Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3454 / 1110 / 0
Może wchodzić szybciej sniffem i zapewne podjęzykowo, ale podjęzykowo niewarto trzymać, kiedy Ci się to rozpuści? Zobacz jaka mała jest powierzchnia.
Mimo zapewnień, jest to chujowy lek doraźny, nawet jeśli "ma się dużo czasu" lol i się wariuje 1,5h zanim zadziała...
Ja na uogólniony nie stosuję dodatkowych dawek, bo duże dawki pregabaliny skutkują u mnie tachykardią i jest jeszcze gorzej. Tylko na lęk społeczny.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 3234 / 549 / 0
Podjęzykowe wchodzi inaczej, szybciej i bardzo dobrze się rozpuszcza, nie trzeba rozsypywać kapsułek tylko całe włożyć do ust i żuć. Ja tak stosuje teraz gdyż łatwiej mi wyczuc dawkę niż bym mial czekać na aktywację i mieć wątpliwości i dorzucać.

Zauważyłem że tą droga podania inny jest profil działania, bardziej w kierunku sedacji niż pregabalinowego pobudzenia (to może być na plus).
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1890 / 306 / 0
Ja z kolei, nie biorąc już pregabaliny na codzień, wszedłem w ciąg narkotyczny na tym magicznym związku, Tzn, na dużych dawkach zacząłem z rozmachem ok 1g skończyłem na 2.5 g (dzisiaj)- ciąg ten trwa już 14 dni.

Od jutra schodzę z dawek "narkotycznych", mam ostatnią paczkę 150-tek i liścia 75-tek na zejście. Myślę, że po 2 tygodniach nie muszę się patyczkować schodząc o 75mg /tyg jak jednostki zażywające od miesięcy czy lat może jeszcze jutro wezmę dawkę maksymalną dobową tj. 600 mg, potem parę dni na 300mg, pod koniec 150 i zakończenie przygody z pregą na dłużej.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 1890 / 306 / 0
30 grudnia 2020adverse pisze:
O właśnie - pomyślałam o miokloniach i weszłam w ten wątek. Mi pregabalina pogorszyła nawet trochę mioklonie ucha środkowego i to dość subtelne, ale uciążliwe.

Dochodzi do takiej skrajności, że nie mogę przenieść szklanki z wodą lub nawet drgają mi kąciki warg. Suplementuję magnez, potas itp. Dawka pregi to już 600 mg/d, ale jestem heavy userem i już 3 gramy weszły przed chwilą. Przy odstawieniu ct nie mogę zasnąć, bo leżąc w bezluchu czuję jakby palące uczucie w nogach i podbrzuszu. Wtedy jakoś nienaturalnie się wyginam i próbuję zasnąć.

Biorę też poprawkę na to, że brałam cynnaryzynę i flunaryzynę, które powodawały akatyzję w trakcie leczenia.
Z ciekawości, bo trochę o tym czytałem- od czego nabawiłeś się miklonii? To że po pregabalinie miklonia się powiększa zgadzałoby się z tym, co czytałem. Masz to od leków? Jeśli tak to jakich?
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 119 / 14 / 0
czy pregaba wchodzi w tolerke krzyżową z baklo, fenibutem lub benzo? bo zaopatrzyłem sie w pudełko 75mg, ale nie widzi mi się wpierdalać tego jak wy po 600mg :trucizna: jaka dawka polecacie na start jak 100mg baklo/3g fenka/2mg klona działają na mnie spoko? i jak w mixie z trampkiem ma się ten specyfik?
Uwaga! Użytkownik politomax__ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 561 / 0
jak nie masz tolerki to 150-225
  • 3454 / 1110 / 0
Ja myślę, że to konkretny zawodnik i będzie potrzebował 300-600mg na start by się zadowolić.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 119 / 14 / 0
pregabe brałem raz rok temu chyba, ale gaba troche styrane mam przez wspomniane specyfiki ://
Uwaga! Użytkownik politomax__ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 119 / 14 / 0
identycznie miałem po fenibucie czy baklo, leze sobie z tel i nagle jakis mimowolny skurcz i tel leci z reki xD
  • 167 / 72 / 0
Proszę o poradę osoby doświadczone w temacie pregabaliny :pacman:
Rozpoczęłam swoją pregabalinową przygodę niedawno. Wysępiłam na e-wizycie paczkę pregaby 150tki na lęki społeczne, z którymi się borykam. Nie mam żadnej diagnozy ale niezdiagnozowany CHAD towarzyszy mi od lat i tu moje pytanie: czy spotkaliście się z przypadkiem, żeby pregabalina wywołała epizod hipomanii?
Początkowo używałam jej doraźnie (150mg) na okazje społeczne i działała na mnie bardzo dobrze, brak lęków i fajne, luźne rozmowy (normalnie mam z tym problem i rzadko coś mówię w większej grupie). Nie brałam codziennie, robiłam kilkudniowe przerwy. Teraz jednak ostatnie dwa dni użyłam jej rekreacyjnie w dawce 300mg (dla mnie to już mocna rekreacja) i odczuwałam bardzo mocną aktywizację. Dziś nie wzięłam i obawiam się, że weszłam w stan hipomanii bo dalej gadam jak najęta, prawie nie śpię, nosi mnie, biorę się za 10 czynności na raz, sprzątam o 3 w nocy itd. Dobrze znam ten stan i lubię to %-D ale niestety zdaję sobie sprawę, że po górce będzie dołek. Jest to o tyle dziwne (i dlatego podejrzewam pregabę), że od pół roku (odkąd odstawiłam alkohol) mój stan psychiczny się ustabilizował i nie miałam żadnego epizodu hipomanii ani depresji.
Czy to możliwe i czy to oznacza, że pregaba nie jest dla mnie? Czy po prostu powinnam się ograniczyć do doraźnego stosowania na lęki? Podoba mi się jej działanie aktywizacyjne bo zazwyczaj mam problem z zebraniem dupy do zrobienia czegokolwiek konstruktywnego, ale jest różnica między pozytywną aktywizacją i hipomanią %-D
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
ODPOWIEDZ
Newsy
Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.