Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3901 / 561 / 0
mam pytanie macie dreszcze po pregabalinie?

ogolnie pierwsze 2? razy byly nawet przyjemne w tym sensie, ze milo sie lezalo. odrobine podobne do opio. teraz tylko nieogar i dreszcze, jest to dosc nieprzyjemne. ale biore to dziadostwo bo mimo wszystko przechodzi chec na opio. wzialem w poludnie 300 kodeiny potem prege i przezylem dzien.

co do ekstrawertyzmu nic takiego nie czuje. u kolegow tez nie widzialem.
  • 1298 / 258 / 0
16 grudnia 2020lol pisze:
co do ekstrawertyzmu nic takiego nie czuje. u kolegow tez nie widzialem.
Chciałem zacytować ale masz okejkę %-D
Ja mało mam chęci do rozmowy z innymi, ale po pregabie rozkręcał się język. Musiałem wziąć większą dawkę niż zazwyczaj żeby to wystąpiło konkretniej.
  • 1100 / 270 / 0
16 grudnia 2020lol pisze:
mam pytanie macie dreszcze po pregabalinie?

ogolnie pierwsze 2? razy byly nawet przyjemne w tym sensie, ze milo sie lezalo. odrobine podobne do opio. teraz tylko nieogar i dreszcze,
może Ci się skręt po prostu przebija, nie miewasz dreszczy na skręcie?
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 561 / 0
nie, to nie takie skrętowe dreszcze

to występowalo nawet jak bylem splidnie naćpany opio. to są takie dreszcze jak po wiekszej dawce pseudoefedryny bardziej. cos jakby prąd przechodzil przez cale cialo, no ciezko to opisac

a co do skręta teraz wlasnie czuje jeszcze troche prege - psychicznie 0% checi na ćpania, ale fizycznie juz zaczynam czuc skreta, bolą mnie nogi itd. wiec zaraz wezme.
  • 3231 / 549 / 0
Też mam czasem ale traktowalem to bardziej jako efekt zjazdu na mniejszą dawkę. Pregaba w przypadku uzależnienia wywołuje dreszcz i takie objawy grypowe lecz w porównaniu z tymi opio to niebo a ziemia.

A tak swoją drogą da się benzo zalepić odstawkę od pregaby bo bym chciał zejść skrajnie do zera i zacząć od mniejszej dawiki. Chodzi mi ogólnie o alpre 0,5?

Dodam dla mądralinskich którzy zaczną mi mówić o jakiś deszczach i rynnach.
Ja z benzo nigdy nie miałem problemu, tego się nie da nadużywać dłużej niż tydzień bo opierdala umysłu i uzależnia, ale z dawki 0,5 łatwo zejść, już tak robiłem, 2 tyg kuracja wystarczy żeby się nie wkręcić i potem zejść. Nie jara mnie ten spokój i otumanienie i robienie z siebie połmozga. Bardziej ciekawi czy 0,5 alpry wystarczy na stłumienie objaw odstawienia pregaby na pierwsze parę dni bo większa dawka niż 1mg dziennie jest toksyczna dla mózgu z wiadomych konsekwencji i chęci nadużywania.
Czy ktoś z tym eksperymentowal?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 3536 / 577 / 1
A jak długo i ile bierzesz pregi że 1) masz ciężkie objawy odstawienie ,które aż chcesz leczyć alpra 0,5 (!)?
@lol wazokonstrykcja?
Ile bierzesz? Może zmniejszyć dawkę? Ja nie czułem czegoś takiego a rozkulalem się z dawkami od 75 do 600 na raz, dziennie*~ 450.
Może to od innych nałogów masz podobne efekty. Ja speeduje się kotem i nie wchodzi mi on absolutnie w interakcję z prega.
psychicznie 0% checi na ćpania
, to jest mega pomocne w odstawce czegokolwiek.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3901 / 561 / 0
@Retrowirus
Oj nie chłopaki, moje doświadczenie z pregą póki co jest ŻADNE :extasy: Dopiero poznaję ten lek, bralem go dopiero z 6 razy..?
Tak więc o zadnej tolerancji nie ma mowy. Dokladnie szło w ten sposób:

1 raz - zataczanie, robilo się niedobrze, zero chęci na ćpanie, rano nieogar
2 raz - zataczanie duzo mniejsze, ale ciagle ten efekt występował bo np. nie moglem trafic w klawisze, kazdy tekst musialem sprawdzać 2-krotnie %-D tym razem juz nie mialem mdlosci. do tego lekka sedacja cos trochę jak po opio (duzo mniej niz opio, ale ciągle przyjemne), do tego jak wyzej, zero psychicznego ciśnienia + poranny nieogar
3,4,5,6 raz - po dwóch trzech godzinach bardzo lekkie zataczanie, dalej po ok 3-4h jest mi zimno i nieprzyjemne dreszcze. I to co chwila przechodzą. Brak chęci na opio, poranny nieogar juz praktycznie nie występuje. Po 10-12h ciągle psychicznie 0 ochoty na ćpanie, za to fizycznie skręta już zaczynałem odczuwać.

