Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
@o3a, tak, wenla + pregabalina daje przynajmniej mnie spoko efekt. 225 wenli plus 150-0-150 pregi. Wcześniej brałam duloksetynę z pregabaliną i tamten antydepresant mnie nie aktywował zupełnie, także teraz jest lepiej. :extasy:
Natomiast martwi mnie kwestia puchnięcia po predze. Czuję, że mam strasznie duże zatrzymanie wody w organizmie. Piję herbatki i sikam jak pojebana, a to nie schodzi. Kupiłam hydrominum, może coś ruszy. Nie jem więcej, ale ogólnie przytyłam przez okres leczenia bo niestety przestałam ćwiczyć. Także tłuszcz plus woda :alergia: .
...so we walk alone..
  • 1902 / 307 / 0
Macie czasami lekkie szarpnięcia w mięśniach (np. w rękach, nogach - na tyle lekkie że raczej nie rozlałbym filiżanki z herbatą) po większych dawkach? W Święta miałem takie coś na dużych dawkach 1g+. Ostatnią dawkę pregabaliny wziąłem wczoraj wieczorem ok. 21, a te szarpnięcia miałem jeszcze dzisiaj przez jakiś czas, już zacząłem się martwić co tak długo i wtedy się skończyły.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 217 / 116 / 0
W czerwcu przestałem brać pregabalinę i cały czas mam te szarpnięcia, teraz trochę mniej, ale jak leżę wieczorem w łóżku parę razy nóżką szarpnie.
Przez pierwsze tak 4 miesiące był z tym dramat.
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 1112 / 0
To są tzw. mioklonie. Jak pojawią się to już przy większości leków będą się objawiały, schodź, wyrównuj do normy - miną czasowo.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 260 / 49 / 0
Ja mam, ale doszukiwałem się przyczyny gdzie indziej. Też biorę pregabalinę w dużych dawkach, ale raczej nie oczekuję fazy a działania przeciwbólowego i przeciwlękowego. Dzisiaj pierwszy raz od nie pamiętam kiedy zadziałała na mnie narkotycznie. Aż za mocno bo wpędziła mnie w objęcia morfeusza, żeby zaraz wyrwać, bo chujowe sny. No i właśnie te uboki wyrywają ze snu. Czasem szarpnie dłonią czasem palcem na myszce, a czasem całą nogą aż widać z boku jak prądem kopie. Ciekawe czy to przypadek czy pregabalina.

Przyjmujesz coś jeszcze czy samą prege brałeś jak to wystąpiło?

EDIT: dobra, zanim skończyłem pisać posta kilka osób potwierdziło. Ciekawe jak z tym prowadzić teraz :krowa:
Uwaga! Użytkownik sedambromek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1902 / 307 / 0
U mnie to tylko po pregabalinie, miansę jeszcze jem czasem na noc. Ogólnie już mi przeszło, wraz z całkowitym wysyceniem pregabaliny z organizmu. Ostatnio piłem też sporo mocnej kawy, przez Święta. Dzis, zjadłem 500mg magezu i przeszło. Miklonia z tego co się dowiedziałem, nie przechodzi tak szybko i łatwo.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 3543 / 577 / 0
Mialem cos takiego po gabapentynie. Przeszlo z odstawka a zjadlem moze 1 op 300mg.
Po pregabalinie- nie zanotowalem. Dawki pregi <1000mg.
To ma chyba związek z działaniem przeciwpadaczkowym
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 977 / 221 / 0
29 grudnia 2020Kazuy4 pisze:
Macie czasami lekkie szarpnięcia w mięśniach (np. w rękach, nogach - na tyle lekkie że raczej nie rozlałbym filiżanki z herbatą) po większych dawkach?
Tak. Podobne szarpnięcia miałem na GBL, gdy przesadziłem z dawką i gdy wymieszałem pregę z fenibutem. Pewnie na dużych dawkach pregabaliny też mogą wystąpić.
  • 1299 / 258 / 0
Też miałem te szarpnięcia z dupy.
  • 1864 / 699 / 0
29 grudnia 2020Kazuy4 pisze:
Macie czasami lekkie szarpnięcia w mięśniach (np. w rękach, nogach - na tyle lekkie że raczej nie rozlałbym filiżanki z herbatą) po większych dawkach? W Święta miałem takie coś na dużych dawkach 1g+. Ostatnią dawkę pregabaliny wziąłem wczoraj wieczorem ok. 21, a te szarpnięcia miałem jeszcze dzisiaj przez jakiś czas, już zacząłem się martwić co tak długo i wtedy się skończyły.
Po dwóch listkach 150tek zjedzonych przez cały dzień, nazajutrz szarpnięcia były uciążliwe. Oprócz szarpnięć jeszcze bełkotanie w sensie że chcesz coś powiedzieć i nie możesz bo ci mordę wygina. %-D :świnia:
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.