Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1223 / 485 / 0
19 marca 2021PogromcaDzików pisze:
tak jak pisze @Arabella841 pojawia się np. drżenie rąk. Czy może Wy odczuwacie zwiększenie efektu wraz z dawką?
u mnie dokładnie to samo, już o tym pisałem, drżenie rąk im większa dawka tym większe, a efekt przeciwlękowy wcale nie jest większy, dziwny to lek, głowa się cieszy a ciało dygoce.
  • 867 / 253 / 0
Drżenie rąk przy dawkach leczniczych występuje u mnie tylko w przypadku silnego stresu, tak samo jak występowałoby i bez tego leku - to miałam na myśli, że pregaba fizycznych objawów lęku nie tłumi.
Zaś przy dawkach rekreacyjnych ten efekt pojawia się niezmiennie. Ktoś tu rzucał hasłem mioklonii.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 1223 / 485 / 0
Dokładnie tak, a o miokloni pisał chyba @NegatywneWibracje weteran bregabaliny.
  • 27 / 5 / 0
Mógłby ktoś przybliżyć problem tachykardii po pregabalinie i jak ona wpływa na serce?
  • 7 / / 0
19 marca 2021Arabella841 pisze:
19 marca 2021misspill pisze:
Efekt terapeutyczny jest, wyłącza się bajeczka a pojawia się dobra reakcja na GAD, w tle całkowicie, przy czym przy każdym zwiększeniu dawki znowu masz fazę.
Idealnie to opisałaś, ktoś tu już kiedyś pisał, że dla niego pregabalina jest jak takie przykrycie lęków, które nie zawsze jest do końca szczelne - i ja się z tym wybitnie zgadzam.
Zauważyłam, że często po niej moje ciało zachowywało się tak, jakby umysł nie czuł lęku (przynajmniej nie tak silnego jak bez leku), ale ciało nadal czuło go w pełnej okazałości.
Mam na myśli: w głowie względny spokój, a ręce się trzęsą, co chwilę czuję, że muszę biec do toalety bo napada mnie biegunka, itd.
^Cały czas piszę tutaj o dawkach leczniczych.
I tak, przy każdym zwiększeniu dawki przez lekarza mi również na nowo towarzyszyło specyficzne uczucie dyso-naspidowania.
A ja myślałem, że tylko ja tak mam
  • 3454 / 1110 / 0
Ja też mam pojedyncze mioklonie zwłaszcza lewej ręki i w niej większą sztywność, tylko przy odpoczynku i prega ma tu ogromny wpływ, znacznie się zmniejszyły od czasów kiedy na paro były największe, a to ramionko skoczyło, jedno, drugie, nawet śmieszne to było, bo tylko przy zasypianiu i przyjemne. Teraz tylko przy leżeniu mioklonie lewewj ręki. Drgawek też dostaję szybko. @NegatywneWibracje to dosłownie zasypia, że aż tańczy conga, a śpi tak, że masz wrażenie, że ma grand mal. Bierzesz alprę, pierdolnie Cię w wyro, wtedy możesz spać z tym bardzo doświadczonym weteranem, jeśli jest się wyrozumiałą ćpunką to jest to kurewsko sexy.

Pregabba...
Że tak tylko wspomnę, zaśmiecając wątek:
Kolejny stopień
600 -tydzień-> 525 -tydzień-> 450 (od dwóch dni)

Przyjaciółka przeczytawszy FAQ 2.1 o pregabalinie uznała, że czuje się po niej cudownie, ale pojawiła się b silna opuchlizna, reakcja alergiczna. Mówiła, że to byłby jej wonderdrug, przy czym cieszy się, że odstawiła tak szybko i nie ma takich przebojów jak my.

Jednak Harm Reduction i te grubaśne czcionki wyliczające fatalne skutki działają we właściwy sposób :-)
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 231 / 41 / 0
Ja po pregabie stosowanej przy odstawianiu morfiny czułam się trochę pobudzona (dawka 200 mg) i lekko trzęsły mi się ręce. Wcześniej nigdy nie miałam do czynienia z pregabą przed odstawianiem opio. Ale efekt pożądany (czyli zniwelowanie/osłabienie objawów skręta) dawała, szczególnie przy połączeniu z alprą w dawkach 0,5-1 mg.
Musiałabym zarzucić sobie pregę czysto relaksacyjnie, jestem ciekawa jakie wówczas da mi efekty. Obawiam się wspomnianej wyżej tachykardii, zawsze mnie to "ryje" mocno.
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / 9 / 0
Mam pytanie, czy jak od wczoraj brałem duże dawki pregabaliny w celach rekreacyjnych, około 1,5-2 g i tak ze trzy takie porcje, wczoraj, w nocy i dziś nad ranem. No i czy jak teraz wezmę jutro przed pracą dawkę leczniczą to będzie działać czy musiałbym poczekać kilka dni. Nie miałem klona to brałem końskie dawki tej pregaby, ale działała na mnie muląco.

Teraz mix klon+trampek i jest gitara. Nie wiem czy dorzucać tej pregaby. Będzie działać?
Uwaga! Użytkownik ihaveaquestion nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
Na mnie prega działa słabo, po tych wszystkich opiniach miałem O WIELE większe oczekiwania. Przeciwlękowo bez szału, do benzo / baklo / pheni nawet nie ma podejścia. Na bezsenność (z odbicia, po krótkim ciągu benzo) nie pomogła w ogóle. Jedyne zastosowanie imho to 'najebka" raz na jakiś czas w większej niż terapeutyczna dawce, chociaż i tu nie ma żadnej rewelacji- uczucie podpicia, problemy z koordynacją... i w zasadzie to tyle :extasy:
Uwaga! Użytkownik Moodiest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
18 marca 2021Fruktoza pisze:
18 marca 2021Papuga20 pisze:
Co myślicie o połączeniu pregabaliny z ketaminą?
Mnie się dobrze komponowało z małymi dawkami DXM, 180mg + 450mg pregaby (czy coś koło tego, nie pamiętam dokładnie), obie substancję mają klimat dysocjacji więc zadziałały bardzo fajnie, ale byłbym ostrożny z takimi miksami. Nie mam pojęcia na ile jest to bezpieczne.

Było bardzo przyjemnie. Uczucie rozluźnienia, spotęgowanie postrzegania bodźców.. Jednak nie polecam; lepiej nie miksować depresantów. 3 kreskę sypnął mi kolega na seansie w kinie, zatem nie kontrolowałam dawki - po godzinie zwróciłam uwagę na to, że kompletnie nie czuję szczęki, serce bije mi zdecydowanie zbyt szybko i rozpływam się bardziej niż zazwyczaj.
ODPOWIEDZ
Newsy
Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.