Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Przeniesiono do wątku ogólnego — CATCHaFALL
Jedyna opcja to redukcja dawek z 300 do 150 później 75 i koniec taka redukcja powinna zająć ci trzy tygodnie po tygodniu mniejsza i mniejsza dawka.
Jak lekarz podniósł ci dawkę do 450 a objawy jakie cię męczą występują dalej to nie wina pregabaliny ja na odstawce nie miałem nic podobnego, problem leży gdzieś indziej, poza tym pregabalina z reguły niczego nie leczy tylko maskuje objawy kiedy się ją bierze po zaprzestaniu wszystko wraca z odbicia.
Nudności, wymioty, biegunka to problem z układem trawienia, co jesz na co dzień ? Ile posiłków wartościowych, czy są to fast food lody ciasteczka ? Czy pełno wartościowe posiłki ? Ile ważysz jak masz nie dowage to jedz musisz przytyć i uzupełniać witaminy z Grb, minerały, magnez, sód, potas, wapno.
Generalnie to co odpisujesz to typowe objawy uzależnienia fizycznego mogą potrwać 2/3 tygodnie aż w końcu znikną same o ile nie wrócisz do pregabaliny.
Tak jak pisałem odstawiaj ją powoli redukuj dawki co tydzień, ale nawet przy takim schemacie nie ominie cię tzw skręt objawy uzależnienia, bezsenność to około 2 tygodnie do miesiąca, depresja może się ciągnąć bez odpowiedniej diety i trybu życia.
Na tę wymioty i brak chęci na jedzenie idź czym prędzej do lekarza i niech zrobi ci kompleksowe badania czy wszystko jest okey bo to nie jest normalne.
16 lipca 2022Migomat pisze: Ja obstawiam pregabaline 14 czerwca braną około 5 lat w różnych dawkach na początku 150mg później były wysoki do grama rok temu leciałem głowie na 300mg, ostatni rok to dawka 150mg i odstawiłem ją bez trudnu.
Jedyna opcja to redukcja dawek z 300 do 150 później 75 i koniec taka redukcja powinna zająć ci trzy tygodnie po tygodniu mniejsza i mniejsza dawka.
Jak lekarz podniósł ci dawkę do 450 a objawy jakie cię męczą występują dalej to nie wina pregabaliny ja na odstawce nie miałem nic podobnego, problem leży gdzieś indziej, poza tym pregabalina z reguły niczego nie leczy tylko maskuje objawy kiedy się ją bierze po zaprzestaniu wszystko wraca z odbicia.
Nudności, wymioty, biegunka to problem z układem trawienia, co jesz na co dzień ? Ile posiłków wartościowych, czy są to fast food lody ciasteczka ? Czy pełno wartościowe posiłki ? Ile ważysz jak masz nie dowage to jedz musisz przytyć i uzupełniać witaminy z Grb, minerały, magnez, sód, potas, wapno.
Generalnie to co odpisujesz to typowe objawy uzależnienia fizycznego mogą potrwać 2/3 tygodnie aż w końcu znikną same o ile nie wrócisz do pregabaliny.
Tak jak pisałem odstawiaj ją powoli redukuj dawki co tydzień, ale nawet przy takim schemacie nie ominie cię tzw skręt objawy uzależnienia, bezsenność to około 2 tygodnie do miesiąca, depresja może się ciągnąć bez odpowiedniej diety i trybu życia.
Na tę wymioty i brak chęci na jedzenie idź czym prędzej do lekarza i niech zrobi ci kompleksowe badania czy wszystko jest okey bo to nie jest normalne.
Ja miałem trudne pierwsze podejścia do rzucenia pregi (ok 3 lata dawki do 600/d) - szło wytrzymać max 2-3 dni. Z czasem właśnie te wspomnienia uświadomiły mi że serio czas to uciąć i rzuciłem też nagle, CT, byłem wówczas na 300/d ale nierzadko wchodziło 600/d nawet. Zero objawów, minęły już 3 miesiące od ostatniej dawki a ja czuje wolność, którą pregabalina zaczęła mi skradać.
sucharki i bułka ja pier zastanów się jak twój organizm ma na tym funkcjonować, on potrzebuje tłuszczu białka, witamin, minerałów to mu dostarczaj, o co chodzi nie masz pieniędzy na posiłki ? Nie chce ci się ich robić ? Lepiej siedzieć głodnym i zamartwiać się jak mi źle zamiast wziąć się za siebie ? Jeśli nie odczuwasz głodu ponieważ z nie jedzenia może tak być żołądek wyłączył produkcję kwasu solnego, pij wodę z dużą ilością soli najlepiej kup sól potasową i na szklankę wsyp łyżeczkę, po 30 min zjedz coś treściwego ale nie słodkiego zero cukru i na koniec weź 1 tab kreon zobaczysz, że za 2 godziny znowu będziesz głodna więc jedź dalej do syta
Zapomnij o tej pregabaline ona nie ma najmniejszego znaczenia mogła byś rzucić ja z dnia na dzień spalić wszystkie tabletki w piecu pomęczyć się kilka dni z słabym samopoczuciem i bezsennością a później wszystko wróciło by do względnej normy, bo nie będziesz się czuć dobrze jeśli będziesz niedożywiona, może tego nie odczuwasz ale w twoim organizmie szaleje ogromny stres ciągłe wykorzystanie rezerw energetycznych, kortyzol rozbija mięśnie na aminokwasy, szaleje stres oksydacyjny i stany zapalne.
