dawkę pregabaliny 300+ ?
  • 1299 / 258 / 0
hej czy jak ktoś z Was kiedyś przestał brać pregabaline to zauważył np. mniejsze spuchnięcie na twarzy?
oczywiście
spuchłeś tez od niej raczej na pewno tudzież
a w ogóle działanie przeciwlękowe jest dla mnie zastanawiające,
🤔
ciekawie to brzmi
czyli jest, ale?...
niby jest, ale wysłowić się po tym nie da
bo za dużo chcesz powiedzieć naraz może, coś jakby alkoholowy bełkot (ale po alko jest gorzej/inaczej if u noł łat aj min)
może bierzesz złą dawkę (za dużą?)
i nic się nie pamięta.
siada lekko pamięć krótkotrwała
suplementy mogą sporo pomóc
gdzie sens?
w większości przypadków jest prospołeczna, ale tylko statystycznie
25 czerwca 2024Kratos1 pisze:
1.Czy warto używać Pregabaliny na GAD biorąc doraźnie Benzodiazepiny?
możesz mieć gad właśnie, bo bierzesz benzo nieregularnie %-D (wg mnie 👉 przyczyna zmienia się ze skutkiem miejscami, błędne koło, nałogi, mistyfikacje, brak kolejnej dawki...)
oczywiście nie polecam brac benzo w ogóle, ale jak musisz
trochę pregaby też możesz połączyć, czyli TAK
2.Czy Pregabalinę można łączyć z innym lekiem przeciwpadaczkowym czyli Karbamazepiną, ponieważ używam ją jako stabilizatora a potrzebuję też leku na GAD?
tak
spróbuj samej pregaby
jak jest mniej chemii to jest mniej chemii
3. I jeszcze pozornie proste pytanie ale pytam bo zdania są podzielone czyli czy Pregabalina uzależnia?
nie da się powiedzieć tak lub nie
tak jak palenie zabija... to nie jest natychmiastowy zgon %-D

uzależnienie od pregabaliny powstaje powoli i nie jest jakieś potężne (ale może wystąpić)
zależy od człowieka, dawki...
Spoiler:
  • 1 / 1 / 0
hej czy jak ktoś z Was kiedyś przestał brać pregabaline to zauważył np. mniejsze spuchnięcie na twarzy?
a w ogóle działanie przeciwlękowe jest dla mnie zastanawiające, niby jest, ale wysłowić się po tym nie da i nic się nie pamięta.
gdzie sens?
Hej, nie zauważyłam takich objawów. Jeżeli obrzęk był dosyć widoczny i długo się utrzmywał i było to po pregabalinie, to masz na nią po prostu nadwrażliwość. W takim wypadku producent leku pisze, aby przerwać stosowanie. Wszystko zależy od dawki, na początku człowiek może czuć się ''pijany'', ale z czasem stosowania powinno to minąć. Jeżeli czujesz, że lek powoduje więcej skutków ubocznych niż korzyści to należy go odstawić.
  • 361 / 38 / 0
Praga mocno wodę ciągnie, jakby jakiś metanabol słaby brał. Po zaprzestaniu woda schodzi.
  • 66 / 8 / 0
Dawka też robi swoje. Jak jak brałem 150 mg to bardziej przytyłem bardziej wzmożonego apetytu niż od retencji wody. Ale też to ciężko nazwać stricte przytyciem. Gdybym nie dowiedział się o tym skutku to nawet bym nie zauważył zmian. Naturalnie mam szybki metabolizm.

Ale teraz robię detox od kody i jestem na 600 mg to jeszcze chwila i guziki od koszul będą rykoszetować. Na buzi nie widać, brzuch tak. Na szczęście w moim przypadku retencja szybko się pojawia i szybko mija po zmniejszeniu dawki. Nie jest to długotrwały efekt uboczny

Scalono ~ Atro

Proszę o scalenie.

Samo tycie po predze nie jest takie złe jeśli apetyt zaspokajasz zdrową żywnością- a to trudne kiedy non stop latasz z językiem na wierzchu.

Ale pamiętam apetyt jaki mi się pojawił po miksie z piwem, który dodatkowo nasiliła koda. Obłęd. Z KFC to wyjść nie mogłem.
Uwaga! Użytkownik 20fajekzfiltrem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 361 / 38 / 0
Co można dodać do pręgi żeby tak nie uposledzala funkcji poznawczych? To mi się właśnie w niej nie podoba, że tak mocno spowalnia mózg. Phenibut za to działa jak booster funkcji poznawczych, ale dwa dni i czuć wypłukanie z dopaminy.
  • 44 / 9 / 0
Jakich dawek używasz na codzień?
  • 2698 / 572 / 0
Też miałem ten problem i niestety, ale nic na to nie pomagało z ziół ani nootropów. To znaczy może i pomagało, ale w tak nieznacznym stopniu, że wciąż czułem się mocno upośledzony. Pomogła redukcja dawki z 300 do 150mg.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.