Wczorajsza dawka jakieś 250mg, więc no dosyć mało.
Co ile się to powinno brać przy odstawianiu opio?

to jest mega pomocne w odstawce czegokolwiek.
Tak oczywiście masz rację, chociaz wolałbym taki środek, który na wiele godzin zabijałby skręta fizycznego bez tego nieogaru i wszystkich innych efektów jakie daje prega. Prega na pewno pomaga, jestem pozytywnie zaskoczony tym lekiem, ale mam wrazenie, ze pomaga bardziej na psychikę, a fizycznie nie aż tak super.

Dla mnie osobiście skręt fizyczny jest gorszy. Niestety, jestem PIZDĄ i niezwykle ciężko przeżyć mi te 4-5 dni, ale tak już mi się uda to już po tygodniu chęć na branie jest niska. Wtedy mam tylko takie napady, ze kilka dni 0 chęci, a potem kolejnego dnia cały czas myślę o braniu i się nakręcam.
Jak juz udawalo mi się przejsc te pierwszych kilka dni to potem kolejne 2tyg byly duzo latwiejsze do wytrania. Ale niestety 90% konczylo sie miedzy 40-60h od ostatniej dawki.
  • 3536 / 577 / 1
@lol
Oj Brachu, ja się zataczalem przy 600+ alpra bez tolerki.
czyzbys zaczął zbyt ostro z daekami? Może jesteś dość wrażliwy na te substancje? Eko opcja.
Tej, no nie mam innego pomysłu.ale ja się muszę postarać żeby się ujebac prega , solo z resztą ciężko.
Weź zejdź np na 150 i ewent 75 wieczorem , dwie dawki jeśli trzeba ,ale za to mniejsze
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3231 / 549 / 0
@Retrowirus ogolnie pregaba jest spoko w dawce 300-600 bo daje większą swobodę psychiczna i dodaje prospołecznosci ale byłem głupi i nie znając dobrze tego leku nadużywałem go dla poczucia tego fajnego stanu. Ale ten stan nie jest czymś porządnym i chciałbym zejść z tolerancji jaką sobie nabiłem. Lek stosowalem wcześniej na zejście z opio ale dawki były tak 600 wtedy. Najkorzystniej było wziąć rano 300 i w południe 300, albo jeszcze lepiej
150 - 150 - 150.

Od dwóch miesięcy najebałem sobie tolerki do 1g+ i jak schodzę do tych porządnych to czuję dyskomfort. Przy zejściu do zera po 2 dniach są objawy odstawienne. Chciałem na hardcore odstawić i potem wrócić do dawek 300-450 na dobę i tego trzymać się.

Alpra miałaby mi w tym pomóc ale nie wiem czy jej mechanizm stłumi skręt tym bardziej mówimy o dawce 0,5-1mg na dobę. Nie ma opcji na większą bo potem się człowiek wkręca i ciężko zejść. Z deszczu pod rynnę niestety.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 3901 / 561 / 0
@Retrowirus
A jak wyglądało Twoje zataczanie bracholu?
Bo zataczanie zataczaniu nie równe %-D No wiesz pierwsze 2 razy brałem 150mg i nie to zeby się przewracać czy coś, ale delikatnie walilem w rozne obiekty i nogi się plątały %-D Nie bylo to jak po 0.5 litra wódy, ale dosc wyrazne. Ktos z zewnatrz moglby pomyslec, ze pijak jakiś.

Chyba zrobię tak jak mówisz, ze zacnę brać 150 rano/75mg wieczUr. Zostalo mi tylko kilka tabsów, ale chyba jeszcze zagadam do kolegi bo te 5 to nie wystarczy na pewno. Kurczę nawet proponowal, zebym wzial caly bliter od razu, ale nie chcialem tyle wycigać i tylko odkroiłem 7 sztuk %-D

Retro a Ty w jakim celu bierzesz tę pregę? Przeciwlękowo czy walczysz z jakimś nałogiem? Jakie dawy i od jak dawna to bierzesz?
Kiedys brałeś chyba opio z tego co pamiętam? Czy coś mi się pomyliło? Dalej bierzesz opio? W wątkach makowo-kodeinowych Cię nie widziałem sto lat już.

pomasujplecki współczuję. Przy takich dawkach to juz skręt musi być porządny.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.