Żaden lek ci na to nie pomoże daremne pieniądze i stracony czas, lepiej jak wybierzesz się na zakupy lub zdrobisz sobie tygodniowy plan żywienia, wstajesz aha dzisiaj to to i to.
Tą pregabaline może na razie zostaw ogarnij dietę trochę sportu dużo wody i nie przesadzaj z nią bo widać, że masz ciągoty do naćpania się nią, nie masz potrzeby przyjmować 600mg powyżej 300 pregabalina nic nie daje poza większym ogłupieniem i powidokami w oczach.
@Patrycja1996
16 lipca 2022Patrycja1996 pisze: Witajcie, zacznę od początku: od 4 lat leczę zaburzenia lękowo-depresyjne. Najbardziej dają mi w kość uogólnione zaburzenia lękowe. W maju 2018 roku trafiłam po raz pierwszy pod opiekę psychiatry. Dostałam SSRI oraz Alprox. Po zażyciu pierwszej tabletki (Alproxu) lęki ustąpiły i stałam się innym człowiekiem. Po depresji nie było śladu, nie mówiąc o lękach. Tak było do czasu. Lek działał coraz krócej, coraz słabiej, lęki wracały ze zdwojoną siłą. Potem pierwsze zwiększenie dawki, drugie, trzecie i czwarte. Doszłam do 2.5 mg na dobę po czym trafiłam do nowego psychiatry. Okazało się, że to uzależnienie i trzeba to odstawić. Brałam wtedy to około 3 miesięcy. Przez kolejne 6 następowała redukcja dawek aż do zera. Dostałam wtedy Pregabaline w dawkach do 600 mg na dobę, Atarax i nowe SSRI. Miesiąc temu minęły 4 lata, a ja u nowego lekarza (i psychologa) dowiaduje się, że jestem uzależniona od Pregabaliny. Lekarz kazał odstawić wszystkie leki z Pregabaliną włącznie (przy czym przepisał Nexpram). Po dwóch dniach bez pregabaliny wymiękłam. Miałam jeszcze trochę zapasów, więc pomyślałam, że sama zejdę z dawek (podobnie jak z Alproxem). Zejście do 300 mg w 2 tygodnie to był koszmar i niestety muszę to przyznać, ale jestem strzępkiem człowieka. Towarzyszą mi nudności, wymioty, biegunki, wysokie ciśnienie, bezsenność, koszmary senne, bóle głowy, nasiliły się lęki i depresja. Kolejna wizyta u lekarza utwierdziła mnie w przekonaniu, że problem jest poważniejszy niż się wydaje. Zwiększył mi dawkę do 450 mg na dobę, a objawy odstawienne jak były tak są dalej. Jedyne co jest w stanie zatrzymać nudności i wymioty (chociaż żeby coś zjeść i połknąć leki) to Aviomarin. Lęki teraz tłumię Ataraxem. Biorę jakiś lek od ciśnienia (w razie potrzeby). Nie wiem co mam z tym zrobić. Strasznie się boje tego odstawiania i śmiem twierdzić, że jeśli nie jest gorzej, to przynajmniej tak samo jak z odstawianiem Alproxu. Przechodził ktoś coś podobnego i wie co mogło by mi choć trochę pomóc? Ja po prostu cierpię i szukam tylko czegoś w rodzaju ukojenia. Dziękuję wszystkim tym co będą mieli coś do powiedzenia i poratują dobra radą.
Przeniesiono do wątku ogólnego — CATCHaFALL
Zastanawialas sie nad tym czy nie masz przypadkiem nerwicy zoladka?
Chociaż wydaje mi się, że w tym świecie pełnym kłamstwa
Często najgłupszym wyborem okazuje się prawda
To prawda, nie lubię tej nagiej suki
Miała nas wyzwolić, a teraz każdy może ją kupić
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/b/beff1643-37ec-4bea-8a47-713912b903e7/Djdmglrktkfk.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250515%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250515T095102Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=660782bb8362db7e86c222ec358ce63c6aac4ef583205e3df32943057ad3182f)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/przezroczyste-opakowanie-na-marihuane-kanada-420x280.jpg)
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę
W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ministerstwo_spraw_wewnetrznych_hiszpanii.jpg)
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/politie.nl_.jpg)
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych
O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.