Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 40 / 4 / 0
Jesli mam kapsulki po 150mg a chcialabym wziac jedna i pol to jest jakas opcja zeby to zrobic? Wysypujecie kapsulke czy cos? Mozna tak wgl?
  • 88 / 7 / 0
@up normalnie otwierasz kapsułe, wysypujesz proch i go dzielisz. możesz to na luzie rozpuścić w wodzie czy też wziąć sniffem wiele osób tak robi nawet bez potrzeby otwierania kapsułki
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 81 / 4 / 0
Czy miał ktoś z was nasilenie lęku po pregabalinie? Wraz ze wzrostem dawki?
  • 2803 / 361 / 0
24 lutego 2024Xanny777 pisze:
@up normalnie otwierasz kapsułe, wysypujesz proch i go dzielisz. możesz to na luzie rozpuścić w wodzie czy też wziąć sniffem wiele osób tak robi nawet bez potrzeby otwierania kapsułki
I jak próbowałeś wysypac proszek z kapsułki z pregaba zmieszać z woda wypic i dzislalo nie wiem lepiej szybciej ?
  • 674 / 304 / 0
Pregabaline biorę od 3 lat. Moja obecna dawka to 2 x 150 mg, zaczynałem od 75 mg, a maksymalnie brałem 450 mg na dobę. Nigdy nie brałem leków dla rozrywki czy naćpania się. Zawsze szukałem i będę szukał złotego środka na moje dolegliwości. Od kilku dni testuje nowy sposób przyjmowania pregabaliny. Zamiast brać rano 150 i wieczorem 150 i połykać kapsuły.. Wybrałem opcję, że biorę tylko raz dziennie, w południe 300 mg i kapsułki rozgryzam.. efekt jest znakomity.. ponieważ rano nie wstaję pijany, a dawka 300 mg w południe rozgryziona (działa dosyć szybko) pomaga mi do nocy, łatwiej zasypiam oprócz tego i czuję się bardziej wyspany następnego dnia. Tego sniffa nie polecam. Pregabalina to nie amfa czy koks, przez nos się tak nie wchłania; to marnowanie towaru tzn. leku.
@patriko88
Tak kolego. Wiele osób tego doświadczyło. Co innego jest Leczyć się a co innego jest ćpać. Dawkowanie leku, leczenie, zaczyna się od minimalnej dawki. Dawki się zwiększa jeżeli jest taka potrzeba. Lęki się pojawiają kiedy dawkę zwiększasz bo organizm dostaję szoku, to coś nowego jest dla niego. Organizm się musi przyzwyczaić do tego, więc na początku mogą pojawić się jakieś uboki. Pregabalina nie działa od tak od pierwszego razu, dnia. Ten lek należy przyjmować codziennie, w tej samej dawce przez minimum 2 tygodnie. Wtedy dopiero możemy ocenić jego profil oraz skuteczność działania.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 40 / 4 / 0
Jest jakas dawka u was przy ktorej wiecie ze na pewno tego dnia nie dostaniecie ataku paniki?

Ja biore 150 rano i zazwyczaj dziala tak ze caly dzien czuje sie dobrze a wczoraj nagle z dupy dostalam ataku paniki. Zastanawiam sie nad zwiekszeniem dawki do 300 w dni w ktore wiem ze musze sie czuć dobrze albo jak czuje ze jest mi gorzej. Biore tylko leczniczo na lek uogolniony.
  • 88 / 7 / 0
@sclero2014 nie zauważyłem znacznych różnic a biorę tak często bo lubię smak leków %-D jedyne różnice jakie zauważyłem to że biorąc pod język na mnie działa gorzej a sniffem dużo mocniej i szybciej względem połknięcia kapsułki jednak rzadko tak biorę ponieważ także działa trochę krócej co na dłuższą metę wiąże się ze wzrostem dawek oraz co za tym idzie wystąpieniem zjawiska tolerancji na te wyższe dawki a ja chcę się tym leczyć
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Czy jeśli 24 godziny temu brałem ostatnią dawkę 150 mg pregabaliny, może wystąpić jakiś problem biorąc tramadol w dawce 400 mg? Czy jednak spędzę milo czas?
  • 5774 / 1181 / 43
Będzie dobrze.
Powyżej 400mg już robi się niebezpiecznie.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1298 / 258 / 0
25 lutego 2024dissapoinx pisze:
Jest jakas dawka u was przy ktorej wiecie ze na pewno tego dnia nie dostaniecie ataku paniki?

Ja biore 150 rano i zazwyczaj dziala tak ze caly dzien czuje sie dobrze a wczoraj nagle z dupy dostalam ataku paniki. Zastanawiam sie nad zwiekszeniem dawki do 300 w dni w ktore wiem ze musze sie czuć dobrze albo jak czuje ze jest mi gorzej. Biore tylko leczniczo na lek uogolniony.
a bierzesz cos jeszcze oprocz pregabaliny?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."