Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5774 / 1181 / 43
Na pewno nie zaszkodzi. Ja biorę co kilka dni 300mg, i jest zajebiście.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 444 / 30 / 0
Też rownież muszę pochwalić ten lek, ktory pomaga mi zejść z klonazepamu.
Długa to historia ale w ciągu 2 miesięcy zredukowałem dawkę na poł mg 24-50 h , robiąc dni zerowe.
Kazałem rodzinnemu, ktory nie znał się na redukcji klonazepamu, wydrukować recepty na Relanium 5 , Estazolam 2 mg ( straszna bezsenność), muszę też przyznać, że robiłem odstawkę na sucho. Nieumiejętne stosowanie tego leku ( pregabaliny) mogło powodować objawy odstawienne od klonazepamu. Wczoraj ok. 22 wziąłem od razu 150 mg i dzisiaj postanowiłem zrobić kolejny " dzień zerowy" od klonazepamu, co bardzo mnie zdziwiło.
Bezsenność zniosę, najbardziej doskwierały mi bardzo silne objawy z bolem głowy i zawrotami, jakbym był pijany.
Po wzięciu pregabaliny, nieco się poprawiło. Jutro, tzn dzisiaj wykupię relanium 5 i chyba zejdę z tych " okruchow" klona, jeśli objawy odstawienne będą znośne. Nie ma sensu, abym się tak katował.
Lek jest naprawdę dobry, jeśli nie stosuje się go w celach rekreacyjnych. A co do libido... Przejdzie, gdy odstawię w czasie pregabalinę. Koszt znikomy, za 2 op 75 mg zapłaciłem tylko 50 zł. Polecam :)
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 444 / 30 / 0
23 lutego 2018sidik pisze:
[mention]Thermoc[/mention] na odstawke benzodiazepin, znacznie ulatwia. jak chcesz sie uwalic to lepiej zadziala fenibut, bo poza blokada kanalow waponiowych (jak pregabalina) jest jeszcze agonista gaba-b i cos gmera przy dopaminie. pregabaline traktowalbym raczej jako lek.
I tu się z Tobą zgodzę :)
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
09 marca 2018Thomas12 pisze:
Też rownież muszę pochwalić ten lek, ktory pomaga mi zejść z klonazepamu.
Długa to historia ale w ciągu 2 miesięcy zredukowałem dawkę na poł mg 24-50 h , robiąc dni zerowe.
Kazałem rodzinnemu, ktory nie znał się na redukcji klonazepamu, wydrukować recepty na Relanium 5 , Estazolam 2 mg ( straszna bezsenność), muszę też przyznać, że robiłem odstawkę na sucho. Nieumiejętne stosowanie tego leku ( pregabaliny) mogło powodować objawy odstawienne od klonazepamu. Wczoraj ok. 22 wziąłem od razu 150 mg i dzisiaj postanowiłem zrobić kolejny " dzień zerowy" od klonazepamu, co bardzo mnie zdziwiło.
Bezsenność zniosę, najbardziej doskwierały mi bardzo silne objawy z bolem głowy i zawrotami, jakbym był pijany.
Po wzięciu pregabaliny, nieco się poprawiło. Jutro, tzn dzisiaj wykupię relanium 5 i chyba zejdę z tych " okruchow" klona, jeśli objawy odstawienne będą znośne. Nie ma sensu, abym się tak katował.
Lek jest naprawdę dobry, jeśli nie stosuje się go w celach rekreacyjnych. A co do libido... Przejdzie, gdy odstawię w czasie pregabalinę. Koszt znikomy, za 2 op 75 mg zapłaciłem tylko 50 zł. Polecam :)
Na sen weź sobie lepiej jakiś neuroleptyk np. chlorprotixen.
  • 585 / 62 / 0
Nieprzeczytany post autor: sidik »
nie no lepsze na odstawce od benzo inne benzo %-D wiadomo ze pomoze. polecam mianseryne zamiast neuroleptykow.
