Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1070 / 135 / 0
13 grudnia 2017jabolman pisze:
Za swoją głupotę, słabości i nieodpowiedzialność ludzie zawsze winią inne osoby. Naodpierdalał, liczy na odszkodowanie pajac albo szuka rozgłosu.

Lyrica, z tego co wiem, to ma dużo mniejsze te kapsulki. Większe dawkowanie w UK?
Tak, z tego co czytałem to 75mg jest rzadko spotykana. Przeważnie 150, 225, 300mg. U nas jak pójdziesz do psychola to Ci każe na początek brać 75mg 1-0-1, w UK np. 225mg 1-0-1. Ktoś też o tym pisał w tym lub innym wątku.
  • 8103 / 906 / 0
13 grudnia 2017jabolman pisze:
Lyrica, z tego co wiem, to ma dużo mniejsze te kapsulki. Większe dawkowanie w UK?
W hiszpanii lyrica jest w tabsach po 75 mg i 150 mg.W UK pewnie podobnie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3454 / 1110 / 0
U nas króluje Pregabalin 75/150mg. Dzisiaj lekarz mi mówił, że w Polszy jest b duży bum na pregabalinę. Wciąż i wciąż znajduje się nowe zastosowania. A i niepowiedziane, że za 5-10 lat pregabalina będzie w wykazie substancji zakazanych.

Moim zdaniem potencjał rekreacyjny jest naprawdę niski.

Dawkowanie:
1 miesiąc 150/d
2 miesiąc 225/d
3 miesiąc (opowiedziałam o dodatkowych problemach) 375mg/d

W moim przypadku przy niepełnej odpowiedzi na maksymalną (60mg) dawkę paroksetyny. Tak, by dało się żyć.
Do 600 można.

Yo!
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 394 / 10 / 0
To jeszcze tylko ja powiem że podpisuje się pod słowami misspill.
Nie ćpajcie pregabaliny bo to zwyczajnie nie ma sensu ze względu na BARDZO NISKI potencjał rekreacyjny.
Już lepiej brać w dawkach terapeutycznych/sprzedać/wyjebać do kosza.
Uwaga! Użytkownik BetterThan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2897 / 613 / 10
Znacie te historie o tym, że kodeina często nie grzeje za pierwszym razem?
To o pregabalinie powiedziałbym, że ma spoko potencjał rekreacyjny, ale tylko za pierwszym razem %-D
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 8103 / 906 / 0
[mention]STR88[/mention]
Racja.Jak pierwszy raz wzialem w szpitalu...bodajze to bylo chyba 75 mg albo 150 mg.Fajna zajebka, luzik, porownywalne do benzodiazepin, ale juz 3-4 dni ciagu i magia prysla i po prosilem o benzo :*)
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1070 / 135 / 0
14 grudnia 2017misspill pisze:
A i niepowiedziane, że za 5-10 lat pregabalina będzie w wykazie substancji zakazanych.
To można między bajki wsadzić. To benzo już dawno powinno tam się znaleźć ;-)
  • 28 / / 0
Zdam wam relację z wczorajszego tripa na pregabalinie. Miałem kapsułki 75mg Pregabalin Accord. Nie da się ich rozłożyć. Są pewnie sklejone. To nie otwierałem :D Poszło 525mg. To NIE był dla mnie pierwszy raz z tą substancją. Efekty: Po 2 godzinach pojawiły się CEVy, były czarno-szaro niebieskie. Jednak bardzo interesujące. Zmieniały się wolno.Była lekka euforia podobna do tej co po MDMA, przez jakąś godzinę poruszanie podbijało euforię więc trochę potańczyłem. Musiałem uważać, żeby nie upaść bo trochę chwiało jak po alkoholu. Pojawiały się też powidoki. Jak grałem w Audiosurf 2 to po zamknięciu oczu widziałem ciągle monitor i jakieś wzorki. Substancja pogorszyła mi także pamięć i koncentrację ( w trakcie działania oczywiście). Trip trwał 3-4 godziny. Afterglow jakieś dodatkowe 3-4h. Po tym byłem już trzeźwy i nie odczuwałem efektów.Średnie działanie przeciwlękowe. Jeśli chodzi o mniejsze dawki to takie 75mg-150mg działa całkiem spoko przeciwlękowo jak dla mnie, dobre jako zamiennik benzo. Nie będę już brał takich dawek, sajko jest lepsze od tego :D
Doświadczenia nie ściągniesz na wi-fi ziomek :-D
  • 1916 / 335 / 2
Ja bym powiedział, że ta "magia" znika dlatego, bo organizm się przyzwyczaja do nowej substancji, ale nie przyzwyczaja w sensie skaczącej tolerki a ogólnego oswojenia się. Pregabalina brana leczniczo działa cały czas w małych dawkach. Mi osobiście nie chce się już jej brać, po nowym roku zobaczymy jakie zejście zaproponuje Dottore, z tego co czytałem ze 150 mg się schodzi biorąc jedną tabletkę, później jedną co drugi dzień a potem koniec.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5774 / 1181 / 43
Ja tam kupiłem w swojej aptece bez recepty.
Jak pisałem, kolo sprzeda wszystko - oprócz benzo.
No i zobaczymy.
Wjebałem 75mg + 2mg klona.
Będę to brał, gdy zrobię alkoholowy detox.

edit. Ejj dobre to. Zjadłem 150mg, i nie wiedziałem skąd ten uśmiech i dobry humor. A rano miałem takiego kacucha.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.