  • 702 / 58 / 0
nooo neuroleptyki czesto zamulają, ale nie są bezpośrednio ukierunkowane na sen.
mianseryna ewidentnie przejawia bezpośredni efekt nasenny.
dodatkowo czesto oglaszany jako neuroleptyk nasenny - tisercin to daje takie ogolne przyjebanie zyciowe, ze szok.
a chlorprothixen to antydepresyjny neuroleptyk, wg mnie odwrotnosc tisercinu.
  • 444 / 30 / 0
Rodzinny jest przeciwnikiem mianseryny ( nie wiem dlaczego), stwierdził, że skoro nie mam depresji, mianseryna jest mi niepotrzebne. Wykupiłem Relanium 5, Estazolam 2 i ok 15 zarzuciłem 10 mg diazepamu. Rano wziąłem 150 mg pregabaliny i objawy odstawienne mineły. Znajoma koleżanka, ktora pracuje w aptece, gdzie zawsze brałem klony, powiedziała, że " po znajomości" pregabaline sandoz 75 mg bd sprzedawać mi w cenie 18 zł za opakowanie :)
Od dzisiaj robię odstawkę klona na 28 dni. Redukcja przebiegła stopniowo, dlatego myślę, że ta odstawka przejdzie pozytywnie. A z Relanium zejdę z palcem w 4 literach, jak pokonam klona. Mam też świadomość, że Relanium 5, może działać na zasadzie placebo, ale ma długi okres połtrwania.
Estazolam też działa jakby chciało a nie mogło.
Już jest lepiej, objawy odstawienne minęły, ale " strzeżonego Pan Bog strzeże"
Jest jedna sprawa ktora bardzo mnie nurtuje ale pozytywnie: odrzuca mnie od alkoholu, mimo, że piję " raz na ruski rok".
Teraz trzeba iść na żywioł i odstawić resztki klona ;)
  • 2115 / 629 / 0
Dziś dowiedziałam się o śmierci przyjaciela i potrzebowałam się znokautować. Jestem dodatkowo na czwartym dniu bez opio i leczę rękę, na której zrobiło się jakieś gówno, ale nie ropień - nie ma temperatury. Tak to jest, jak robi się strzał na szybko i nie tą metodą. Ale nie o tym chciałam napisać. Przy mojej b. wysokiej tolerancji na benzo (6 mg klonazepamu przed wyjściem rano na zajęcia nie jest dla mnie odczuwalne za bardzo) po tej informacji wzięłam jeszcze 4 mg klonazepamu i wzięłam listek pregabaliny (7x150 o ile się nie mylę) i mam rozjebany nieco błędnik, ale udało mi się znokautować na cztery ponad godziny mimo dzwoniących telefonów, rozmawiam nieco jak na DXM - kto doświadczył, to wie o co chodzi - i podobnie z poruszaniem się. Ale nie ma "fazy", wizuali, może dlatego że z pregabaliną mam już doświadczenie podczas jednej z prób wychodzenia z opio. I tak, likwiduje rowerki, zwiotcza mięśnie bardziej niż baklofen.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 1425 / 80 / 0
09 marca 2018Jamedris pisze:
zwiotcza mięśnie bardziej niż baklofen.
heheh troche przesadzone stwierdzenie, ale w takiej dawce co przyjęłaś to wszystko mozliwe heh
  • 2115 / 629 / 0
Na baklo chodziłam na zajęcia i normalnie funkcjonowałam, tu - łapię się ścian żeby dojść do kuchni po wodę. ;) Dosłownie jak po MXE (fuj, kurwa) albo DXM (też fuj, ble). Na zajęcia na studiach biorę ok. 450 pregaby i czasem włącza się tryb robo, więc myślę że obetnę teraz dawkę do 300/dziennie, zwłaszcza że póki co w aptece mieli pół opakowania i po cztery blistry muszę jeszcze iść z odpisem. ;-)

Tolperyzon na rowerki również pomaga, można iv, testowałam jako pierwsza kiedyś...
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
ODPOWIEDZ
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.